Masaj Terapeutic

Masajul terapeutic are efect asupra pielii, tesutului conjunctiv, muschilor, articulatiilor, sistemului circulator si sistemului nervos.

Deschiderea la nou

“Deschiderea la nou” exprima una din necesitatile importante ale masajului, fiind legat intr-o oarecare masura si de rezistenta la disonanta cognitiva.
Persoanele care au o rezistenta mai mare fata de acceptarea ca terapie a masajului au in general o rezistenta crescuta fata de acceptarea noilor cai de comunicare cu cei din jur.

Lipsa acestei atitudini (de deschidere la nou) poate fi inteleasa, in unele cazuri, si ca o modalitate de aparare a persoanei in fata provocarilor exterioare.

Sunt persoane care au o problema cu atingerea. Spatiul lor intim de comfort este undeva intre 30 cm si 1 metru. Atingerea, chiar si intamplatoare, in zonele urbane aglomerate, provoaca violarea spatiului intim si creeaza discomfort si stress. Explorarea in siguranta, a atingerilor si masajului, creeaza increderea in sine necesara deschiderii catre lumea exterioara, un sprijin emotional sporit pentru activitatile zilnice.

masaj somatic

Automasaj – “ai grija de tine”

Ce poate fi mai placut decat o ora in compania ta?

Cu exceptia cazului cand chiar ai o problema, credinta sau preocupare excesiva catre orice altceva in afara de tine, o ora “special rezervata” pentru tine in care sa te “pigulesti”, sa te masezi, sa te rasfeti cu o baie parfumata te va remonta cu siguranta, pentru ca vei acorda atentia ta celei mai “speciale” persoane din lume.Tu.

Printre activitatile de luat in seama in “ora ta de relaxare” este Automasajul.

Automasajul reprezinta aplicarea unor manevre de masaj pe corpul propriu , cu mainile sau cu instrumente/aparate specializate.

Automasajul este limitat numai la locurile la care poti sa ajungi cu mana in acest moment. In timp masajul acesta te va ajuta sa devii flexibil suficient sa ajungi  aproape peste tot corpul tau.

Automasajul poate fi aplicat pe ceafa si gat, pe articulatiile scapulo-humerale, regiunile pectorale, abdomen, regiunea lombara (dorsal), pe brate si antebrate, articulatiile pumnilor si ale degetelor mainii, pe articulatiile coxofemurale, coapse, gambe, genunchi, glezne si picioare.

Manevrele de masaj manuale posibile de executat :

–          Efleurajul, framantatul, frictiunea si tapotamentul pe zonele musculare (ceafa, gat, muschi pectorali, abdomen, regiunea lombosacrala, coapse si gambe, brate si antebrate).

–          Vibratiile in special la membre.

–          Cernutul-rulatul in special la musculatura gambelor si a coapselor.

–          Scuturarile la degetele mainilor si picioarelor.

–          Tensiuni, presiuni si ciupiri pe majoritatea segmentelor descrise

Efectele Masajului

Efectele musculare care rezulta in urma aplicarii unor manevre de masaj, pe cale directa (mecanica) sau indirecta (reflexa) se exprima prin activarea circulatiei sangelui din muschi. Aceste efecte se manifesta si pe grupele musculare vecine sau simetrice chiar daca ele nu au fost direct prelucrate.

Efectele articulare sunt reprezentate de combatera aderentelor, retracturilor si redorilor articulare, a unor depozite patologice periarticulare, sechelare dupa afectiuni reumatice sau traumatice.

Efectele circulatorii sunt reprezentate de stimularea circulatiei venoase (de intoarcere) usurand astfel munca inimii crescand astfel si debitul-bataie si minut-volumul cardiac, Masajul tonifiant creste tensiunea arteriala iar masajul sedativ scade tensiunea arteriala.

MihaiB

Masaj

Pentru Programari Sunati la 0723377860

One Comment

  1. Super idee. L-am testat, mi-a placut, l-am recomandat si eu mai departe, dar nu reuseam sa ma fac inteleasa. Acum o sa imi permit sa trimit link-ul postului mai departe. Multumesc anticipat !

Comments are closed.