Curs de relaxare gratuit

Fă o relaxare. Prin ce metodă vrei tu.

Repet. Fă o relaxare.

Prin ce metodă vrei tu.

Te ajută cu ceva, fă toate pregătirile în care crezi. Rugăciuni, simboluri, invocă pe cine vrei: îngeri, arhangheli, entităţi benefice, divinităţi.

Nu uita să te Relaxezi.

După şedinţa de  relaxare, mai fă una. La fel. Și imediat. Vezi ce simţi. Ai remarcat diferenţa? Erau alte senzaţii faţă de prima relaxare?  Savurează timp de 7 zile amintirea acestor senzaţii. Nu încerca să repeţi experienţa până nu trece o săptămână. Aşteaptă să-ţi fie dor.

Data viitoare repetă relaxarea de 3 ori.

Merită.

Aşa înveţi să te cunoşti. Pe viitor introdu în practica ta curentă spirituală şi relaxarea. Peste ceva timp orice altceva vei dori să practici va fi mai eficient în interiorul relaxării. Ca şi cum ai fii simultan în două locuri. Te Relaxezi. Şi în același timp te rogi, trimiţi energie, meditezi, vorbeşti cu îngerii şi pluteşti printre stele. Toate acestea pentru că te-ai relaxat.

Micul secret? La a doua relaxare deja relaxezi corpul eteric.

La a treia…… ei bine, stai să ajungi până acolo. Promit că o să îți placă.

Corpul eteric

 Corpul energetic cel mai apropiat, are aceeaşi formă şi dimensiune cu a corpului fizic, înconjurându-l  pe toată suprafaţa, fiind de fapt un câmp subtil cu un strat dens şi o vibraţie specifică fiecărui om. În acest câmp energetic se găsesc toate forţele evolutive ale corpului fizic, cele vitale creatoare, precum şi toate simţurile fizice.

Cele şapte centre energetice, chakrele, precum şi cele trei canale energetice, sushumna, ida şi pingala, fac parte din acest corp eteric care la rândul său se încarcă cu energie prin două din cele şapte chakre.

Prin chakra coroanei ne încărcăm cu energie Divină, prin chakra plexului solar corpul eteric se încarcă cu energia vitală a soarelui iar de la chakra rădăcină se încarcă cu energia pământului.

După ce energia vitală de la soare şi cea din regnul mineral al pământului au umplut întregul organism, energia suplimentară este radiată în exterior prin centrele energetice şi prin pori, sub formă de raze colorate de energie, ce formează  aura eterică care înconjoară întregul corp fizic.

Aceste raze de energie au şi rolul de protecţie pentru a opri substanţele nocive, gândurile şi energiile mai puţin benefice de a intra în sistemul de câmpuri al persoanei.

De câte ori ne certăm cu cineva, suntem preocupaţi de o situaţie rea sau ne supărăm pe bună dreptate, chiar dacă, spunem noi, nu ne mai gândim la acea supărare, emitem o energie negativă ce rămâne stocată în corpul subtil  având ca efect slăbirea corpului eteric.

În timpul relaxării, pe lângă starea de uşurarea a tensiunilor, corpul eteric se dilată şi el. Urmând îndeaproape corpul fizic, orice modificare într-unul sau altul se simte imediat şi în celălalt.

O relaxare cât de mică are efect atât asupra corpului fizic cât şi a celui eteric. Dacă deja am făcut prima relaxare, inclusiv muşchii faciali şi organele interne, la a doua trecere, foarte lent, cu răbdare, până se simte trecerea peste încă un nivel de relaxare şi mai profund, atunci și corpul eteric va beneficia de o destindere.

 Practic atunci când repetăm relaxarea imediat după prima, intrăm mai adânc în stări care induc extinderea energiei. Corpul eteric odată relaxat, eliberează blocajele din meridiane, din chakre, şi transmite mai departe, către celelalte câmpuri energetice efectele acestor deblocări. Este o purificare în lanţ. Efectul imediat al acestei relaxări este percepţia subtilă.

De fiecare dată când un câmp energetic îşi modifică dimensiunile, din motive diverse, iniţieri, meditaţii…., el aduce, trage după el şi pe celelalte.

Astfel când spunem că ne „scade vibraţia” câmpul eteric se micşorează şi la fel se întâmplă şi cu celelalte. Când acţiunile noastre devin pozitive şi ne fac plăcere, câmpurile energetice se măresc. De aceea ne simţim bine.

Pentru că odată cu această creştere se măreşte şi distanţa între posibilele blocaje sau forme gând negative aflate în aură şi în spaţiul nou creat poate intra energie benefică din univers sau de la sursele de energie cu care ne putem conecta.

Cele mai multe din aceste negativităţi se disipă în energia nou venită şi influenţa lor asupra gândurilor, comportamentelor, şi acţiunilor nostre dispare. De aceea o relaxare a câmpului eteric, practicată constant  devine o formă de terapie.

Este o nouă abordare a teoriei câmpurilor energetice în sensul că un câmp extins are mai multe șanse să aducă energie de vindecare decât unul contractat.

Aura

La a treia trecere prin procesul de relaxare se extinde aura în Univers şi ia contact cu Multiversul. Prima dată avem în vedere relaxarea musculară, eliminarea toxinelor şi a blocajelor fizice din organism. Vom insista la fiecare tensiune sau durere apărută până la dispariţie. Şi apoi apare şi relaxarea mentală.

 Fiecare relaxare este utilă pentru că ne menţine într-o stare de funcţionare, însă atunci când reuşim să reluăm procesul şi a doua oară, imediat după prima, deja suntem foarte aproape de a intra în frecvenţa cerebrală alfa, dacă nu am intrat, şi reluarea imediată a procesului, pe lângă dilatarea corpului eteric ne duce la un nivel şi mai profund în starea alfa.

 Aici este zona unde putem da comenzi organismului să se regenereze. Este o senzaţie extrem de plăcută, aproape ca o transă în care ne propunem să ne relaxăm încă o dată.

A treia oară, ducem totul la un nivel în care  până şi senzaţia de plutire dispare, corpul fizic nu ne mai “ţine” pe nicăieri şi accesăm alte planuri dimensionale. Nu este ceva de speriat sau să ne fie frică că nu ne mai întoarcem. De aceea am insistat pe ideea de practică a relaxării un timp îndelungat până să intrăm în aceste zone profunde. Am putea să vedem culori, să gândim mai limpede sau să simţim că zburăm.

 Este cel mai bun moment pentru a declanşa, doar cu un gând fugitiv, senzaţia fiind atât de plăcută încât va fi nevoie de efort pentru un gând coerent, vindecarea accelerată a ceea ce ne supără în viaţa de zi cu zi. Acel gând foarte fin şi nesemnificativ, o dorinţă a sufletului nostru pentru a fi sănătoşi şi împliniţi, efortul de al formula,  ne va scoate din starea profundă de relaxare în care ne aflăm, însă efectele se vor vedea imediat.

El a fost creat atunci când creierul era relaxat complet, eram în frecvenţa alfa, şi se va manifesta ca şi cum am fi dat o comandă fermă subconştientului de a începe un proces de vindecare. Efectul va fi mult mai bun decât cel creat prin hipnoză de exemplu, pentru că am reuşit să accesăm singuri acele zone şi nu ghidaţi din exterior. Deci nu are cum să intre în conflict cu dorinţele și credințele noastre.

Şi ar mai fi ceva.

De multe ori nu ne dăm seama când trece timpul. Putem fi distrați sau concentrați pe un subiect captivant şi parcă timpul zboară. Este o senzaţie de percepţie, la fel când suntem plictisiţi şi aşteptăm un eveniment cu caracter obligatoriu şi neplăcut care ne trezeşte emoţii de respingere sau nerăbdare, cum ar fi să stăm la semafor, zi după zi, ore la rând, timpul ni se pare că abia se „târăște”.

Ambele variante sunt create de modul cum funcţionăm, uneori ni se pare că lucrurile sunt super aglomerate şi aproape că trecem dincolo de starea de panică şi ne credem pe margine prăpastiei, alteori suntem „în reluare” şi ce avem de făcut nu se mai termină.

Sunt percepţii ale timpului. În relaxare putem să le evităm sau să le folosim pentru a crea spaţiu mental acolo unde obosim. O relaxare rapidă între două activităţi care par că se suprapun, ne dă un moment de claritate mentală, în care luăm decizii mai eficiente şi dintr-o dată  cele două evenimente sau solicitări mentale suprapuse devin complet separate şi uşor de gestionat.

Pentru a folosi eficient stările în care percepem timpul diferit, este suficient să contientizam cum ne simţim la prima relaxare. Ştim permanent cât a trecut de când am început şi până am revenit la lumea reală?

 Cu puţină practică, da.

Vom fi în măsură să ne dăm seama dacă am depăşit timpul acordat pentru relaxare. Însă de la a doua sau a treia trecere timpul devine relativ. Ne vom simţi de parcă a trecut „o veşnicie”, mai ales pentru faptul fiind relaxaţi, ne este greu să formulăm un gând conştient fără a ieşi din starea placută în care ne aflăm.

Acest fenomen ne poate ajuta să trăim mai mult, în sensul că memoria acelei stări în corpul fizic tinde să creeze în alte  momente ale zilei stări similare. Pe lângă relaxare fizică, mentală şi energetică, percepţia şi memorarea unei stări în care „avem mai mult timp decât de obicei” reglează cumva stima de sine şi ne dă siguranţa că ne putem regenera la voinţă.

MihaiB.