Iniţierea Obiectelor

Strămoşii noştrii urmau o cale spirituală numai dacă se dedicau total acesteia şi se supuneau unei perioade de studiu întinsă uneori pe decenii sau pe viaţă. Pe parcurs jurau credinţă celui care le facilita accesul la energie şi orice ritual de iniţiere era ocultat şi ţinut în cel mai mare secret.

Nu aveau acces la cunoaştere decât cei care dovedeau că merită atenţia superiorului. Mai sunt asemenea practici şi în ziua de azi, mai ales în religie unde „se face ascultare”, atât enoriaşii fervenţi cât şi preoţii de pe diverse nivele ramând captivi într-o ierarhie şi tot ce pot face este să spere că vor avansa. Toţi aceştia jură să asculte sfaturile celui mai avansat.

Astfel. un obiect folositor unei acţiuni energetice se „meneşte” sau se sfințește, în funcție de cultura respectivă în prezenţa mai multor persoane din ierarhie. Este un obicei ritualic similar în mai toate căile spirituale, cu ata mai mult în religie, unde sfinţirea bisericii şi a darurilor sfinte face obiectul unei slujbe specifice.

Aceste „Daruri Sfinte”, sau odoarele cum se mai numesc, aceleaşi pentru toată ierarhia de preoţi, se folosesc la liturghii şi la săvârşirea Lucrării Divine în altar. Ele nu sunt pentru oricine ci doar pentru cei care sunt abilitaţi să le folosească.

În epoca modernă au apărut sisteme de vindecare şi căi spirituale prin care cel ce doreşte să avanseze mai întâi participă la o iniţiere şi abia apoi îi este permis să practice. Schimbarea aduce avantajele ei, devii mai independent, atașamentele de persoana care te-a iniţiat se pot disipa mai rapid şi îţi poţi urma calea după inima ta.

Chiar şi dacă nu mai faci nimic după aceea, energia tot va rămâne în viaţa ta şi ţi va lumina următorii paşi pe cale evoluţiei tale. Însă dacă te apuci şi practici, la un moment dat constaţi, mai întâi că ţi-a depăşit Maestrul iar apoi că vei face lucrurile în stilul tău.

Când ajungi la un nivel în care ai curaj să încerci ceva nou ba chiar să schimbi calea spirtuală pe care te afli, să o adaptezi la nevoile tale şi nu să te mulezi tu după ea, atunci ai devenit Maestru.

Acum, dacă stăm să ne gândim bine, un Maestru este abilitat să dea mai departe tehnica pe care o stăpâneşte, să dăruiască cunoaşterea şi experiența sa altor persoane şi să le îndrume pe calea evoluţiei spirituale. Iar una din metodele cele mai folosite este Iniţierea.

Pe lângă practica curentă, şi povestea lui de viaţă, de modul cum a ajuns la nivelul la care este, Maestrul poate iniţia pe cine simte că rezonează cu calea lui.

Însă şi pentru a-şi face munca spirtuală un Maestru se poate înconjura de obiecte, unele pentru scopuri administrative iar altele pentru al ajută în terapie sau meditaţie.

Ele pot fi de la cristale de stâncă care amplifică energia, reprezentări grafice ale unor sfinţi, simboluri care conectează cu o sursă Divină de energie, entităţi superioare sau persoane cu mare potenţial în domeniul în care este iniţiat, la mici obiecte casnice în care doreşte să-şi stocheze surplusul de energie pe cale îl generează de fiecare dată când accesează sursa.

Ele se vor comporta ulterior ca un acumulator, se vor descărca în timp sau numai în cazuri de urgenţă, când Maestrul accesează sursa mai dificil. Plus că astfel răspândeşte Lumina în Univers chiar şi în absenţa sa.

În anumite sisteme ezoterice chiar se recomandă ca aceste unelete ale Maestrului, obiecte care pot stoca energie, să devină la rândul lor iniţiate în sistemul respectiv. Este o tehnică prin care Maestrul nu numai că se poate folosi ulterior de acele energii ci chiar obiectele vor fi conectate permanent la sursele în care au fost iniţiate şi vor emite permanent energie.

O astfel de succesiune a paşilor iniţierii unui obiect găsim mai jos:

Procedura de acordare a unui obiect

 Alege obiectul. Foloseşte un simbol de conectare al obiectului cu o sursă de energie sau o metodă pe care o folosești la inițierea persoanelor.
Vizualizează obiectul devenind simbolul. Plasează înăuntru, orice alte simboluri sau concepte energetice doreşti. Spune obiectului scopul său, ce doreşti ca el să facă. Fii specific şi concis.
Dedică acest obiect unui scop nobil. Foloseşte simbolul sau metoda cea mai puternică pentru a conecta obiectul cu mai multe surse de energie/putere (soarele, luna, planetele, planurile elementare, altă galaxie, pământul…Divinitatea).

Crează conectarea permanentă a obiectului cu sursa.

Nu știi să faci asta? Este la fel ca atunci când te conectezi personal sau când zici „mă duc sus” doar că iei și „obiectul” cu tine și te întorci fără el. Vorba vine.

Spune obiectului că poate accesa energia de la sursă de câte ori doreşte şi să folosească atât de multă energie câtă e necesară pentru îndeplinirea scopului propus.

Încheierea este modul prin care ne detaşăm de obiectul ales.
Foloseşte oricare simbol sau tehnică simţi apropiată pentru sigilare.

Vizualizarea obiectelor în timpul unei ințieri, poate fi făcută în cadrul unui ritual specific, ca cel de mai sus, cu adaptările pe care le cunoaştem din practica curentă, sau se pot utiliza în procedurile de ințiere ale sistemului ezoteric ca decor sau la alcătuirea unui altar.

Ele se vor iniţia la voinţă simultan cu cea asupra persoanelor participante. Tot ce avem de făcut este să le direcţionăm surplusul de energie.

MihaiB

Cursuri

Pentru Programări Sunați la 0723377860