Respirația Luminii

Odată iniţiat într-un sistem de reiki sau de orice altceva care se foloseşte de energia unei surse ezoterice, divinitate, planete, mare, munte sau ce se mai găseşte prin apropiere, vom fi perfect capabili să mişcăm proprie şi pe cea proaspăt adusă în corp prin meditaţie sau altă metodă.

Cum ar fi respiraţia.

Vizualizăm, de obicei, un punct infim undeva în palmă sau în ajna, depinde de şcoala unde am studiat. Și mărim acea mică picătură de energie până ne cuprinde cu totul. Sau doar o facem să strălucească pentru a o putea manipula mai uşor.

Între timp, doar să nu uităm să respirăm. Este foarte important să ne relaxăm şi să ne concentrăm atenţia doar pe strălucirea acea uimitoare. Este ca şi cum ne privim în oglindă și în loc de corpul fizic apar deodată culori frumoase. Nu deraiem, nu ne imaginăm toate astea. Putem să stăm şi ochii deschişi. Tot le vom ne vom admira. Este o stare extinsă de conştiinţă dată de intenţia de a lucra cu lumina.

Dacă ne ne dorim să ne umplem complet de lumină vom mări strălucirea aceea până la punctul în care ne va cuprinde şi pe noi şi camera în care stăm şi oraşul, planeta, Universul. Până intrăm într-o stare de meditaţie profundă şi ne conectăm cu tot ce există.

Însă până la aceste nivel se recomandă să respirăm adânc şi să mişcăm punctul acela micuţ de energie, fiecare putând să-l vizualizeze în forma şi culoarea lui preferată, prin toate chakrele şi prin toate punctele dureroase sau în locurile unde simţim că avem nevoie de vindecare.

O tehnică eficientă este de altfel respiraţia luminii albe. Vizualizăm o lumină albă strălucitoare care porneşte din centrul capului nostru şi pe expiraţie o suflăm în afară. Inspirăm adânc şi o introducem apoi prin chakra gâtului având grijă să o expirăm înapoi pe unde a venit laolaltă cu toate neplăcerile şi frustrările noastre.

Inspiram prin chakra a patra, expirăm, repetăm procedura cu chakrele 3, 2 şi 1. Apoi începem să ducem energie către pământ prin chakra telurică. La inspiraţie conducem totul în ajna, apoi iar în pământ. Repetăm pentru sahasrara cu diferenţa că ieşim cu totul pe sus şi revenim ca să mai parcurgem încă o dată tot traseul. Astfel ne vom conecta simultan la pământ şi la cer.

Dacă nu este de ajuns putem repeta pe mai departe. Inspirăm prin chackra coroană expirăm prin chakra a 6 a, inspiram prin ajna, expirăm prin chakra a 5 a, inspirăm prin vishuda, expirăm prin chakra a a 4 a, inspirăm prin anahata, expirăm prin chakra a 3 a, inspirăm prin manipura, expirăm prin chakra a 2 a, inspirăm prin swadistana, expirăm prin chakra a 1 a, inspirăm prin muladhara, expirăm prin chakra telurică.

Se pot face oricâte repetări, încet cu răbdare, pentru a echilibra tot sistemul de chakre. După care este destul de simplu să accesăm alte nivele de vibraţie. Ştim deja să ne controlăm binişor stările emoţionale. Și să ne relaxăm suficient ca să mişcăm energia după cum ne dorim.

MihaiB.

Consiliere Spirituală

Pentru Programări Sunați la 0723377860