Meditaţia Hatsurei HO

Această tehnică se spune că ar fi dintr-o mișcare qigong taoistă și predată în societatea japoneză Reiki fondată de Mikao Usui. Poate fi utilizată ca meditație zilnică împreună cu recitarea principiilor Reiki dimineața și seara.

Hatsurei-ho este un exercițiu care măreste canalul Reiki și creșterea spirituală. Este foarte asemănator cu exercițiile de împământare, curățare și construire a canalului de comectare cu sursa Reiki utilizate în multe tradiții de vindecare spirituală.

Kihon Shisei (Postura): Așează-te jos sau pe scaun. Relaxează-te și inchide ochii. Focalizează-te în Hara (3-5 cm mai jos de buric). Pune-ți mâinile pe genunchi cu palmeleîn jos. În concentrare exprimă-ți intenția de a începe Hatsurei-ho.

Kenyoku-ho (baia uscata sau curatarea):

  1. Puneți degetele de la mana dreaptă pe umărul stang, cu vârful degetelor deasupra adânciturii umărului (acolo unde clavicula întâlnește umărul). Palma se ține întinsă.
  2. Se trece mâna întinsă peste piept, peste “V”-ul sternului (acolo unde se intalnesc coastele) către soldul drept.
  3. Repetă procedura pe partea dreaptă utilizand mâna stângă. Trage-o întinsă de la umar, peste stern pana la șoldul stâng.
  4. Repetă procedura din nou pe partea stângă.
  5. Plasează mâna dreaptă pe umărul stang, cu degetele în exterior
  6. Trage mâna dreaptă, întinsă, pe partea exterioară a bratului până la vârful degetelor, ținând brațul drept.
  7. Poți face asta cu brațul stâng îndreptat în fața ta, orizontal.
  8. Repetă procedura pe partea dreaptă, trăgând cu mâna stângă în jos până la deget, de-a lungul mâinii drepte.
  9. Repetă din nou procedura pe partea stângă.
  10. Conectează-te la Reiki, ridică-ți mâinile deasupra capului, vizualizează și simte vibrația/lumina Reiki curgându-ți prin mâini în tot corpul.

Joshin Kokyu Ho (Respirația care curăță):

1. Așează-ți mâinile pe genunchi cu palmele în sus și respiră normal pe nas. Focalizează-te în Hara (la câteva degete sub ombilic) și relaxează-te.

2.  La inspirație vizualizeaz lumina albă Reiki pătrunzând prin chakra coroanei pana la nivelul lui Hara care se extinde în tot corpul dizolvându-ți toate tensiunile.

3. Când expiri vizualizează cum lumina ți-a umplut tot corpul și se extinde prin piele în afara corpului  în toate direcțiile. Continuă câteva minute sau atât timp cât îți place.

Efectuează meditația Gassho un minut. Împreuneaza-ti mainile în fata pieptului (ca pentru rugăciune) puțin mai sus de inimă.

Seishin Toitsu (Meditație):

Imaginează-ți că respiri prin mâini.

1.Când inspiri vizualizează că lumina Reiki pătrunde prin mâini până la Hara, aceasta fiind umplută cu lumină.

2. Când expiri, vizualizează că lumina  stocată în Hara radiază afara prin palme. Continua câteva minute sau atât timp cât îți place.

Sfârșit:

Așează-ti din nou mâinile pe genunchi cu palmele în jos.Întarește-ți mental convingerea că ai desăvârșit / perfecționat Hatsurei-ho. Deschide ochii și scutură-ți mâinile în sus, jos, stânga, dreapta câteva secunde.

MihaiB.

Terapie Reiki

Pentru Programări Sunați la 0723377860