Starea de Flux

Intrarea în zona de lucru, transă sau cum i se mai zice, este o modificare fericită a modului cum funcţionăm. cu cât mai profund cu atât mai deosebit. Pentru că atunci când ne propunem ceva de făcut nu ne dorim să fim întreruperi nici măcar de propriile noastre gânduri. Care nu dispar complet însă nu ne apar în cale în timp ce ne concentrăm pe ceva anume.

Totul ţine de relaxare. Putem fi mental concentraţi pe o sigură sarcină şi restul corpului să fie aproape absent. Sau relaxat. Sau detaşat la ce se petrece în jur. Atunci nu mai există zgomotele de fond, nu le mai percepem.

Atunci nu mai simţim nevoia să ne întrerupem pentru diferite cauze care ne pot distrage. Cum ar fi să verificăm obsedant mesageria de toate tipurile, să mai aruncăm o vorbă celor apropiaţi sau colegilor. Și în mare cam dispare tot ce ne preocupă de obicei.

Pentru că suntem prezenţi la ceea ce facem. Și implicaţi. Asta nu este nici pe departe o transă adevărată. Sau că primim dintr-o dată informaţii absolut geniale din lumea invizibilă. Dar cu puţin efort şi răbdare se prea poate întâmpla şi asta.

Suntem oricum înconjuraţi de ghizii spirituali de lumină care ne conduc paşii. De ce nu ar fi şi câţiva care să se priceapă şi la ce ne-am propus să rezolvăm? Uneori vom simţi aceasta ghidare ca pe ceva care ne împinge de la spate, alteori putem să începem să scriem un material care pare că foloseşte clar alte cuvinte decât cele din vocabularul nostru uzual.

Și de fiecare dată ne trezim în faţa unei opere de artă pe care nu ne aducem aminte să o fi planificat. Dar să ne mai fi şi propus să o realizăm. Este oarecum frustrant să nu ştii ce urmează dinainte de a te apuca de treaba însă dacă sunt informaţii care au nevoie să ajungă în lume prin intermediul nostru ne putem declara satisfăcuţi.

MihaiB.

Consiliere Spirituală

Pentru Programări Sunați la 0723377860