Meditaţia Reiki

În reiki, în afară de autotratament, simboluri, tehnici şi metode, mai există meditaţia.

Este o formă de meditaţie în care „laşi” reiki să curgă. El, reiki, ştie mai bine pe unde să se ducă şi apoi aşa se face reiki. Să „laşi să curgă”. La început se simte o uşoară furnicătură, la palme şi tălpi, poate te încălzeşti, simţi nevoia să te mişti, „să te mai aşezi”. Până după 15 minute.

Atunci explodează totul.  Se deschid meridianele, încep chakrele să îţi atragă atenţia ca sunt şi ele în peisaj, constaţi dezechilibrele în câmpul auric. Devii observator.

Ştiu…. încă nu e momentul să repari ceva…. doar observă. Reiki ştie ce face. Este greu să te abţii. Eşti obişnuit să faci ceva, orice, numai să acţionezi. Ţi se pare ca stai degeaba. Aşa se face la exterior. Pentru interior, pentru sufletul tău ai nevoie de linişte.

Reiki doar „curge” prin intenție tăcută
Prin intenție tăcută în reiki se înţelege o acţiune a voinței noastre.

Pur şi simplu ne mişcăm voinţa .Prin a ne mişca voinţa nu înseamnă faptul ca ea merge undeva. Ea este ca un generator nemişcat, ce începe să se învârtă, atrăgând energiile din Univers, de la sursele de putere şi chiar de la Sursa Reiki. Pentru reiki este necesar mai întâi o iniţiere. Reiki este o practică a cărei abilităţi se transmite de la maestru la elev. În momentul iniţierii elevul primeşte, pe lângă accesul mai facil la simboluri şi tehnici, în mod subtil la nivel de subconştient, o parte din experienţa maestrului. Şi pentru ca e o cale spirituală în momentul iniţierii se transferă asupra elevului şi o parte, importantă, a experienţei tuturor maestriilor maestrului care face iniţierea.

Nu e nevoie să spunem nimic cu voce tare sau chiar în tăcere. Cuvintele nu sunt necesare. Aceasta nu este o afirmaţie. Această mişcare tăcută a voinţei voastre nu are nevoie de cuvinte. Este acţiunea voinţei noastre, care determină forțele cosmice să se alinieze cu intenția noastră.

În primul rând pentru a putea ”face” Reiki trebuie să accesăm sursa energetică. Aceasta poate fi: fie Dumnezeu, fie energia vitală a Pământului, sau Energia Universală. Fiecare în funcție de credința pe care o are și de religia căruia îi aparține o poate numi cum dorește. Această sursă poate fi accesată de către orice ființă, însă numai în urma unui ritual special executat de către un Maestru Reiki calificat. Inițierea.

În metoda tradițională de vindecare Usui, energia Reiki este structurată pe mai multe nivele și în funcție de filtrul (simbolul) către sursă pe care îl aplicăm. Simbolurile Reiki sunt de fapt  „chei” , ancore spirituale care îi permit maestrului să acceseze, prin vizualizarea simbolului potrivit, tipul de energie specifică pentru fiecare boală, în așa fel încât să se elimine toate blocajele energetice existente în aceea ființă.

MihaiB.

Terapie Reiki

Pentru Programări Sunați la 0723377860

One Comment

  1. Pingback: Istoria Reiki – Reiki Masaj

Comments are closed.