Drumul Energiei prin Corp

Medicina complementară este împărţită şi ea pe domenii vaste de specializări. Terapiile manuale, cele prin care se atinge sau manipulează porţiuni ale corpului fizic, masaj şi derivate, terapii de substanţă, gen arome, uleiuri, mirodenii şi terapii ce se folosesc de energia mediului său a surselor de putere din Univers.

Multe din cele ce utilizează energie, biomagnetism sau Lumină Divină, oricum i-ar zice, au un set de principii care sunt asemănătoare. Majoritatea acestor terapii se bazează în primul rând pe creşterea abilităţilor terapetului de a deveni conştient de el însuşi şi de energia care îl înconjoară. Și abia apoi despre cum să aibe grijă de ceilalţi. Pacienţi, prieteni, persoane apropiate.

Iar pentru aţi creşte vibraţia şi capacităţile extrasenzoriale tot ce ai de făcut este să supra alimentezi cu energie propriul câmp energetic. Dar mai ales chakrele din dotare. Este adevărat că în unele sisteme de vindecare nici nu se pune problema de „lucrat” pe chakre sau ceva, însă de multe ori însăşi ritualul sau meditaţia, de care eşti atât de mândru în practica ta regulată, activează zone întregi din aură ta şi implicit chakrele.

Câteva din sistemele energetice şi de medicină alternativă sau complementară pe care le-am parcurs şi eu, a se citi practicat, au unele tehnici care chiar asta fac. Activează chakrele. Majoritatea fiind tehnici meditative complexe, am să descriu pe scurt, fără detalii tehnice, traseul energiei pentru fiecare în parte. Mult timp am crezut că dacă Lumina vine de sus ce nevoie mai am să mă gândesc la Pământ. Şi odată cu mine cam toată lumea care se ocupă cu ezoterismul. Oricum este o energie joasă şi grosieră. Care nu mai este de „nasul” nostru.

Ei bine. Am descoperit, de zeci de ori, că fără suportul chakrelor inferioare, o bază stabilă şi bine construită de energie umană, terestră, „cele lumeşti” cum se spune, nu ai de unde să creşti şi să evoluezi. Se termină repede entuziasmul şi motivaţia, oricât de mult ne-am ruga sau încărca cu energie cosmică. Până la urmă tot ne oprim nedumeriţi. Nu am greşit cu nimic în dorinţa noastră de aspiraţie către divinitate, însă era bine să avem suficiente experienţe terestre.

Şi dacă nu le avem? Şi nu ne plac, totuşi ce ne facem?

Ne relaxăm. Anticii s-au gândit şi la asta. Recirculăm.

Aşa cum este mai sănătos să repari un obiect stricat decât să-l arunci ca nefolositor şi să iei unul nou, tot la fel ne putem descurca cu ce avem. Ne este foarte util să avem vitalitate şi chef de viaţă chiar dacă suntem pe o cale spirituală. Și la fel de util este să descoperim ce să alegem din tehnicile unui sistem de vindecare pentru ne echilibra, nu numai stânga dreapta ci şi pe verticală.

Se spune ca orice dezlegi pe pământ este dezlegat şi în ceruri. Și, de ce nu, orice energie, filtrată corespunzător, poate fi reutilizată în alte scopuri decât destinaţia ei originală. Se vede clar la preoţii shaolin grija deosebită pe care o au pentru corpul fizic, după unii, un adevărat templu sacru. Pentru că fără un corp fizic sănătos nu are unde să crească esenţa Divină.

În chi gong de exemplu este micul circuit, o tehnică care trece energia din chakră în chakră, cu răbdare, activându-le pe rând. Și se tot repetă până când devii sigur pe tine şi te poţi descurca pe mai departe. Nu treci la nivelul următor fără a stăpâni bine acest exerciţiu. Iar acest nivel nu este altul decât marele circuit, unde, pe lângă acea trecere succesivă prin chakre, mai accesezi şi un punct de referinţă al Divinităţii, un loc undeva la zenit unde simţi că ai acces. Și te conectezi la din ce în ce mai sus pe măsură ce practica ta avansează.

Printre altele, Ordinul lui Melchisedek face cam acelaşi lucru cu diferenţa că acolo chemi spiritul divin să acceseze traseul tău de Lumină, începând de la cap, mâini, picioare şi, foarte important, chakra telurică. Care de obicei este ignorată. Iar la final te înconjori de energia creată.

În reiki se face respiraţia violet, o tehnică de activare a tuturor chakrelor cu lumina violet şi cu simbolul de maestru tibetan, care amplifică vibraţia suficient de mult pentru a ne pregăti când facem inițieri. Această tehnică se poate practica şi de sine stătătoare. Efectele ei sunt spectaculoase pentru că rămâi în starea necesară şi la vibraţia unui maestru.

Indiferent că suntem în măsură să detectăm, să o vizualizăm sau să o simţim aura energetică există face parte din noi, ne influenţează şi ne dă sănătate. O Aură puternică ne face să ne simţim bine şi în formă mai mereu. Cu cât toate elementele componente functioneaza mai corect şi mai armonios căpătăm calităţi umane mai speciale, devenim mai buni şi evoluăm.

informaţiile din aura noastră energetică sunt, de multe ori, preluate de la cei cu care interacţionăm, de la situaţiile de viaţă prin care am trecut şi mai ales, de la naştere. Ne naştem cu un potenţial energetic care abia aşteaptă să fie descoperit. Prin îmbunătăţirea constantă a calităţii energiei nostre ne dezvoltăm şi aflăm ce putem face în mediul în care trăim. cu Cat suntem mai dezvoltaţi spiritual cu atât avem mai multe de spus celor din jur şi devenim mai cunoscuţi. astfel ne ridicăm şi vibraţiile energetice şi urcăm pe scara conştiinţei.

Aura energetică este compusă din câmpurile ce ne înconjoară corpul fizic, acestea fiind emise, fiecare, de câte o chakra, sau vârtej energetic. Chakrele, reprezintă legătura dintre corpul fizic cu cel subtil. Pe corpul uman se găsesc 7 centri principali de energie sau “vortexuri”, aceştia fiind legătura aurei cu corpul după filosofia tibetană. Fiecare centru energetic este legat de un canal de energie.

Chakrele au rolul de a ne menţine conectaţi la energiile divine şi universale. Toate chakrele funcţionează permanent, unele mai puţin altele mai mult. pentru cei la care starea de sănătate poate fi descrisă ca acceptabilă ele funcţionează 100% pentru nivelul de evoluţie la care se află.

Scanarea Câmpurilor

Metoda principală a practicanţilor Reiki Usui este aceea de a trata acele părţi ale corpului care au nevoie de mai multă dragoste şi atenţie. Poate fi simţită ca exces de căldură, de frig, de vibraţie, un câmp magnetic simţit între palme, înţepături sau ace sau altceva de acest fel. Practicând Reiki mâinile devin mai sensibile şi capabile să distingă părţile sănătoase de cele afectate printr-una din aceste senzaţii.

Începeţi scanarea energetică a pacientului, începând cu creştetul capului. Mişcaţi-vă palmele încet, deasupra corpului său, acoperind toată aura. Încercaţi să simţiţi, cu palmele, zonele cu tulburări (senzaţie de căldura sau de răceală sau “goluri” în aură). Când ajungeţi la o astfel de zonă, opriţi-vă palma pe locul respectiv şi lăsaţi să curgă energie Reiki.

Ca alternativă pentru cei care îşi folosesc mai mult intuiţia decât palmele. utilizarea corpului ca un receptor deschide posibilitatea de a „vedea” şi distinge culori sau nuanţe în aura persoanei scanată. Pentru fiecare nouă senzaţie sau imagine este necesar să se repete pentru a o cataloga corespunzător.

Lăsaţi-vă conduşi de Reiki. Deveniţi un canal de lumină, fără să încercaţi să participaţi mental la proces. Realizaţi scanarea fără grabă şi opriţi-vă palmele pe zonele cu probleme.

După terminarea scanării, îndepărtaţi-vă puţin de pacient şi aşezaţi-vă într-o poziţie confortabilă. Puneţi-vă mâinile pe genunchi, cu palmele îndreptate spre tavan. Respiraţi profund, simţind că la fiecare inspiraţie energia Reiki va pătrunde, iar la fiecare expiraţie transmiteţi Lumina prin palme.

Intenţionaţi să transmiteţi energie Reiki pacientului. Repetaţi în gând numele simbolului puterii, devenind un canal curat de energie Reiki. Dacă apar gânduri care vă perturbă, îndepărtaţi-le uşor şi reveniţi la conştiinţa Reiki. Energia se va transmite pacientului în toate zonele care trebuie curăţate şi energizate. Păstraţi această poziţie timp de 15-20 de minute. Dacă doriţi, vă puteţi folosi palmele ca nişte radare, îndreptându-le spre zonele care simţiţi că necesită energie.

Nu vă concentraţi asupra procesului, nu perturbaţi cu gândurile voastre tratamentul. Reiki ştie mai bine ce zone au nevoie de energie şi cât de multă energie le este necesară.

Apoi, vine theta healing unde, nu-i aşa, mai întâi trece prin chakre, activându-le până în mama Pământ şi abia apoi, aducând în corp energie de manifestare, ne deplasăm către infinit, în al şaptelea plan al existenţei, unii îi spun cerul 10, dar cine stă să numere. De acolo în mod sigur eşti conectat cu Divinitatea.Şi depinde de tine încotro te îndrepţi.

Însă nu asta este subiectul acestui material ci însăşi ideea că majoritatea mai întâi activează chakrele. Unii, încep de sus, alţii îşi ridică kundalini şi în mod evident încep de jos. Până la urmă tot reciclare se cheamă facem, fie că avem mult energie potenţială în chakrele inferioare, pământ, materie şi aspiram către Divinitate, sau din contră mai întâi medităm şi aducem energie în corp. Necesare sunt amândouă.

Dacă ai nevoie de un surplus de energie cosmică pentru tine, în drumul tău evolutiv, normal ca în meditaţie vei cere de la Divinitate şi începi de la chakrele superioare. Trimiţi energie în jos spre tine. Poţi să faci invers doar dacă eşti sigur că ai de unde să trimit în sus. Și că eşti împământat corespunzător. Ideea de a sublima, de duce totul în sus este perfect valabilă când ai ce să duci.

De aceea s-au realizat aceste tehnici pentru a ne echilibra şi abia apoi să aspirăm către Divinitate. Dacă vrei să ajuţi pe cineva că terapeut vei aduce energie Divină în sistemul lui de chakre, le vei echilibra iar apoi laşi natura să ridice energiile stagnante către chakrele superioare.

Dacă complicam niţel lucrurile, fiecare chakra emite un câmp energetic. Care toate împreună formează aura. Faptul că mutăm energia uneia în alta declanşează şi alte procese de evoluţie şi ne trezim cu stări de care nu am mai auzit. Ele fac parte din drumul nostru energetic.

Terapeutul poate detecta intuitiv zonele cu deficit energetic ale pacientului şi apoi, prin gesturi specifice, aliniază câmpurile energetice, elimină energiile nedorite din aura pacientului, creşte eficienţa funcţionării centrilor energetici (chakrelor), conectează pacientul la energia mediului şi măreşte şansele de regenerare.

Energie Universală, Chi, Prana….Bioenergie, denumiri ale energiei, ale sursei. Sunt folosite interpretări divine pentru descrierea acestei surse, nedumeriri şi îndoieli multiple. Unii îi spun energie vitală, energia viului, bioenergie sau alte combinaţii.

Majoritatea afecţiunilor se vindecă fără să ne punem întrebări esenţiale. Odată cu creşterea vibraţiei şi apare o modificare a credinţelor şi meentalitatii. Şi nedumeririle anterioare nu mai au sens. Prin creşterea potenţialului vindecător al unei persoane apar şi efecte în calitatea relaţiilor cu cei apropiaţi şi creşte atitudinea pozitivă asupra evenimentelor neplăcute. Astfel, devenim mai conştienţi de opţiunile pe care la avem şi ne putem dezvolta armonios pe mai multe planuri.

Energia produsă prin aceste tehnici se poate utiliza „direct”, prin vizualizare şi acţiune coeerentă în aura pacientului său în spaţiul pe care îl accesăm sau se poate utiliza ca un adaos la tehnicile reiki prin emisia conştientă de energie către scopul ales.

Vindecare cu energia Palmelor

Reiki, radiestezia, bioenergia şi multe altele folosesc energia din palme pentru a transmite informaţiile necesare şi suficiente ecosistemului de câmpuri energetice ale pacientului pentru a se vindeca.

De câte ori trimitem energie neinformată, directă, de la sursele divine, suntem în starea de conştiinţă extinsă în care mintea noastră şi egoul nu au ce căuta. Însă de fiecare dată când începem să creăm o bază de decizii privind o procedură sau alta, privind o manieră de a face vindecarea personalizată pe necesităţile pacientului, mai întâi punem mintea la contribuţie, cerem ajutorul îngerilor, iar apoi alegem conştient să creăm algoritmul cel mai bun pentru a fi transmis subconştientului celui pe care ne dorim să-l ajutăm.

De ce facem asta în loc să lăsăm Divinitatea şi inspiraţia să ne conducă paşii? Pentru că trăim într-o societatea care are nevoie de confirmări, de diagnostice. Și abia apoi de vindecare.

Aşa ar fi simplu, crezi în miracole şi ele se întâmplă, dar ce te faci când pacientul este departe de sistemul tău de valori? Îi dai cu „flit” din prima pe principul că nu îţi pierzi timpul cu nefericiţii care nu au valoarea ta?

Sau dai dovadă de generozitate şi le explici, cu cuvintele lor, cum că cea ce faci, cu ajutorul Divinităţii, le este util? Şi că ceea ce vor simţi în timpul terapiei mai întâi va fi logic şi abia apoi se vor mişca lucrurile. Dacă tot începi să explici ceea ce faci, fără teamă că vei fi greşit înţeles pentru că la traducerea din limbajul tău super sofisticat, arogant şi plin de cuvinte de neînţeles pentru ceilalţi la cuvintele comune cu care creezi o comunicare de la suflet la suflet, ar fi bine să ţii cont şi de faptul că până la urmă totul este atâta e simplu că nu are nevoie de explicaţii.

Mai bine arăţi cu palmele tale, vizual, unde ai găsit ceva neplăcut în aura lor şi le explici că imediat ce acele mici modificări vor fi rearanjate cu energie se vor simţi mult mai bine. Palmele activate cu reiki, cu bioenergie sau cu intenţia de a vindeca sunt mijlocul prin care „vedem” în aura pacientului şi tot ele sunt cele care vor da energie fără să ne mai gândim.

Însă atunci când începi să simţi cum se lucrează direct, vei da de zone mai calde pe care le vei întinde că pe un elastic, de zone mai reci la care vei trimite energie şi de goluri sau plinuri în aura pe care le vei uniformiza. Când începi să mişti în felul ăsta câmpurile energetice, picătură cu picătură, într-o stare de conştiinţă extinsă, cu toate abilitățile extrasenzoriale activate, algoritmul de vindecare este deja acolo pentru tine, fără să-l mai gândeşti, mâinile tale te poartă peste tot în aură şi te conduc în zonele care solicită atenţia ta.

Vei fi ghidat de ghizii tăi spirituali ce să faci şi ce să trimiţi. Sunt abordări diferite, unele în care te laşi inspirat de Divinitate, fără a te mai gândi la problema pacientului, unele în care o minimă evaluare şi analiză se impune, pentru a crea algoritmul de vindecare, iar altele sunt special create să laşi corpul tău de Lumină să se mişte înainte şi înapoi, să se adapteze la ce necesităţi are pacientul şi să îl ridice la un nivel de vibraţie necesară vindecării.

Recomandarea este să te foloseşti de toate acestea pentru că fiecare are rolul ei în etapele unei şedinţe de terapie. Și, mai mult decât atât, vei folosi corpul tău fizic, mintea şi spiritul împreună. Astfel implicarea în procesul terapeutic va fi benefică pentru amândoi. Pentru pacient că beneficiază de un tratament complex iar pentru tine că activezi, pe rând sau simultan toate capacităţile tale direcţionând energie în mai multe feluri.

MihaiB.

Consiliere

Pentru Programări Sunați la 0723377860