Reiju, inițierea fără inițiere

Conectează cerul cu pământul prin meridanul central, purifică chakrele principale şi le umple cu lumină, creşte vibraţia corpului fizic până la nivelul de vindecare şi relaxează. Forme avansate de Reiju – proceduri de reconectare la sursele personale de energie. Acestea pot fi energii vitale, energia familiei, energia grupului de suflete din care facem parte, energia vocaţiei, şi a mediului în care trăim.

…. metoda reiki de conectare cu sursa fără simboluri……

Cum se face reiju?

Maestrul efectuează GASSHO – meditaţia iluminării – timp de câteva minute, ridică mâinile în sus cu intenţia de a se conecta la sursa reiki şi apoi la sa reiki să curgă deasupra capului persoanei care primeşte reiki.

Intenţia de a te conecta cu sursa poate fi un gând, o afirmaţie, un suspin sau o inspiraţie. Modul de a „intenţiona” şi-l face fiecare pe măsură ce avansează în practica reiki. Preluăm energia de deasupra capului şi o conducem prin câmpul eteric până sub tălpi cu intenţia de a ne conecta cu energia pământului.

Energia pământului, spre deosebire de Sursa reiki, este mai „palpabilă” se simte diferit şi ne ajută la obţinerea stabilităţii, emoţionale, fizice şi mentale. Se mai spune că „ne împământăm”. Combinaţia dintre energia pământului şi cea a sursei reiki este esenţa vieţii noastre. Suntem permanent atraşi simultan către cele două. A trăii în armonie înseamnă să fii conştient că TU le poţi uni, le poţi face să lucreze împreună în folosul tuturor. Şi că poţi fi împlinit.

Se fac rugăciuni cu puterile cereşti, se meditează, se …. în fine, multe. Dar, aceste puteri, energii activează chakrele superioare. pentru echilibru, cele telurice (na. energia pământului) se ocupă cu chakrele 1,2,3 şi astfel ne armonizăm.

Ridicăm de sub tălpi energia şi conducem prin câmpul persoanei, periind în trecere toate sistemele energetice până deasupra capului unde, cu palmele suprapuse pentru obţinerea unui efect de amplificare, lăsăm din nou energia să curgă.

Reiki armonizează, echilibrează, relaxează şi vindecă. Şi atunci devine firesc să urmeze echilibrarea emisferelor cerebrale, proiecţia din faţă a „ochiului al treilea” cu cea din spate, echilibrarea emoţională prin armonizarea lobilor tiroidei şi centrarea în inimă.

Centrarea în Inimă, echilibrarea în chakra a 4 a energilor cereşti cu cele pământene crează efecte  foarte benefice asupra persoanei care primeşte reiju. Se crează stabilitate emoţională, creşte vibraţia personală şi stima de sine, orizontul şi zona de comfort devin mai largi şi mai clare,  avem stări de recunostina mai dese şi în general IUBIM.

Capacitatea de a iubi, char şi pe noi înşine ne face mai sănătoşi, armonioşi şi optimişti.

Procedura continuă către picioare, unde lăsăm să curgă amestecul rezultat, cu energii reziduale, uzate, cu reiki, cu iubire şi tot ce mai găsim direct în pământ, la reciclare.

Apoi, stabilizaţi, recunoscători, preluăm energiile telurice şi le trecem prin toate câmpurile până sus mult deasupra capului cu intenţia de a conecta totul la sursa reiki.

Astfel împământaţi, conectaţi cu sursa, echilibraţi, ne putem „mişca” mai prezenţi şi mai liberi. Pentru noi este doar o procedură. Pentru Univers este o nouă legătură între cele două energii benefice, care vor lucra prin noi şi pentru noi.

Namaste

Mihai B

One Comment

  1. Pingback: Istoria Reiki – Reiki Masaj

Comments are closed.