Emoții și Sentimente

 Fie că este masaj, reiki, bioenergie, mângâiere sau îmbrăţişare, are loc un transfer de energie între cele două persoane, o armonizare şi vindecare pe toate câmpurile, chakrele şi meridianele noastre.

Supărarea, frustrarea, nervii, emoţiile puternice, oboseala precum şi sursele de stress cronic duc la pierderi de energie vitalasi scăderi de imunitate. Înainte de a începe un proces de vindecare, pentru  imunitate organismului este bine să stopăm „scăpările” de energie din propriul sistem. Stoparea acestor pierderi de energie implică cooperarea activă a pacientului, în sensul eliminării cauzelor acestora.

Se recomandă o perioadă de observare a comportamentului şi reacţiilor proprii. În timpul acesteia nu se va lua nici o măsură de corectare. Este foarte probabil ca ceea ce denumim în sinea noastră stres să fie un comporament învăţat, o reacţie la stimulii exteriori pe care am preluat-o, prin imitare, de la alte persoane. Simplă constatare şi conştientizare reduce cu mult efectul stimulului exterior. Cu alte cuvinte poate că ne enervăm doar că aşa am văzut la părinţi, la colegi, la persoane din anturaj care ne-au repetat insistent „mă enervează”.

Cum fac să nu mă enervez? îmi propun să mă enervez peste „cinci minute”. este o variantă de la clasicul ” numără până la 5 şi respiră adânc”.

Câmpul fiecărui om conţine câte un set de programe care determină relaţiile sale cu lumea şi cu oamenii. Uneori persoana desemnată să aibă grijă de un pacient este condusă doar de entuziasm. Acestei persoane îi este dat să ajungă în preajma acelui pacient anume pentru a învăţa.

Energia să vitală, deşi la prima vedere o parte din ea este „absorbită” în mod constant de organismul persoanei aflată în deficit bioenergetic, totuşi persoana „descoperă” cum să se protejeze, cum să se reîncarce , să-şi crească imunitatea şi cum să ajute mai eficient pacientul. Programele cu care este înzestrată din naştere persoana care face terapie scot la suprafaţă abilităţile latente ale acesteia.

Multe din tehnicile terapeutice actuale au ca scop eliminarea barierelor dintre conştientul şi subconştientul omului. Tot ce pătrunde în subconştient începe să funcţioneze activ. O emoţie negativă de mare intensitate poate duce la dezechilibre energetice şi imunitate precară. Acesta este motivul pentru care înainte de a „da energie” se elimină cauzele suferinţelor. Cauzele suferinţelor pot fi exterioare – pierderile de energie sau interioare – credinţe limitative. Organismul se poate regenera rapid în lipsa acestora.

Emoţiile puternice se atenuează la masaj
(uneori la reiki dispar complet.)

 

Masajul împreună cu reiki da efecte spectaculoase. Când te doare ceva şi eşti supărat starea de comfort pe care o ai după masaj este unică. Când adaugi şi energie la masaj atunci e special, o senzaţie amestecată de moleşeala şi bucurie, caldura şi confort.

Această energie este cunoscută sub mai multe nume:

CHI (în China), PRANA (în India), KI (în Japonia).

O combinaţie de tehnici, instrumente şi practici spirituale este denumită generic Reiki. Energia Reiki stimulează orice formă de procese vitale în locul în care este absorbită. Efectul sau se bazează exclusiv pe acest lucru. Astfel, de exemplu, întăreşte sistemul imunitar, stimulează dezintoxicarea, vindecarea şi curăţarea corpului şi a spiritului, flexibilitatea, creşterea şi dezvoltarea personală, spirituală, sufletească.

Efectul unui masaj de relaxare se vede imediat, starea de vitalitate şi energizare ce o aveţi după fiecare şedinţă de masaj este inconfundabilă. După mai multe şedinţe de masaj de relaxare veţi observa şi alte efecte benefice precum o stare de sănătate mai bună, rezistenţă mai mare la stres şi oboseala şi imunitate crescută.

Relaxarea deplină şi starea de calm pentru combaterea oboselii şi creşterea rezistentei organismului, în scopul întăririi sănătăţii, reprezintă beneficiile imediate ale masajului, datorită stimulării producerii de endorfine, hormonul fericirii.

De asemenea, are loc reducerea nivelului concentraţiilor hormonilor de stres, adrenalina, cortizolul şi norepinefrina. S-a demonstrat că nivelul crescut al hormonilor de stres dezechilibrează şi sistemul imunitar.

Manevrele de masaj, prin presiunea pe care o exercită asupra vaselor sanguine, produc turtirea acestora. În acest fel, sângele este împins către inimă. Odată cu încetarea apăsării, vasele revin la forma lor iniţială. Sângele însă nu se mai poate întoarce datorită existenţei pe traiectul vaselor a unor valvule care asigură sensul unic al circulaţiei sanguine. Din acest motiv, în vase este aspirat sânge de la periferie, care, la rândul său, este împins către inimă printr-o nouă manevră de apăsare.

Acelaşi mecanism funcţionează şi în cazul circulaţiei limfatice. Ca urmare a activării circulaţiei sanguine şi limfatice, se asigură o irigare cu sânge proaspăt a tuturor ţesuturilor muşchilor şi organelor interne profunde; sunt eliminate reziduurile metabolice; se reduce efortul miocardului datorită influenţei masajului asupra acestui sistem.

Sunt declanşate reacţii în sistemul de reglare biochimică şi nervoasă a circulaţiei. Se măresc astfel secreţiile hormonale din piele şi ţesutul conjunctiv subcutanat. Prin mecanisme derivative, aceste secreţii conduc la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine la nivel local şi în întregul organism.În acest mod, se produce echilibrarea dintre circulaţia periferică şi cea profundă.În urma unei şedinţe mai lungi de masaj general, sunt stimulate pe cale reflexă organele hematopoetice. Aceasta conduce la creşterea numărului de globule roşii şi albe din sânge. De asemenea, cantitatea de hemoglobină este mărită.

Reducerea tensiunii musculare este în strânsă legătură cu inducerea unei stări mentale pozitive, micşorează anxietatea şi depresia, îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare şi creează stări de relaxare profundă, înlătura somnolenţa din timpul zilei şi insomnia.

MihaiB

Terapie Reiki

Pentru Programari Sunati la 0723377860