Masaj Terapeutic

Masajul terapeutic are efect asupra pielii, ţesutului conjunctiv, muşchilor, articulaţiilor, sistemului circulator şi sistemului nervos. Manevrele sunt eficiente, prelucrarea metodică a mușchilor și a părților moi ale corpului accelerând tranzitul limfei și al sângelui.

În afară de efectul de relaxare, prin masaj se pot ameliora o seria de afecţiuni. Multe din manevrele folosite la relaxare crează o stare de bine a întregului corp, însă cu adăugarea unor combinaţii de mişcări specifice se pot rezolva şi afecțiuni cronice.

Majoritatea manevrelor de masaj au fost dezvoltate dea lungul timpului de specialişti . Unele au fost adăugate pe măsură ce cazuistica a fost mai bogată.

Aşa avem de exemplu masajul de întreținene care stimulează musculatura. Masaj orientat pe afecţiuni, care are mişcări specifice pe fiecare zonă a corpului.

Reflexoterapia, care are la bază un întreg ecosistem de teorii medicale, şi vertebroterapia care este ştiinţa manipulării eficiente a corpului şi a membrelor în scopul reaşezării articulaţiilor în poziția firească acolo unde este posibil.

Masajul poate fi aplicat pe ceafă şi gât, pe articulaţiile scapulo-humerale, regiunile pectorale, abdomen, regiunea lombară (dorsal), pe braţe şi antebraţe, articulaţiile pumnilor şi ale degetelor mâinii, pe articulaţiile coxofemurale, coapse, gambe, genunchi, glezne şi picioare.

Manevrele de masaj manuale posibile de executat :

–          Efleurajul, frământatul, fricţiunea şi tapotamentul pe zonele musculare (ceafă, gât, muşchi pectorali, abdomen, regiunea lombosacrala, coapse şi gambe, braţe şi antebraţe).

–          Vibraţiile, în special la membre.

–          Cernutul-rulatul în special la musculatură gambelor şi a coapselor.

–          Scuturările la degetele mâinilor şi picioarelor.

–          Tensiuni, presiuni şi ciupiri pe majoritatea segmentelor descrise

MihaiB.

Masaj terapeutic, relaxare, chiropractic

Pentru Programări Sunați la 0723377860

One Comment

  1. Super idee. L-am testat, mi-a placut, l-am recomandat si eu mai departe, dar nu reuseam sa ma fac inteleasa. Acum o sa imi permit sa trimit link-ul postului mai departe. Multumesc anticipat !

Comments are closed.