Energia Schimbării

Diferenţele de atitudine dintre persoane aflate în situaţii similare de viaţă pot modifica semnificativ rezultatele. Majoritatea celor aflaţi pe o cale spirituală tind să devină mai interiorizaţi şi mai retraşi în faţă evenimentelor cotidiene.

Ei pretind ca timpul alocat trăirilor interioare este important. Este, da, însă nu ne scuteşte de lumea exterioară. Astfel confruntaţi cu situaţii comune, simple, care anterior nu ar fi cauzat efecte, au senzaţii şi emoţii amplificate.

Uneori chiar, posibil datorită formărilor în diferite sisteme de vindecare, pe lângă emoţia puternică, aproape incontrolabilă, apare şi o analiză profundă a evenimentelor. Până la un punct este perfect, avem un instrument pentru autocunoaştere, ne dăm seama cum funcţionăm în relaţia cu cei apropiaţi sau chiar cu străinii.

Ai observat că te porţi mai frumos cu un necunoscut?

El de obicei poartă cu sine un potenţial pericol. Şi educaţia ne învaţă că cu cât vom fi mai politicoşi, interacţiunea cu ceilalţi vă fi mai scurtă. De fapt este o formă de apărare energetică.

Reacţionăm la stimuli exteriori prin a ne ridica un scut de protecţie, în public, care ne face să supravieţuim. Însă când ne aflăm în preajma celor dragi, scutul energetic dispare.

El este înlocuit cu fire energetice, stringuri, care transmit vizibil sau inconştient, orice fluctuaţie, cât de mică, a câmpurilor noastre, şi a emoţiilor. Iar filtrele celuilalt le primeşte amplificate. Aşa încât apar „scântei”.

Şi apoi ne mirăm de ce ne contrăm.

Schimbarea prin Iubire

Normele societăţii, în afara regulilor de comportament  şi de rutină (cum să ne îmbrăcăm, cum să vorbim, cum să ne ascundem emoţiile), implică şi o componentă energetică. Suntem creaţi să interacţionăm mai întâi prin câmpuri şi abia apoi prin celelalte mijloace de comunicare.

Pentru că energia este peste tot, când ne aflăm într-o situaţie care implică un număr semnificativ de oameni ea tinde să creeze armonie. În jurul nostru, nevăzute şi puţin probabil să fie detectate altfel decât cu extrasimțuri, există şi forme de energie compactă, unii le spun entităţi, îngeri, sau altfel, care coexistă în spaţiile comune. Şi acelea sunt predispuse să se armonizeze cu grupul.

Procesul în sine, pentru cei mai sensibili, poate deveni neplăcut. Ne putem imagina că avem nevoie să ne adaptăm şi la oamenii cu care ne aflăm la un moment dat împreună dar şi la lumea nevăzută.

În cel mai scurt timp.

Pentru majoritatea persoanelor nu este ceva nou sau intens, ei fac asta oricum în fiecare zi şi chiar între ei sunt cumva pe acelaşi nivel. Şi efortul de adaptare apare doar când au loc schimbări.

La baza deciziilor noastre stau aceste norme
Ne influenţează modul cum gândesc celalalti. Unii se încadrează în tendinţele majorităţii, nu produc valuri energetice, alţii au idei noi însă nu şi le pot exprima. Chiar şi cel mai mic gând de modificare a realităţii contează. Însă în momentul când este doar o mică parte care gândeşte într-un fel, schimbarea se lăsă aşteptată.

De exemplu în reiki  se manifestă un fenomen, care a fost de altfel în toate sistemele ezoterice de până acum. El constă în folosirea simbolurilor. Cu cât mai multă lume le foloseşte ele devin mai puternice. Însă atunci când majoritatea constată că nu mai au nevoie de ele ce se întâmplă?

La început au fost doi Maeştri care au „devenit” simbolul.

Şi apoi nu le-a mai trebuit. Pe urmă din ce în ce mai mulţi. Chiar nu au mai considerat că practică reiki. De fapt non reiki este tot aceeaşi energie. Doar evoluează odată cu noi. A fost nevoie ca o mică parte din practicanţi să depăşească momentul de învăţare şi să ajungă să practice.

Schimbarea datorată influenţei minoritare se manifestă mai mult în plan privat. Trăirile interioare ajung să influenţeze mai întâi pe cei apropiaţi şi apoi se răspândesc în univers. Spre deosebire de părerea majorităţii care apare mai târziu. Ceea ce ne frământă ajunge oricum în conştiinţa colectivă şi la un moment dat apar şi răspunsuri. Însă după ce tendinţa devine obectivul majorităţii. Până atunci doar aşteptăm să se manifeste.

Acţiunea conştientă

Un curent determinant de cunoaştere ezoterică  este că tot ce ne opreşte din evoluţie să fie înlăturat. Prin rugăciuni, intenţie sau orice alte căi de vindecare. Se ajunge  la ideea că noi suntem suficient de puternici să schimbăm inclusiv programele sociale, pe cele moştenite şi pe cele induse de educaţie.

Sunt metode de a scăpa de credinţele limitative, de a le înlocui cu gânduri pozitive sau care ne cresc vibraţiile. La fel ca în interacţiunea cu alte persoane, cu cât sunt mai mulţi  cei care cred că au reuşit să schimbe ceva, cu atât şansele ca acestea să se schimbe devin mai puternice.

Una din cele mai relevante tehnici energetice este invocaţia. Se poate folosi şi ca rugăciune, ca o cerere adresată Divinităţii, însă mai eficient este când ne adresăm subconştientului, ca pe o comandă de a  aduce schimbarea.

Activarea energetică, sau cum se mai spune în reiki „pregătirea terapeutului”  este prima idee care are efect în orice ne propunem. Acest simplu început ne ridică vibraţia suficient ca să ne lăsăm ghidaţi apoi să efectuăm orice este necesar pentru sănătatea noastră.

dezleg tot ce este legat pe viaţă, pe voinţă, pe memorie, pe conştiinţă, pe iubire, pe cunoaştere, pe căsătorie, pe afaceri, pe profesie, pe sănătate, (pe problemă pe care o are fiecare…pe toate le energizez intens pozitiv”

MihaiB

Consiliere Spirituală

Pentru Programări Sunați la 0723377860