Masaj Terapeutic

Unul dintre beneficiile imediate ale masajului este sentimentul de relaxare. Tratează emoţiile prin deblocarea tensiunilor şi ameliorează starea de confuzie mentală.

Masajul terapeutic acţionează direct asupra organismului, iar efectele sale sunt multiple,intervenind direct asupra durerii, are un considerabil efect antialgic.  Îmbunătăţeşte şi amplitudinea mişcărilor articulare, elasticitatea structurilor moi periarticulare, precum şi metabolismul local.

Masajul de relaxare ajută la relaxarea şi tonifierea musculară, înlătură starea de oboseală prin relaxarea sistemului nervos şi a celui hormonal, poate ajuta la o eliminare mai rapidă a toxinelor din organism şi o regenerare mai bună a ţesuturilor.

Reducerea tensiunii musculare este în strânsă legătură cu inducerea unei stări mentale pozitive, micşorează anxietatea şi depresia, îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare şi creează stări de relaxare profundă, înlătura somnolenţa din timpul zilei şi insomnia.

Relaxarea deplină şi starea de calm pentru combaterea oboselii şi creşterea rezistentei organismului, în scopul întăririi sănătăţii, reprezintă beneficiile imediate ale masajului, datorită stimulării producerii de endorfine, hormonul fericirii. De asemenea, are loc reducerea nivelului concentraţiilor hormonilor de stres, adrenalina, cortizolul şi norepinefrina. S-a demonstrat că nivelul crescut al hormonilor de stres dezechilibrează şi sistemul imunitar.

Masajul efectuat în condiţii optime este util în majoritatea afecţiunilor corpului fizic, însă cele mai de durată şi spectaculoase sunt cele emoţionale, pentru că ne calmează şi ne face să privim lumea cu alţi ochi.

Masaj Artistic

Scopul Masajului Artistic este doar să fie. Așa a fost conceput să existe ca formă de artă divină și nimeni, dar nimeni, nu a avut ceva împotrivă.

„Work of art with its own rare design” (o artă cu propria sa formă rară de exprimare)

Tot ce contează la acest tip de masaj este trăirea artistului. Maseorul prin atingerile, mângâierile şi mişcările sale creează o operă de artă efemeră, ca un dans, o succesiune de atingeri diafane ce creează, pentru el însuşi în primul rând ( woooaaaaa ce egotic), un ritual, un câmp energetic aproape solid, o iluzie făcută din mii de atingeri, repetate obsesiv, alunecări elegante pe porţiunile moi ale corpului şi paşi adăugaţi în ritmul muzicii interioare.

În timpul acestui masaj, în plutirea creeata de mişcările ritualice, hipnotice, maseorul intră în transă, pierde contactul cu realitatea, camera şi mediul înconjurător dispar datorită efectulul de tunel, de îngustare a privirii sale numai asupra palmelor alunecând pe pielea persoanei masate.

Contactul permanent dintre palmele maseorului şi pielea celui care stă pe masa de masaj creează o întrepătrundere între câmpurile celor doi şi astfel orice trăire experimentează maseorul se simte şi la cealaltă persoană. Invers, pentru faptul ca cel de pe masa de masaj este pasiv şi răspunde la orice stimul ca un amplificator, maseorul simte şi mai intens. Are loc un efect în cascadă de retransmitere a senzaţiilor fiecăruia până la instalarea semitransei şi accesarea subconştientului.

Persoana binecuvântată care stă pe masa de masaj, deşi trăieşte constant senzaţii divine, pluteşte în sfere înalte şi se deconectează fabulos, este ignorată. Acesta este momentul când totul dispare, când amândoi îşi dilată conştiinţa şi ating stări Beatifice.

Până acum am crezut ca acestea se pot atinge prin meditaţie, prin rugăciune, sau iubire dar niciodată prin masaj. Uneori este bine ca cei doi să nu se cunoască intial, să fie compatibili energetic şi dispuşi să participe la asemenea experiment. Există mai multe nivele ale acestei arte. A fost descoperită în Franţa, se recomandă a se face cu pantofi de lac, are reguli de conduită şi se poate face în public.

Masajul ca formă de artă, în public, se face după regulile unui spectacol. Pe primul loc vine încântarea privitorului. Pentru asta sunt pantofii de lac. :) Apoi pe măsură ce masajul avansează ţesătură virtuală a urmelor palmelor pe piele devine fascinată prin repetare.

Când are loc în particular, Masajul Artistic devine o formă avansată de meditaţie în care mintea se retrage în zone adânci şi liniștite şi doar mâinile se mişcă de a lungul suprafeţei de masat cu mişcări precise, lente, lungi şi continui. Masajul Artistic nu este o formă de terapie, sau relaxare, nu are implicaţii erotice de nici un fel, există doar pentru el însuşi.

Manevrele de masaj

–          Efleurajul, frământatul, fricţiunea şi tapotamentul pe zonele musculare (ceafă, gât, muşchi pectorali, abdomen, regiunea lombosacrala, coapse şi gambe, braţe şi antebraţe).

–          Vibraţiile, în special la membre.

–          Cernutul-rulatul în special la musculatură gambelor şi a coapselor.

–          Scuturările la degetele mâinilor şi picioarelor.

–          Tensiuni, presiuni şi ciupiri pe majoritatea segmentelor descrise

 MihaiB

Consiliere

Pentru Programări Sunați la 0723377860