Secvența de simboluri

După ce am trecut de şocul iniţial de gen „ce mai sunt şi semnele astea şi la ce le pot folosi?” nu avem decât să aprofundăm. Reiki este, să admitem, chiar util când foloseşti simbolurile.

Se spune că la un moment dat le vom transcede şi că de fapt la început Mikao Usui nici nu avea așa ceva. Și că le adăugat ulterior la insistenţele celor apropiaţi. Tot ce se poate că, la un moment dat, legenda nu spune, să fi venit un oficial al vremii să-i pună în vedere că toată teoria lui despre fericire să aibă cumva şi o componentă practică. Și atunci a alăturat aceste simboluri unor senzaţii pe care le avea când făcea terapie.

Sau i-au venit prin inspiraţie Divină cum se mai spune. Unii zic că le-a adăugat, simbolurile, ca să poată elevii lui să înveţe mai uşor cum se lucrează cu reiki. Oricum ar fi, el a avut 4 simboluri.

Dacă tot le avem este bine să le şi folosim la valoarea pe care o au. Meditaţiile cu simboluri cresc vibraţia terapeutului şi abilitatea de a simţi mai multe nuanţe ale energiei din mediu. Cele mai utilizate moduri ale unui simbol sunt cele în care le desenăm pe palme şi apoi facem terapia sau autotratamentul la fel ca la gradul 1.

Însă după ce începem să înţelegem că emisia de energie este amplificată de acestea, se pot folosi şi ca ancore. Cum ar fi … să mentalizăm / vizualizăm un simbol şi aşteptăm să curgă energia de la sursa pe care acest simbol o deschide pentru noi.

Schemele de tratament cu simboluri implică multiple secvenţe în funcţie de necesităţile avute în vedere la începutul tratamentului. Cele mai multe sunt de deschidere a câmpurilor energetice a chakrelor şi de implementare a energiei vindecătoare. Uneori alăturăm şi modul de transmitere la distanţă.

Pe măsură ce căpătăm experiență vom simţi nevoia să înlocuim şedinţele de terapie cu o soluţie care să dureze ceva mai mult. Putem modifica succesiunea accesării energiei activând pe rând simboluri care se vor repeta în ordine inversă la finalul terapiei. Unii spun acestor secvenţe sanviş de putere.

Un sandwich de putere este o mixtură de simboluri și ai putea să experimentezi, să descoperi cea mai puternică combinație de simboluri în munca ta de vindecare.

Orice simbol are o anume frecvenţă de vibraţie atunci când rezonează în interiorul corpului nostru. Fiecare, pe rând, deschide un portal către o sursa de putere divină. Practica curentă de lucru cu energiile reiki este conectarea la aceste surse de putere, ori pe rând ori toate simultan, când ne activăm mâinile cu toate şi apoi lăsăm sa curgă reiki spre obiectivul nostru.

Este o practica intuitivă, o intenţie sau cerere adresată divinităţii de a vindeca acele zone din corp sau din viaţa noastră care au cea mai mare nevoie de energie.

Însă la un moment dat vom simţi nevoia sa fim mai specifici şi organizaţi. Haosul este necesar să acumulăm informaţii. Apoi vom tinde către Divinitate şi Organizare.

Pentru fiecare senzaţie dată de folosirea unui simbol ne creăm o amintire. La un moment dat constatăm că avem nuanţe la activarea acestora pentru fiecare pacient în parte.

Denumirea de sandwich apare pentru că se folosesc deschiderile date de simboluri în mod repetat, introducând simbolurile vindecătoare între mai multe simboluri de putere care le amplifică pe celelalte. Simbolurile de putere puse la finalul secvenţei au rol de sigilare.

Fiecare pachet de acest fel poate fi format din simboluri preluate din acelaşi sistem de reiki sau , după cum simţim, din orice alt sistem de reiki cu care lucrăm în mod curent.

O specificaţie inportantă este ca la fiecare sandwich de putere vom face la început o serie de incantaţii sau vizualizări cu fiecare simbol în parte pentru a ne obişnui şi abia apoi le folosim împreună. Le vom pune împreună pe cele la care simţi o conectare anume, o rezonanţă specifică scopului propus sau alegem o secvenţă aleatoare şi constatăm rezultatele.

Notează cum clientul reacționează cănd incepi să folosești simbolurile. Observă : respiratia lor, ochii si limbajul corpului. Ascultă-ți mâinile intuitiv. Permite-ți acordarea si fi prezent cand lucrezi cu persoana.

În un sandwich simbolurile se desenează sau vizualizează în multipli de trei. Efectul este că energia va fi accesibilă pentru mai multă vreme pacientului activându-se de mai multe ori după sesiunea de terapie prin însăşi natura ei.

MihaiB.

Cursuri

Pentru Programări Sunați la 0723377860

One Comment

  1. Pingback: Terapie energetică de grup – Reiki Masaj

Comments are closed.