Masaj Terapeutic

 Masajul terapeutic are efect asupra pielii, ţesutului conjunctiv, muşchilor, articulaţiilor, sistemului circulator şi sistemului nervos. “Deschiderea la nou” exprimă una din necesităţile importante ale masajului, fiind legat într-o oarecare măsură şi de rezistenţă la disonanţă cognitivă.
Persoanele care au o rezistenţă mai mare faţă de acceptarea ca terapie a masajului au în general o rezistenţă crescută faţă de acceptarea noilor căi de comunicare cu cei din jur.

Lipsa acestei atitudini (de deschidere la nou) poate fi înţeleasă, în unele cazuri, şi ca o modalitate de apărare a persoanei în faţa provocărilor exterioare.

Sunt persoane care au o problemă cu atingerea. Spaţiul lor intim de comfort este undeva între 30 cm şi 1 metru. Atingerea, chiar şi întâmplătoare, în zonele urbane aglomerate, provoacă violarea spaţiului intim şi creează discomfort şi stres. Explorarea în siguranţă, a atingerilor şi masajului, creează încrederea în sine necesară deschiderii către lumea exterioară, un sprijin emoţional sporit pentru activităţile zilnice.

masaj somatic

 “ai grijă de tine”

Ce poate fi mai plăcut decât o oră în compania ta?

Cu excepţia cazului când chiar ai o problemă, credinţă sau preocupare excesivă către orice altceva în afară de tine, o oră “special rezervată” pentru tine în care să te “piguleşti”, să te masezi, să te răsfeţi cu o baie parfumată te va remonta cu siguranţă, pentru că vei acorda atenţia ta celei mai “speciale” persoane din lume.Tu.

Printre activităţile de luat în seamă în “ora ta de relaxare” este Automasajul.

Automasajul reprezintă aplicarea unor manevre de masaj pe corpul propriu , cu mâinile sau cu instrumente/aparate specializate.

Automasajul este limitat numai la locurile la care poţi să ajungi cu mâna în acest moment. În timp masajul acesta te va ajuta să devii flexibil suficient să ajungi  aproape peste tot corpul tău.

Automasajul poate fi aplicat pe ceafă şi gât, pe articulaţiile scapulo-humerale, regiunile pectorale, abdomen, regiunea lombară (dorsal), pe braţe şi antebraţe, articulaţiile pumnilor şi ale degetelor mâinii, pe articulaţiile coxofemurale, coapse, gambe, genunchi, glezne şi picioare.

Manevrele de masaj manuale posibile de executat :

–          Efleurajul, frământatul, fricţiunea şi tapotamentul pe zonele musculare (ceafă, gât, muşchi pectorali, abdomen, regiunea lombosacrala, coapse şi gambe, braţe şi antebraţe).

–          Vibraţiile în special la membre.

–          Cernutul-rulatul în special la musculatură gambelor şi a coapselor.

–          Scuturările la degetele mâinilor şi picioarelor.

–          Tensiuni, presiuni şi ciupiri pe majoritatea segmentelor descrise

 

Efectele Masajului

Efectele musculare care rezultă în urma aplicării unor manevre de masaj, pe cale directă (mecanică) sau indirectă (reflexă) se exprimă prin activarea circulaţiei sângelui din muşchi. Aceste efecte se manifestă şi pe grupele musculare vecine sau simetrice chiar dacă ele nu au fost direct prelucrate.

Efectele articulare sunt reprezentate de combatera aderenţelor, retracturilor şi redorilor articulare, a unor depozite patologice periarticulare, sechelare după afecţiuni reumatice sau traumatice.

Efectele circulatorii sunt reprezentate de stimularea circulaţiei venoase (de întoarcere) uşurând astfel munca inimii crescând astfel şi debitul-bataie şi minut-volumul cardiac, Masajul tonifiant creşte tensiunea arterială iar masajul sedativ scade tensiunea arterială.

MihaiB

Masaj, relaxare, chiropractică

Pentru Programari Sunati la 0723377860

One Comment

  1. Super idee. L-am testat, mi-a placut, l-am recomandat si eu mai departe, dar nu reuseam sa ma fac inteleasa. Acum o sa imi permit sa trimit link-ul postului mai departe. Multumesc anticipat !

Comments are closed.