Practica Reiki

Ai observat ca atunci când te întâlneşti cu cineva durează 15 minute până începeţi să spuneţi ce aveaţi de spus de la bun început? Pentru ca e nevoie de timp să te acomodezi cu persoana, cu energia şi emoţiile ei. Şi apoi, relaxat, confortabil intrăm în subiect.

Ai observat, în cazul ca practici o formă oarecare de meditaţie, că durează 15 minute doar să intri în starea respectivă? Aici mă refer inclusiv la pregătire….. te aduni după drumuri, te potriveşti la temperatura şi luminozitatea camerei, închizi sursele de distragere (telefon , internet), te aşezi comod şi goleşti mintea de gânduri….upss asta durează.

Există tehnici ezoterice care sunt recomandate a fi practicate exact 15 minute. Dar conștiicios. La aceeaşi oră mereu, cu aceleaşi gesturi şi aceleaşi scopuri. Relaxare, sănătate, progres. După un timp constaţi ca ultimul minut e cel mai frumos Și te simţi nemaipomenit.

Parcă îţi vine să continui. Numai că recomandarea este să faci numai 15 minute. Este făcută special pentru ca ultimul minut e cel mai bun. Este minutul cel mai important. Dacă te opreşti te vei gândii la el toată ziua. Îţi vei dori să repeţi.

La un moment dat minutul acela zilnic de practică îţi va aduce “saltul”. Vei fi la alt nivel şi de aici apare claritatea în practică.

Abia de aici se poate spune că practicăm.

Fie că se consideră de la sine înţeles că dacă citeşti într-un manual de „semnele alea” chiar nu mai ai nevoie de altă explicaţie sau că un curs de câteva ore nu a fost de ajuns să te pună pe drumul cel bun, clar este nevoie să începi să simţi mai întâi ceva, orice.

Și abia apoi apare motivaţia de a „lucra” cu energia. Primele senzaţii sunt considerate năluciri, că te minţi singur sau că ai fost minţit toată viaţa. Despre spiritualitate desigur. Apoi începi să constaţi că ori te simţi mai uşor, ori chiar se mişcă ceva. La început în palme, mai târziu şi prin corp. Să fii conştient de dimensiunea chakrelor e deja o realizare. Nu te mai poate opri nimic din credinţa în lumea de dincolo.

Poţi să pui palmele pe tine ca la autotratament, sau să desenezi simbolurile reiki. Unde consideri că e nevoie de un surplus de energie. Însă până nu experimentezi ce face fiecare nu ai să crezi. Și de fapt aşa şi e corect. Mai întâi a fost energia şi abia apoi oamenii au încercat să înţeleagă de ce funcţionează.

Chiar şi când ştii că intenţia ta aprinde becuri, teoretic. Iar practic se îndeplineşte cam tot ce gândeşti. Tot un fel de practică energetică se cheamă că faci. Dar nu este Reiki. Acest sistem a fost creat să meargă când ne relaxăm. Nu este o competiţie. Toată creaţia începe să se dezvolte când este armonie. Şi echilibru.

Nu uita…15 minute.

MihaiB.

Cursuri

Pentru Programări Sunați la 0723377860