Ritualul De Vindecare

Ritualul este un ansamblu de gesturi, acţiuni şi gânduri pe care le repetăm zilnic pentru un scop precis. Scopul ales ne duce la repetarea acestor activităţi până când devine formulă.

Pentru Vindecare, mai ales când avem deja cunoștiințe suficiente în domeniul Medicinii Complementare, putem pune la punct o succesiune de tehnici de vindecare specifice afecţiunii de care suferim. Recomandările terapeuţilor de a ne schimba şi de a introduce noi obiceiuri în viaţa noastră se referă la creearea acelui ritual care ne va duce la o stare de bine şi ne va vindeca. Unii îi spun mod de viaţă, alţii “calea Spre succes”.

“Ritualul este important pentru acumulare de experienţă”

Fie că este vorba de evoluţie personală, spirituală sau chiar şi în relaţii, pentru a avea o “linie”, o bază de la care să construieşti, ai nevoie de “RITUAL”. Uneori acesta apare automat. Din constrângeri sociale, mediul în care circuli, moştenirea familiei rezultă “tipicuri” şi moduri anume în care faci activităţile zilnice.

Dacă ai abilităţi foarte dezvoltate într-un domeniu dar nu ai provocări, te plictiseşti. Dacă nu ai abilităţi dar provocările sunt foarte mari intri în depresie. Pentru cei care chiar activitatea, formarea lor, le creează disponibilitatea pentru ritual, acesta creează premize pentru dezvoltarea abilităţilor necesare.

Este nevoie de creşterea abilităţilor.

“Focalizează-ţi atenţia pe ceea ce te interesează, suficient de mult timp”, cel mai mare secret al evoluţie personale. Ritualul este de fapt procesul care permite  informaţiilor de care ai nevoie – să ajungă în subconştient şi să facă modificările necesare pentru ca tu să creşti, să te evoluezi personal.

Schimbarea Ritualului

Dar dacă vrei să schimbi? Şi ce ai învăţat, a fost o dată bun, frumos, minunat. Şi nu mai e? Vrei o altă direcţie. Poţi să faci un curs, o formare, un maestru pe lângă care stai…

Întrebăm îngerii ce e de făcut? Excelent. Înainte de a construi din nou, trebuie să învăţăm, încă de la început, să întreţinem. Renunţi, sau te gândeşti la eliminarea unui ritual, foarte bine, dar cu ce înlocuieşti?

Echilibrul în evoluţie este dat de o perioadă în care practica zilnică a unei formule, ritual, autotratament se poate reduce la folosirea timpului afectat ritualului pentru contemplare.

( Contemplare = Atitudine de observație pasivă a fenomenelor, opusă atitudinii active.)

Doar fii atent la ce se întâmplă dacă……

Dacă te opreşti brusc din o activitate sportivă, vor fi consecinţe, vei avea stări neplăcute sau te îngraşi. Dacă te opreşti brusc din practica oricărei forme de ritual, la fel, apar dezechilibre. În orice formă de practică o parte importantă de conştientizare a nivelului de evoluţie este observarea. Aştept, experimentez, constat. Dacă ai deja o altă cale, este mai simplu, te angajezi activ în noua practică şi în timp se creează un nou ritual. Oare este bine să uiţi tot ce ai făcut până acum?

Poate simplă contemplare a fiinţei tale, a stărilor fizice şi emoţionale creeate de existenţa sau de lipsa practicii ca atare, îţi va spune mai multe despre tine, de nivelul de echilibru sau dependenţa la care ai ajuns.

Cel mai simplu ritual

 Mergi mai încet. Să ai timp să întelegi și sa te prindă energia din urmă. Respiră.

Și reia ideea de a face totul mai încet. O să ţi folosească mai târziu când te apuci de ceva nou. ai timp să observi, ai timp să planifici, sau chiar şi să admiri lumea din jurul tău. Nu este aşa de neplăcut să vezi cum se comportă ceilalţi. ai nevoie doar de a sta suficient de mult timp cu tine pentru a descoperi momentul cel mai bun să acţionezi.

MihaiB

Consiliere Spirituală

Pentru Programări Sunați la 0723377860