Meditația pe Culori

Fiecare culoare reprezintă o frecvență specifică de energie pe care majoritatea dintre noi o folosim în viața de zi cu zi. Culorile obișnuite cu care se meditează pe chakre sunt… roșu, portocaliu (orange), galben,  verde, albastru, indigo, violet, în ordinea chakrelor.

ROGVAIV.

Un indiciu că o chakra este mai lentă sau funcționează defectuos este atunci când durează mai mult până când începe energia de culoarea corespunzătoare să ne patrundă. Este cel mai bun moment să continuăm. Lucrul cu acea culoare activează chakra.

Se pot alege și alte culori, ținând cont ca acestea se pot modifica ca aspect pe masură ce le vizualizăm și este foarte probabil să le percepem ca nuanțe diferite de ceea ce vedem cu ochii fizici. Sunt culori care doar în vizualizare apar. Ne creează un sentiment de împlinire căci le putem folosi ulterior în evoluția spirituală.

Meditația

  1. Așază-te într-o poziție confortabilă și efectuează exerciții de respirație (sau orice dorești) pentru a-ți focaliza mintea, pentru a te calma și a te pregăti pentru meditație.
  2. Această meditație poate fii efectuată după ce meditezi pe o anumită chakră: după ce termini, te poți extinde cu culoarea chakrei respective la nivelul întregului corp.
  3. Inspiră și intenționează să aduci in corpul tău  energie de o anumită culoare, cu fiecare respirație vizualizând-o din ce în ce mai intensă .
  4. Dacă ești la inceput în meditația pe culori, menține concentrarea  pentru două sau trei minute. Dacă senzația dată de culoare este plăcută, atunci poți să o ții mai mult.  Creșterea timpului de menținere a unei culori trebuie să fie confortabil și treptat.

Poți medita pe culoarea respectivă și atunci când aceasta se află în exteriorul tău, pentru a-i simți energia. Nu este întotdeauna necesar să absorbi o culoare, în special dacă de simți inconfortabil cu aceasta. Amintește-ți că dacă ceva îți dă un sentiment neplăcut sau negativ, atunci trebuie să te oprești și să îl elimini din programul tău de meditație.

Când termini cu această meditație, curăță-ți aura cu lumină albă, deoarece aceasta îți va echilibra toate culorile din aură. Lumina albă poate fi ușor de folosit. Este bună pentru curățarea aurei și echilibrarea energiilor. De asemenea, este minunată pentru protecție, însă în cantități moderate.

Când lumina albă este plasată în jurul unei persoane, aceasta devine o barieră în interacționarea cu ceilalți, deoarece lumina albă are proprietăți reflectorizante. Dacă dorești să fii lăsat în pace, atunci învăluie-te în lumină albă. Dacă te umpli cu lumină albă pe interior, atunci te împuternicești și protejezi, însă fără a deveni o barieră pentru ceilalți – în cazurile în care dorești interacțiune socială.

Beneficiile acestei meditații sunt abilitatea de a simți, direcționa și lucra cu energia colorată. Energia culorilor este excepțional de puternică. Fiecare culoare are energii unice, care acționează pentru a-ți aduce rezultatele specifice acesteia. Cel mai important obiectiv al acestei meditații este să simți culorile. Petrece ceva timp cu fiecare culoare, pentru a observa senzația pe care ți-o oferă. Care culoare îți dă un sentiment plăcut? Acestea sunt cele pe care le poți folosi cel mai mult în viața de zi cu zi.

MihaiB.

Consiliere Spirituală

Pentru Programări Sunați la 0723377860