Pregătirea Terapeutului

Formarea unui stil personal în munca de terapeut în medicina complementară, în special în cea ezoterică, unde linia dintre zona spiritual şi cea de vindecare aproape că se estompează, durează o perioadă după absolvirea unui curs. Nu devii peste noapte, ca de altfel în orice domeniu.

Poţi să fii inspirat divin şi să ai rezultate din prima zi. Însă protocolul de vindecare ţi-l creezi în timp. Este o ideea bună să începi să capeţi experienţă până să te aşezi într-o zi să pui pe hârtie cam ce faci. Și cum. Unii nu or să facă asta niciodată. Ei doar reuşesc cumva să aibă succes. De ce ar supra analiza etapele?

Totuşi, la un moment dat, tot citind pe la alţii cum se protejează, cum se pregătesc înainte de o terapie sau care sunt pașii de urmat simt şi ei nevoia să-şi creeze un mic îndrumar propriu.

Chiar dacă pacienţii sunt diferiţi sau că ne place să ne lăsăm inspiraţi divin de fiecare dată, tot vom merge mai departe cu sesiunea de terapie într-o ordine aproximativă. Nu ne dăm seama că de fapt cel care ne-a iniţiat în sistemul respectiv de vindecare a transmis, condiţie inevitabilă şi inconştientă, în timpul procedurii de acordaj, toate cunoştinţele Maeştrilor de dinaintea lui. De care nici el nu este pe deplin lămurit.

Însă aşa funcţionează.

Te trezeşti după mulţi ani de la cursul acela de weekend, sau unul extins pe mai multe luni, că faci fix cum ai văzut la Maestrul tău. Și nu îţi dai seama cât de mult te-a influenţat cultura tuturor celor pe pe linia iniţiatică de dinaintea ta.

Fiecare sistem are alte practici, însă în mare sunt cam trei etape. Una, cea de pregatire, ar fi întregul ansamblu de gesturi, autotratament sau meditaţie care se efectuează mai înainte de a aborda o sesiune de terapie. pe undeva să zicem că este firească. La orice examen la care vrei să ai succes nu te duci ca o floricică.

Fără o minimă pregătire, chit că respiri adânc mai înainte şi tot se cheamă că faci ceva. Îţi tragi sufletul. Dacă asta nu mai e de ajuns atunci începi să pui simboluri în cabinet. Sau în jurul persoanei, dacă eşti în natură. Îţi activezi palmele şi chakrele cu ce ştii că funcţionează mai bine în cazul tău. Chemi sau invoci toate entitățile de ajutor de care ai auzit sau ai nevoie pentru sesiunea care urmează. Și apoi aştepţi să se ridice nivelul vibraţional suficient de mult să poţi începe terapia.

Bine, se poate începe şi direct, în caz de urgenţe sau dacă ai mai avut încă un pacient cu puţin timp în urmă. Însă de obicei cam ăsta este protocolul de pregătire. Te relaxezi şi aştepţi să curgă energia.

MihaiB.

Terapie Reiki

Pentru Programări Sunați la 0723377860