Emoții și Sentimente

Fie că este masaj, reiki, bioenergie, mângâiere sau îmbrăţişare, are loc un transfer de energie între cele două persoane, o armonizare şi vindecare pe toate câmpurile, chakrele şi meridianele noastre.

Supărarea, frustrarea, nervii, emoţiile puternice, oboseala precum şi sursele de stress cronic duc la pierderi de energie vitală și scăderi de imunitate. Înainte de a începe un proces de vindecare, pentru  imunitatea organismului este bine să stopăm „scăpările” de energie din propriul sistem. Stoparea acestor pierderi de energie implică cooperarea activă a pacientului, în sensul eliminării cauzelor acestora.

Se recomandă o perioadă de observare a comportamentului şi reacţiilor proprii. În timpul acesteia nu se va lua nici o măsură de corectare. Este foarte probabil ca ceea ce denumim în sinea noastră stres să fie un comporament învăţat, o reacţie la stimulii exteriori pe care am preluat-o, prin imitare, de la alte persoane.

Simpla constatare şi conştientizare reduce cu mult efectul stimulului exterior. Cu alte cuvinte poate că ne enervăm doar că aşa am văzut la părinţi, la colegi, la persoane din anturaj care ne-au repetat insistent „mă enervează”.

Cum fac să nu mă enervez? îmi propun să mă enervez peste „cinci minute”. Este o variantă de la clasicul „numără până la 5 şi respiră adânc”.

Câmpul fiecărui om conţine câte un set de programe care determină relaţiile sale cu lumea şi cu oamenii. Uneori persoana desemnată să aibă grijă de un pacient este condusă doar de entuziasm. Acestei persoane îi este dat să ajungă în preajma acelui pacient anume pentru a învăţa.

Energia să vitală, deşi la prima vedere o parte din ea este „absorbită” în mod constant de organismul persoanei aflată în deficit bioenergetic, totuşi persoana „descoperă” cum să se protejeze, cum să se reîncarce, să-şi crească imunitatea şi cum să ajute mai eficient pacientul. Programele cu care este înzestrată din naştere persoana care face terapie scot la suprafaţă abilităţile latente ale acesteia.

Multe din tehnicile terapeutice actuale au ca scop eliminarea barierelor dintre conştientul şi subconştientul omului. Tot ce pătrunde în subconştient începe să funcţioneze activ. O emoţie negativă de mare intensitate poate duce la dezechilibre energetice şi imunitate precară.

Acesta este motivul pentru care înainte de a „da energie” se elimină cauzele suferinţelor. Cauzele suferinţelor pot fi exterioare – pierderile de energie sau interioare – credinţe limitative. Organismul se poate regenera rapid în lipsa acestora.

MihaiB.

Terapie Reiki

Pentru Programări Sunați la 0723377860