Cea mai populară variantă de Reiju.

1. initial studentul sta pe scaun relaxat cu mainile in poala si talpile pe sol

2. fiti fermi in intentia de a transmite reiju. Generati compasiune in inima si conectati-va la sursa reiki(unii sugereaza conectarea prin intonarea kotodamei DKM)

3. stand in fata studentului efectuati gassho si inclinati-va o data.

4. atinge-ti usor umerii studentului indicand astfel inceperea transmisiei reiju, si ca mainile trebuie ridicate in pozitia gassho (pozitia rugaciunii)

5. ridica-ti mainile in sus deasupra ta, cu privirea spre cer, simtind puternic reiki in maini

6. aduce-ti mainile jos deasupra capului studentului cu indicele impreuna, policele in jos

7. cu o miscare continua, usoara, miscati mainile in jos prin fata studentului de-a lungul corpului. pe intentie, vizualizati o linie de energie (o linie de lumina) intrand prin coroana, si curgand in jos prin centrul corpului la baza coloanei vertebrale, deschizand si purificand fiecare chakra in trecere.(unele surse specifica vizualizarea energiei pana in tantien ( zona stomacului) mai degraba decat la baza coloanei vertebrale). Mainile tale vor fi acum in dreptul genunchilor studentului. separati-va mainile , miscati-le in jurul  genunchilor catre exterior si in jos catre sol, fara sa atingeti. (unele surse indica vizualizarea energiei, pe intentie, cum impamantezi reiki, atingand si solul cu palmele odata cu lumina)

8. incet si usor miscam mainile in arc pana deasupra capului studentului inca odata, stand drept in fata studentului. aduce-ti palmele aproape de capul studentului la 10-15 cm deasupra(atingand aura) cu palmele in jos, acum cu policele alaturate ( sunt sugestii ca palmele sa fie una peste alta). Permite-ti reiki sa curga in chakra coroana pentru 10-15 secunde sau mai mult dupa cum intuiti.

9. cand sunteti gata, miscati pamele la marginea aurei in lateralele capului pana in dreptul tamplelor. Din nou permiteti reiki sa curga pentru 10-15 secunde

10.apoi ne mutam in fata fruntii studentului formand un triunghi cu indecele si policele palmelor. Celelalte degete stau relaxate si rasfirate, formand mudra soarelui. Trimitem reiki in chakra 6 10-15 secunde.

11.In dreapta studentului punem palmele in fata si in spate la nivelul gatului (se sugereaza in dreptul gurii) trimitem reiki pentru 10-15 secunde.

12. mutam palmele in jos in dreptul inimii/timusului. Trimitem reiki pentru 10-15 sec

16. duceţi mâinile dv în jurul mâinilor studentului şi trimiteti reiki pentru 10-15 sec

17.usor despartiti mainile si ducetile in jos catre sol ( se sugereaza, pe intentie, impamantarea reiki prin vizualizare curgand spre pamant, atingand solul odata cu reiki)

18. acum cu palmele alaturate indreptate spre in sus si cu o miscare continua de-a lungul corpului ducem energia in sus, vizualizand linia de energie(lumina) curgand din baza coloanei vertebrale prin centrul corpului prin coroana si o inapoiem catre cer – stabilind conectarea ferma cu sursa reiki (se sugereaza inceperea din tantien (zona stomacului) mai de graba decat baza coloanei vertebrale.) cand termini miscarea desparte palmele si ridica-le in sus.

19. Efectuam Gassho si ne inclinam in fata studentului in semn de respect.