Practica Reiki

 

Legenda spune că tehnica Reiki tradițională – sistemul Usui Reiki Shiki Ryoho- de vindecare și relaxare a fost redescoperit prin meditație de către preotul catolic, de origine japoneză dr. Mikao Uşui (1865-1926) Astfel, Usui a urcat pe muntele sacru Kurama, și într-o peșteră și-a găsit locul propice pentru meditație.

După 21 de zile de meditație, timp în care nu a mâncat și nu a băut nimic a avut o revelație: a văzut o sferă luminoasă ce avea înscrise în interiorul său simbolurile de vindecare. După ce această sferă ”l-a cuprins”, Uşui a dobândit o capacitate naturală extraordinară de a vindeca cu ajutorul mâinilor.
Ulterior în urma altor experiențe de meditație (zen) a învățat să transmită și altora abilitățile sale.

” Uimitor este faptul că după 21 de zile de post, când s-a întors în sat, preotul s-a hrănit normal, cu mâncarea de la han, fără însă a se simți rău.”

Se presupune că înainte de a mânca Usui și-a încărcat hrana cu energie Reiki, făcând-o în acest fel compatibilă cu vibrația energetică a corpului său. De aici și obiceiul practicanților Reiki de a-și energiza mâncarea înainte de a o consuma”.

Ai observat ca atunci când te întâlneşti cu cineva durează 15 minute până începeţi să spuneţi ce aveaţi de spus de la bun început? Pentru ca e nevoie de timp să te acomodezi cu persoana, cu energia şi emoţiile ei. Şi apoi, relaxat, confortabil intrăm în subiect.

Ai observat, în cazul ca practici o formă oarecare de meditaţie ca durează 15 minute doar să intrii în starea respectivă? şi aici mă refer inclusiv la pregătire….. te aduni după drumuri, te potriveşti la temperatura şi luminozitatea camerei, închizi sursele de distragere (telefon , internet), te aşezi comod şi goleşti mintea de gânduri….upss asta durează.

Există tehnici ezoterice care sunt recomandate a fi practicate exact 15 minute. Dar constiicios. La aceeaşi ora mereu, cu aceleaşi gesturi şi aceleaşi scopuri. Relaxare, sănătate, progres. După un timp constaţi ca ultimul minut e cel mai frumos,şi te simţi nemaipomenit. Parcă îţi vine să continui. Numai ca recomandarea este să faci numai 15 minute. Este făcută special pentru ca ultimul minut e cel mai bun. Este minutul cel mai important. Dacă te opreşti te vei gândii la el toată ziua. Îţi vei dorii să repeţi.

La un moment dat minutul acela zilnic de practică îţi va aduce “saltul”. Vei fi la alt nivel şi de aici apare claritatea în practică.

Meditaţia reiki

În reiki, în afară de autotratament, simboluri, tehnici şi metode, mai există meditaţia.

Este o formă de meditaţie în care “laşi” reiki să curgă. El, reiki, ştie mai bine pe unde să se ducă şi apoi aşa se face reiki. Să “laşi să curgă”. La început se simte o uşoară furnicătură, la palme şi tălpi, poate te încălzeşti, simţi nevoia să te mişti, “să te mai aşezi”. Până după 15 minute.

Atunci explodează totul.  Se deschid meridianele, încep chakrele să îţi atragă atenţia ca sunt şi ele în peisaj, constaţi dezechilibrele în câmpul auric. Devii observator.

Ştiu…. încă nu e momentul să repari ceva…. doar observă. Reiki ştie ce face. Este greu să te abţii. Eşti obişnuit să faci ceva, orice, numai să acţionezi. Ţi se pare ca stai degeaba. Aşa se face la exterior. Pentru interior, pentru sufletul tău ai nevoie de linişte.

Reiki doar “curge” prin intenție tăcută
Prin intenție tăcută în reiki se înţelege o acţiune a voinței noastre.

Pur şi simplu ne mişcăm voinţa .Prin a ne mişca voinţa nu înseamnă faptul ca ea merge undeva. Ea este ca un generator nemişcat, ce începe să se învârtă, atrăgând energiile din Univers, de la sursele de putere şi chiar de la Sursa Reiki. Pentru reiki este necesar mai întâi o iniţiere. Reiki este o practică a cărei abilităţi se transmite de la maestru la elev. În momentul iniţierii elevul primeşte, pe lângă accesul mai facil la simboluri şi tehnici, în mod subtil la nivel de subconştient, o parte din experienţa maestrului. Şi pentru ca e o cale spirituală în momentul iniţierii se transferă asupra elevului şi o parte, importantă, a experienţei tuturor maestriilor maestrului care face iniţierea.

Nu e nevoie să spunem nimic cu voce tare sau chiar în tăcere. Cuvintele nu sunt necesare. Aceasta nu este o afirmaţie. Această mişcare tăcută a voinţei voastre nu are nevoie de cuvinte. Este acţiunea voinţei noastre, care determină forțele cosmice să se alinieze cu intenția noastră.

”În primul rând pentru a putea ”face” Reiki trebuie să accesăm sursă energetică.
Aceasta poate fi: fie Dumnezeu, fie energia vitală a Pământului, sau Energia Universală. Fiecare în funcție de credința pe care o are și de religia căruia îi aparține o poate numi cum dorește.

Această sursă poate fi accesată de către orice ființă umană, însă numai în urma unui ritual special executat de către un Maestru Reiki calificat.

În metoda tradițională de vindecare Uşui, energia Reiki este structurată pe mai multe nivele și în funcție de filtru către sursă pe care îl aplicăm, adică de simbolurile Reiki, putem spune că energia divină acționează asupra corpului fizic, emoțional, mental, spiritual și cauzal al persoanei”.
Simbolurile Reiki sunt de fapt ca „niște chei” , ancore spirituale care îi permit maestrului să acceseze, prin vizualizarea simbolului potrivit, tipul de energie specifică pentru fiecare boală, în așa fel încât să se elimine toate blocajele energetice existente în aceea ființă.

Terapia reiki trebuie dorită şi acceptată
nu se face cu forţa, nici fără ştirea persoanei

Energia Reiki este deosebită din punct de vedere informaţional şi se autoghideaza prin relaţiile pe care le stabileşte cu subconştientul pacientului, determinându-i astfel şi necesităţile sale energetice. Din acest motiv, terapeutul trebuie doar să permită curgerea acestei energii, nu  să stabilească o anumită cantitate de energie şi nici scopul transmiterii ei.

Aşa cum permiterea curgerii energiei este dată de terapeut, la fel pacientul va primi unde şi cât are nevoie dacă permite aceasta.

Sigilarea
La sfârşitul oricărui tratament energetic sau activitate ezoterică, în mod special în Reiki, se face “încheierea tratamentului”. Se mai numeşte şi Sigilare.

Sigilarea se face în funcţie de şcoala reiki în moduri diferite.

 

În maniera japoneză, se face Gashho, şi se mulţumeşte ghizilor reiki. Se face afirmaţia “am terminat”. Se pot pune simboluri care închid , sigilează sau protejează zona în care s-a lucrat energetic. Se poate lucra pe intenţie. Se pot face gesturi ritualice în anumite sisteme reiki. Sau, cu palmele activate se caută marginile câmpului deschis şi se apropie până se unesc.

Mihai B

cursuri reiki

Cursuri Reiki

Pentru Programari Sunati la 0723377860