Momentele de cumpănă

În mod curios, unul din jocurile copilăriei era cititul în plamă. Nu ştiam prea bine de ce facem asta sau cum de am ajuns la aşa ceva, însă primul lucru pe care îl “vedeam”, şi care de fapt era uneori singurul,  sau al doilea după linia inimii, era să vedem cât mai avem de trăit.

Atât ştiam. Însă pe linia vieţii apăreau mereu întreruperi şi ramificaţii, mai ales spre partea a doua a vieţii. Noi, la 7-8 ani, eram convinşi că striaţiile acelea sunt importante şi ne întrebam mereu dacă murim de mai multe ori sau vom avea vieţi paralele.

Cumpăna este o verigă slabă în lanţul vieţii peste care e bine  să trecem conștient pentru a ne putea dezvolta în mod armonios. Este acea întrerupere din palmă, de care ştim de când ne spălăm pe mâini. Poate nu ne mai dăm seama. Dar este acolo şi o vedem zilnic. Nu e ceva de speriat sau îngrozitor. Este doar un moment în care facem o alegere.

Trucuri care ne ajută să trecem peste momentele de cumpănă

Este necesar să fac o alegere? Ce direcţie indică busola din inima mea?

“Graba strică treaba! ” zicală populară

Nerăbdarea este cea care ne conduce spre ceea ce numim  “alegere pripită”. Orice decizie importantă are nevoie de timp pentru a putea fi analizată din mai multe perspective pentru a evita, pe cât posibil, eventualele surprize sau dezamăgiri.  A reacţiona impulsiv, după starea de moment, este cea mai mare greşeală pe care o putem face atunci când avem de făcut o alegere.

La polul opus nerăbdării se găseşte amânarea. Dacă unii oameni strică treaba grăbindu-se, alţii nici nu ajung s-o desăvârşească pentru că nu o încep niciodată. Sigur că orice situaţie de echilibru ne oferă un anume confort, de dragul căruia putem renunţa la a face alegerea şi ajungem să o amânăm la nesfârșit. Echilibrul acela poate fi chiar capcana spre cea mai neplacută poveste de viaţă, cu încărcătură puternică nefericire și frustrare.  Amânând alegerile importante, ne amânăm propria viaţă.

În faţa unei alegeri importante vocea noastră interioară ne transmite mesaje contradictorii, care ne fac să devenim confuzi şi epuizaţi înainte de a alege. Cum ne dăm seama care rezonează mai puternic cu dorinţele din inima noastră? Simplu. Ce simţi când te vezi în fiecare situaţie pe care o presupune luarea fiecărei decizii în parte? Emoţiile sunt ghidul tău de bază.

Ele conţin cheia unei alegeri corecte. Te simţi fericit când te imaginezi în situaţia respectivă? Aceea e alegerea corectă. Sau fără a face acea alegere, mai poţi fi fericit/a? Dacă ştii asta, ştii tot ce ai nevoie pentru a alege corect.O alegere importantă implică deseori şi o doză de necunoscut, iar necunoscutul generează nesiguranţă şi frică. Ideal ar fi să ne dăm seama care este limita acceptabilă a fricii care poate exista, în doze fireşti, în momentele de cumpănă.

Consiliere Spirituală

Pentru Programări Sunați la 0723377860

One Comment

  1. Pingback: Amintiri din Viitor – Reiki Masaj

Comments are closed.