Proceduri universale de Reiki

 

Metode si tehnici de vindecare pentru toate formele si sistemele de reiki

Pozitiile alternative ale mainilor pentru diferite afectiuni pot genera diferente mari in modul cum practicam reiki. Pentru ca Reiki este intuitiv si pentru practicant dezvolta in timp o creativitate crescuta, la un moment dat pozitiile invatate la un curs de reiki devin orientative si nu obligatorii. Astfel ne creem propria noastra rutina sau chiar renuntam complet la ideea de „a pune mainile pe cineva”, indiferent de rezultatul probabil pe care il pot obtine.

Si atunci recugem la metode alternative, cum ar fi „Emisia Mentala” de energie, in definitiv Reiki merge si la distanta, simboluri desenate in exces. sau alte variante „moderne” de care in mod sigur nu a auzit Fondatorul Reiki Mikao Usui.

Totusi regasim cateva tehnici comune tuturor sistemelor de vindecare prin energia reiki din care amintim ‘pregatirea pentru terapie’, purificarea spatiului in care va avea loc terapia, purificarea dupa terapie, autotratamentul terapeutului, conectarea periodica cu energiile simbolurilor ( altele decat cele folosite in terapie) pentru a mentine vibratia.

Principiile Vindecarii

  • Abordarea holistica – tratamentul va integra toate nivelurile  ale fiintei, (corp, minte, suflet) pentru o vindecare completa;
  • Evaluare si tratament ale cauzelor bolii – cauzele bolilor se afla dincolo de ceea ce pacientul manifesta,  in nivelele profunde ale mintii, sufletului persoanei;
  • Pacientul va fi direct si activ implicat in propria vindecare, prin intelegerea cauzelor care i-au generat boala si asumarea constienta a efortului pentru vindecare;
  • Terapia naturista a afectiuni, hrana naturala adecvata si mai ales schimbarea in bine a stilului de viata nesanatos, au un efect determinant in vindecare.

Consideratii spirituale

De multe ori cand venim in contact cu o practica sau disciplina orientala o
tratam cu superficialitate, nu aprofundam si actionam impulsiv, egotic, si competitiv,
incalcand toate regulile si traditiile.

Credem doar in actiune si uitam sa privim in interior sa ne relaxam si sa acceptam calea pe care am pornit. Dorim sa obtinem totul de-a gata, sa mai sarim din etape si gasim inutila aprofundarea si practica.

Scolile orientale au la baza practica. Reiki, scoala de spiritualitate provenita din orient, actioneaza dinspre Suflet catre corpul fizic, astfel functioneaza atunci cand ne relaxam. Reiki respecta timpul necesar campurilor noastre energetice sa se acomodeze cu energia. Reiki este o cale simpla si frumoasa.

Prin practica reiki putem avea gandurile mai clare, suntem la adapost de influente ocazionale si ne putem adapta mai usor la ceilalti. Emisia reiki duce la eliberarea emotiilor neplacute si eliberarea de comportamente invatate.

Terapie Reiki

Pentru Programari Sunati la 0723377860