Istoria Reiki

Legenda spune că tehnica Reiki tradițional – sistemul Usui Reiki Shiki Ryoho – de vindecare și relaxare a fost redescoperită prin meditație de către preotul catolic, de origine japoneză dr. Mikao Usui (1865-1926) Astfel, Usui a urcat pe muntele sacru Kurama, într-o peșteră.

A găsit locul propice pentru meditație.

După 21 de zile de meditație, timp în care nu a mâncat și nu a băut nimic a avut o revelație: a văzut o sferă luminoasă ce avea înscrise în interiorul său simbolurile de vindecare. După ce această sferă ”l-a cuprins”, Usui a dobândit o capacitate naturală extraordinară de a vindeca cu ajutorul mâinilor.

Ulterior în urma altor experiențe de meditație (zen) a învățat să transmită și altora abilitățile sale.

” Uimitor este faptul că după 21 de zile de post, când s-a întors în sat, preotul s-a hrănit normal, cu mâncarea de la han, fără însă a se simți rău.”

Se presupune că înainte de a mânca Usui și-a încărcat hrana cu energie Reiki, făcând-o în acest fel compatibilă cu vibrația energetică a corpului său. De aici și obiceiul practicanților Reiki de a-și energiza mâncarea înainte de a o consuma”.

Mai apoi a ajuns să dezvolte tehnica, confruntându-se cu nevoie oamenilor de vindecare. A reuşit într-un final să facă o şcoală în care se practica reiki. Datorită condiţiilor vremii de atunci a avut nevoie să cosmetizeze cumva totul într-o poveste. Succesul nu a venit peste noapte.

Pe lângă istoriile oficiale, mai sunt supoziţii că adăugat în manual poeziile Împăratului în semn de respect, că de fapt nu era preot catolic şi că urmaşii lui au lansat legenda asta ca să se poată răspândi reiki în occident. Că de fapt nu avem nevoie de simboluri, dar erau la modă în perioada aceea.

Una peste alta el a adăugat poziţii ale palmelor, simboluri cu care se poate porni curgerea energiei mai rapid şi meditaţii specifice. În modul Japonez, strict şi disciplinat.

Se mai spune că a copilărit cu Morisei Ueshiba, fondatorul Aikido. Iar la conducerea societăţii create de el au urmat mai mulţi maeştri care au continuat opera sa.

Totuşi reiki a fost răspândit de doamna Takata, care locuia în USA. Și de acolo a pornit toată avalanşa de sisteme de vindecare. În prezent sunt documentate peste 3000 de sisteme reiki. Nu este nu număr prea micuţ, însă deja sunt semne că majoritatea derivă din sistemul original. Și că sunt adăugate elemente locale în cele mai de succes cazuri.

Este firesc ca fiecare maestru să simtă mai puternic energia locului în care s-a născut. Și pentru a nu exista confuzii cu sistemul original au creat un alt sistem care să corespunde nevoilor proprii.

Sunt multe persoane, practicanți sau nu de reiki care consideră că a cam trecut vremea lui. Și că este momentul pentru o nouă descoperire. Există o vorbă în popor că dacă folosesc mai mulţi acelaşi tip de energie puterea ei creşte. Și dacă sunt mai puţini ori nu mai e la modă ori se pierde în negura timpului toată cunoaşterea acumulată de atâţia terapeuţi.

Însă reiki se transformă odată cu noi, chiar dacă nu i se va mai spune reiki, principiile lui de bază şi modul de funcţionare vor rămâne aceleaşi.

Cursuri

Pentru Programări Sunați la 0723377860

One Comment

  1. Pingback: Curs de Reiki Gradul 1 Usui / Tibetan – Reiki Masaj

Comments are closed.