Meditația în Mișcare

Există multe căi prin care poţi să-ţi influenţezi starea mentală, şi una dintre cele mai puternice este cea prin folosirea corpului. Există o legătură directă între minte şi corp. Starea mentală este direct afectată de poziţia şi energiile subtile implicate în felul în care îţi foloseşti corpul. Prin urmare, iţi poţi schimba starea mentală direcţionându-ţi corpul să se deplseze pe o cale pozitivă şi plină de resurse. De aceea dansul, exerciţiul şi poziţia pot fi puternic vindecătoare când sunt folosite în acest sens. Dacă nu te simţi plin de resurse, atunci să te mişti ca cineva care este plin de energie şi, în curând, starea ta mentală se va schimba.

Meditația în Mișcare

Este bine să ai o tehnică, care să te ajute să elimini orice sentimente negative care ar putea exista, şi să aduci, în interior, energii puternice şi sănătoase, pentru a-ţi putea îndeplini sarcinile. La gradul 3 în sistemul Reiki Usui Tibetan, există un ritual de practică pentru ridicarea vibraţiei care uneşte chakrele superioare cu cele inferioare, purifică câmpul energetic şi împământează.

Se începe prin a sta în picioare, relaxând mintea şi corpul până la punctul în care reuşim să intrăm în starea de “lucru”, activăm simboluri, inclusiv în palme,  aşa cum le ştim şi apoi mişcăm mâinile, cu palmele deschise, în jurul nostru în aşa fel încât palmele să fie mereu la marginea energiei care ne înconjoară. Intenţia este să adunăm metodic orice fel de energie, bună rea, de care o fi, din câmpul energetic şi să o conducem către pământ. Activarea sursei reiki măreşte capacitate ckakrelor superioare de a primii energie, iar conducerea acesteia spre pământ crează efectul de împământare.

Orice fel de energie am avea în câmpuri, conectarea prin aceste mişcări simultan la Divinitate şi la Mama Pământ se armonizează între ele şi devin căi de a ne vindeca. Stabilitatea obţinută prin această tehnică, mental, emoţional şi fizic, duce la echilibrarea necesară evoluţiei spirituale. Începând de aici putem considera că intrăm în “Drumul energetic al Vieţii noastre”

Această meditaţie Reiki în mişcare integrează energia Reiki în mod direct, în corpul fizic. Este similară exerciţiilor Tai Chi sau Qi Gong şi include energia Reiki, împreună cu afirmaţii şi mişcări fizice. Acest exerciţiu ajută la ancorarea Reiki-ului în aura şi corpul fizic. Creează legături puternice cu pământul şi vindecă chakrele inferioare. Te ajută să devii mai stăpân pe propriile puteri şi aduce claritate minţii. Scopul nostru pe pământ este aducerea conştiinţei spirituale în corp.

Folosirea simbolurilor în meditaţie activează conectarea cu Sursa Reiki şi înlătură blocajele din câmpurile energetice. Mişcarea are efect de purificare asupra câmpului eteric, iar prin conectarea cu Sursa acesta se măreşte, se fortifică şi crează acel surplus de energie care duce la vindecare.

Cum să “faci” Reiki când te plimbi?

Accesarea subconştientului, aşa numitele “stări alterate de conştienţă” se poate face în diverse moduri, inclusiv prin semnalele date de corpul fizic. Putem experimenta căldură, senzaţii şi intuiţii despre direcţia în care ne mişcăm. Coordonarea diferitelor părţi ale corpului poate părea automată, complexă şi greu de înţeles, însă este dată de energia care circulă prin meridiane, câmpuri şi chakre. Influenţele exterioare, cele vizibile, ne determină să mişcăm corpul mai repede sau mai încet şi pe măsură ce vibraţia creşte, influenţele lumilor subtile au importanţă sporită în felul cum ne mişcăm , cm interacţionăm cu ceilalţi, şi locurile spre care suntem atraşi.

În timpul mersului, pe lângă preocuparea pentru “destinaţie”, putem adăuga latura spirituală. Mergi, asta faci oricum zilnic, doar mergi…….. numai că …….mai încet…….imaginează-te făcând dragoste cu aerul, cu plantele, păsările, mediul, şi tot ce te înconjoară. Ai putea să faci dragoste la fel cum mergi acum? Repede, şi în ultima clipă? Dacă poţi foarte bine, da nu mai e dragoste. E sport.

Mergi mai încet şi observă……….eşti şi tu acolo!

Se activează palmele, se crează ceva protecţii, inclusiv pe chakre şi apoi suntem atenţi la senzaţiile create de interacţiunea cu ceilalţi şi cu mediul înconjurător.

La început reiki curge în direcţia de mers, apoi picioarele se mişcă din ce în ce mai uşor, găsim “portiţe” în aglomeraţie şi avem sentimentul că “ne descurcăm”.

Starea alterată de conştiinţă

Majoritatea tratatelor de specialitate recomandă aceste experimente în medii controlate, acasă sau în grupuri unde o persoană cu experienţa te conduce pe drumul desăvârşirii tale.

Dar cum ar fi să experimetezi când te plimbi?Este important să ştii că eşti protejat, te susţin energiile proprii, îngerii şi ghizii de lumină.

Uneori se întâmplă.

Brusc.

Relaxează-te şi savurează.Paşii te vor conduce instinctiv în locuri puţin aglomerate, parcuri sau străduţe cu circulaţie redusă. Marginile obiectelor se estompează, drumul devine fluid în faţa ta, copacii se mişcă, zidurile se umflă ca în desenele animate, vântul bate mai tare, păsările şi pisicile se uită mirate la tine :) şi lumea devine mai colorată. Simţi cum aerul este mai pur şi totul pare ireal. Este doar o creştere a percepţiilor subtile. Un experiment.

Pe măsură ce toate acestea apar reiki curge mai mult ca niciodată, în toate direcţiile, şi te simţi extraordinar. Energia reiki este inteligentă. Poţi oricând să ieşi din această stare, deţii controlul total, e nevoie doar să vrei să te opreşti.

Și dacă nu mai vrei?????? 

Energia se va opri singură, este inteligentă. Mersul oricum te impamnateaza şi îngerii au grijă să nu exagerezi. La primul semn de pericol, o trecere de pietoni care necesită atenţie la traversare, telefonul, sau cineva care te întreabă cum să ajungă undeva, toate acestea te vor scoate din stare şi revii la normal. Este un dat, o stare firească, un experiment, o extensie a conştiinţei personale.

La început a fost ENERGIA. Mai pe urmă au venit ideile Maeştrilor despre cum se face una sau alta dintre proceduri. În reiki sunt tehnici de vindecare , de meditaţie, poziţii ale mâinilor şi multe altele. La început par că nu se mai termină şi merită să le “încerci” :) pe toate. mai ales dacă vrei o abordare profesionistă. Altfel “reiki doar curge”

“precum în cer aşa şi pe pământ”

Viaţa noastră este “modelată” de convingerile interioare cu privire la posibilităţile noastre, la succesul pe care l-am putea avea sau referitor la fericire.

Orice experimentăm în starea conştientă, orice am spus la un moment dat, orice am auzit, simţit, mirosit sau gustat vreodată sunt asimitate de subconştient şi transformată în deprindere sau convingere. Convingerea este o reprezentare interioară care guvernează comportamentul. Dacă noi credem în reuşită vom putea găsi posibilităţile necesare pentru aceasta.

MihaiB

Consiliere Spirituală

Pentru Programări Sunați la 0723377860