Masajul Chiropractic

 

O formă inedită de masaj provenită din orient şi din estul îndepărtat este Vertebroterapia. Că tehnică impilcă mai întâi multă practică a masajului clasic de întreţinere, masajul somatic, şi înţelegerea unor aspecte importante din biomecanica anatomiei umane.

Se lucrează eficient cu un corp relaxat şi de aceea mai întâi se vor aplica tehnici de relaxare a punctelor distale de presopunctură, cele care influențează sistemul de meridiane energetice.

Se calmează prin masaj uşor durerile existente şi apoi se trece la o încălzire sistematică şi viguroasă a muşchilor de susţinere a spatelui, toate acestea în câteva minute.

Un corp bine încălzit este predispus a uita forma defectuoasă a tensiunilor musculare, memoria acestora devenind maleabilă şi predispusă a se adapta la noile condiţii. Noile condiţii fiind o coloană vertebrală lipsită de microluxații şi deplasări ale vertebrelor. Și apoi, după încetarea stimulării prin masaj, muşchii vor ajuta la menţinerea noii poziţii, până la noi mişcări ale corpului necontrolate.

Prin încălzirea muşchilor şi ligamentelor se mai obţine şi o adaptare mai uşoară a corpului pacientului la stimularea prin manevre pasive, acele mişcări ale corpului, răsuciri, împingeri, apăsări şi tensionări alternative, prin care ajungem efectiv să reaşezăm orice articulaţii la locul lor. Ele sunt destinate în special vertebrelor însă fiecare articulaţie din corp beneficiază.

Pentru a pune la loc articulaţia umerilor, şoldurilor şi gleznelor se fac manevre specifice, însă asemănătoare cu cele pentru spate. Pentru problemele cervicale se are în vedere o grijă sporită, ele fiind mai sensibile, iar anumite persoane nu suportă, emoţional, metoda. Li se va părea dură, barbară şi periculoasă.

Masajul Cervical

Se recomandă ca încălzirea muşchilor cefei să dureze o perioadă mai îndelungată şi se vor relaxa suplimentar muşchii de susţinere a umerilor. Apoi se trece la rotaţii lente a capului în toate direcţiile, inclusiv tracţiuni uşoare înspre vârf. Doar când ne aflăm într-o zonă de încredere şi pacientul devine relaxat putem efectua menevrele de reaşezare a vertebrelor cervicale.

Un masaj chiropratic se va termina întotdeauna cu întinderi ample şi relaxate, cu mişcări lungi şi blânde, petru a calma stările eventuale de agitaţie nervoasă induse de manevrele anterioare mai bruşte. datorită memorei musculare, afectiunile mai pronunţate cum ar fi cifozele avansate sau scolioza de peste 30 de grade vor necesita reluarea periodică a setului iniţial de şedinţe de terapie.

Alte forme de masaj chiropractic

Ca metode alternative ale masajului chiropractic efectuat pe o masă de masaj cu ulei de masaj sau pudre specifice, se mai practică călcăturile monahale, yumeiho, şi masajul thailandez terapeutic, Acestea nu necesită dezbrăcarea pacientului iar majoritatea au loc la nivelul solului său pe o suprafaţă solidă.

Masajul monahal constă într-o serie de proceduri care, în esență, țin de osteopatie. În fapt, terapia constă într-o suită de manevre efectuate atât cu mâinile, cât și cu picioarele.

Tehnica masajului monahal se face în principal cu picioarele însa multe manevre merg efectuate și cu coatele, palmele, antebrațele, genunchii, călcâie sau combinații. Astfel, se poate vorbi de peste 100 de manevre.

Cu ajutorul masajului monahal se pot trata afecțiuni precum: luxaţia de gleznă, platfusul, luxaţia de genunchi, luxaţia de şold, hernia de disc, scolioza, cifoza, lombosciatica, spondiloza, discopatiile, torticolisul etc.

Multe din tehnicle acestora sunt asemănătoare, în plus mai avem şi manevre efectuate cu talpa piciorului, recomandate în special când diferenţa de greutate între pacient şi maseur este vizibilă, în detrimentul celui care face masaj.

Se alocă timp pentru verificarea rezultatului fiecărei etape, iar la masajul terapeutic thailandez se foloseşte deblocarea meridianelor energetice şi utilizarea greutăţii corpului pacientului pentru a reaşeza articulaţiile.

Masajul pe scaun este folosit atunci când persoana se întinde mai greu la orizontală şi maneverele sunt destinate eliberării blocajelor articulare suficient încât să putem trece şi la alte forme de masaj.

MihaiB

Masaj terapeutic, relaxare, chiropractic

Pentru Programări Sunați la 0723377860

One Comment

  1. Pingback: Masaj Terapeutic – Reiki Masaj

Comments are closed.