Masaj

Programări la 0723377860

Relaxarea prin masaj amplifică senzațiile la care ne putem astepta pentru că elimină o mare parte din tensiunile musculare și multe toxine. Oxigenează tesuturile. Este eficient in calmarea mentala si ne dă o stare de bine

Unul dintre beneficiile imediate ale masajului este sentimentul de relaxare. Aceasta se întâmplă datorită faptului că masajul stimulează producerea de endorfine, substanţă chimică din creier care produce sentimentul de fericire.

În timp, masajul a evoluat de la o simplă atingere, fricţionare, sau frământare, la acţiuni complexe asupra corpului fizic, şi apoi a câmpurilor energetice, meridianelor şi motivelor apariţiei afecţiunilor. Tratează emoţiile prin deblocarea tensiunilor şi ameliorează starea de confuzie mentală.

Există mai multe abordări asupra modului cum se efectuează. Sunt şcoli de masaj care insistă pe cauzele fizice ale afecţiunilor, cele care privesc persoana ca un complex energetic, mişcările specifice urmând traseele meridianelor şi fluxurilor energetice, şi cei care privesc masajul ca pe o conectare profundă cu emoţiile şi mentalul persoanelor implicate.

Masajul terapeutic acţionează direct asupra organismului, iar efectele sale sunt multiple,intervenind direct asupra durerii, are un considerabil efect antialgic.  Îmbunătăţeşte şi amplitudinea mişcărilor articulare, elasticitatea structurilor moi periarticulare, precum şi metabolismul local.

Masajul de relaxare ajută la relaxarea şi tonifierea musculară, înlătură starea de oboseală prin relaxarea sistemului nervos şi a celui hormonal, poate ajuta la o eliminare mai rapidă a toxinelor din organism şi o regenerare mai bună a ţesuturilor.

Mâinile şi atingerea cu iubire şi dăruire vindecă corpul fizic, echilibrează emoţional şi creează legături puternice, benefice între cei implicaţi.

Masajul efectuat în condiţii optime este util în majoritatea afecţiunilor corpului fizic, însă cele mai de durată şi spectaculoase sunt cele emoţionale, pentru că ne calmează şi ne face să privim lumea cu alţi ochi.

Manevrele de masaj

–          Efleurajul, frământatul, fricţiunea şi tapotamentul pe zonele musculare (ceafă, gât, muşchi pectorali, abdomen, regiunea lombosacrala, coapse şi gambe, braţe şi antebraţe).

–          Vibraţiile, în special la membre.

–          Cernutul-rulatul în special la musculatură gambelor şi a coapselor.

–          Scuturările la degetele mâinilor şi picioarelor.

–          Tensiuni, presiuni şi ciupiri pe majoritatea segmentelor descrise