Simboluri Reiki

Simboluri au existat din totdeauna. În toate culturile, religiile şi mişcările spirituale. Simboluri folosim astăzi în circulaţie sau pentru a indica un spital, o parcare sau o staţie de autobuz. Ca să nu mai vorbim de emoticoane. Cu care ne înţelegem mai bine decât cei ce îşi săpau mesajele în piatră în preistorie prin cuneiforme.

Fiecare aspect al vieţii noastre este constituit din simboluri. Suntem obişnuiţi să folosim simbolurile încă din cele mai vechi timpuri. Literele sunt simboluri, indicatoarele de circulaţie sunt simboluri, cifrele sunt simboluri, zodiile din astrograme şi planetele au propriile simboluri.

Simbolurile sunt un fel de alfabet universal pe care le folosim chiar şi atunci când vorbim limbi diferite. Funcţie de domeniul în care sunt folosite, simbolurile reprezintă ceva şi indică ceva.  Simbolurile Reiki sunt chei care deschid portaluri spre anumite intensităţi şi vibraţii cu care putem lucra, pentru accesarea energiei.

La un moment dat este posibil să depăşim simbolurile. Sunt oameni care susţin că simbolurile limitează cumva energia întrucât reprezintă o vibraţie fixă, în timp ce energia evoluează. Şi oricum le avem implementate în subconştient dintotdeauna şi putem accesa direct energia din spatele lor, fără a le mai aminti.

 Activarea simbolurilor Reiki

Pot fi simboluri din orice sistem de reiki, precum şi cele venite prin inspiraţie divină. Etapele unei activări a energiei prin intermediul simbolurilor pot să difere în funcţie de sistemul de reiki cu care lucrăm.

Există multe modalităţi de activare a simbolurilor Reiki. Puteţi să le desenaţi în aer, în faţa voastră, pe sau în apropierea pacientului. Simbolurile pot fi desenate folosindu-vă de degetul mijlociu, sau puteţi să vă imaginaţi o rază de lumină izvorând din chakra palmei voastre, desenându-le în aer cu mâna întinsă.

De asemenea, puteţi activa simbolurile dacă vă gândiţi la numele lor, rostindu-le cu voce tare, dacă nu este nimeni în preajma voastră sau dacă este cineva care are gradul doi sau mai mare în Reiki. Puteţi şi să le vizualizaţi sau să vă imaginaţi că le desenaţi. Oricare din aceste căi activează simbolurile.

Sistemele reiki au fost concepute prin revelaţii divine. Dr. Uşui a meditat în peşteră până a primit energia sistemului traditonal. Apoi practica i-a dovedit ca are nevoie de simboluri. Un Maestru de reiki tradiţional, influenţat de cultura în care trăieşte, şi de memoria strămoşilor săi, a introdus un element nou în practica sa şi apoi l-a dăruit studenţilor lui.

Următorul Maestru în linie a observat că acel element, tehnica sau mod de a desena simbolurile are efecte spectaculoase când le combină cu propria sa intuiţie şi viziune. Unii au început sa vadă în meditație simboluri noi. Toate în funcţie de cultura şi credinţele pacienţilor trataţi. Unele erau deja în mentalul colectiv (rune, alfabetul celtic, crucea …) şi aceşti Maeştri au fost tentaţi să le activeze ca pe un simbol reiki. Şi să dăruiască cunoașterea lor elevilor.

La un moment dat unul din ei, fiecare pe linia lui,  a constatat ca poate alcătui un nou sistem. Suntem siguri că şi ghizi reiki au avut ceva de spus. Erau tehnici non-Usui, simboluri non tradiţionale. Şi fiecare grup de maeştri care au lucrat cu acestea au fondat câte un sistem de reiki. În prezent numărul de simboluri şi sisteme reiki din lume este foarte mare, însă principiile de bază în alcatuirea sistemului au rămas neschimbate.

Avem un sistem cu ceva meditaţii, câteva simboluri, din care unul amplifică şi cel puţin unul aduce vindecare, o modalitate de a ne conecta cu sursa sau cu alte persoane de la distanţă şi proceduri de iniţiere.

Majoritatea sunt create de Maeştri care s-au lăsat inspiraţi în propriile practici şi au simţit nevoia de a contribui la aducerea în manifestare a energiilor subtile ale sursei reiki.

MihaiB

Terapie Reiki

Pentru Programări Sunați la 0723377860

One Comment

  1. Pingback: Cu ce mai combinăm Reiki – Reiki Masaj

Comments are closed.