Drumul Energiei prin Corp

Medicina complementară este împărţită şi ea pe domenii vaste de specializări. Terapiile manuale, cele prin care se atinge sau manipulează porţiuni ale corpului fizic, masaj şi derivate, terapii de substanţă, gen arome, uleiuri, mirodenii şi terapii ce se folosesc de energia mediului său a surselor de putere din Univers.

Multe din cele ce utilizează energie, biomagnetism sau Lumină Divină, oricum i-ar zice, au un set de principii care sunt asemănătoare. Majoritatea acestor terapii se bazează în primul rând pe creşterea abilităţilor terapetului de a deveni conştient de el însuşi şi de energia care îl înconjoară. Și abia apoi despre cum să aibe grijă de ceilalţi. Pacienţi, prieteni, persoane apropiate.

Iar pentru aţi creşte vibraţia şi capacităţile extrasenzoriale tot ce ai de făcut este să supra alimentezi cu energie propriul câmp energetic. Dar mai ales chakrele din dotare. Este adevărat că în unele sisteme de vindecare nici nu se pune problema de „lucrat” pe chakre sau ceva, însă de multe ori însăşi ritualul sau meditaţia, de care eşti atât de mândru în practica ta regulată, activează zone întregi din aură ta şi implicit chakrele.

Câteva din sistemele energetice şi de medicină alternativă sau complementară pe care le-am parcurs şi eu, a se citi practicat, au unele tehnici care chiar asta fac. Activează chakrele. Majoritatea fiind tehnici meditative complexe, am să descriu pe scurt, fără detalii tehnice, traseul energiei pentru fiecare în parte. Mult timp am crezut că dacă Lumina vine de sus ce nevoie mai am să mă gândesc la Pământ. Şi odată cu mine cam toată lumea care se ocupă cu ezoterismul. Oricum este o energie joasă şi grosieră. Care nu mai este de „nasul” nostru.

Ei bine. Am descoperit, de zeci de ori, că fără suportul chakrelor inferioare, o bază stabilă şi bine construită de energie umană, terestră, „cele lumeşti” cum se spune, nu ai de unde să creşti şi să evoluezi. Se termină repede entuziasmul şi motivaţia, oricât de mult ne-am ruga sau încărca cu energie cosmică. Până la urmă tot ne oprim nedumeriţi. Nu am greşit cu nimic în dorinţa noastră de aspiraţie către divinitate, însă era bine să avem suficiente experienţe terestre.

Şi dacă nu le avem? Şi nu ne plac, totuşi ce ne facem?

Ne relaxăm. Anticii s-au gândit şi la asta. Recirculăm.

Aşa cum este mai sănătos să repari un obiect stricat decât să-l arunci ca nefolositor şi să iei unul nou, tot la fel ne putem descurca cu ce avem. Ne este foarte util să avem vitalitate şi chef de viaţă chiar dacă suntem pe o cale spirituală. Și la fel de util este să descoperim ce să alegem din tehnicile unui sistem de vindecare pentru ne echilibra, nu numai stânga dreapta ci şi pe verticală.

Se spune ca orice dezlegi pe pământ este dezlegat şi în ceruri. Și, de ce nu, orice energie, filtrată corespunzător, poate fi reutilizată în alte scopuri decât destinaţia ei originală. Se vede clar la preoţii shaolin grija deosebită pe care o au pentru corpul fizic, după unii, un adevărat templu sacru. Pentru că fără un corp fizic sănătos nu are unde să crească esenţa Divină.

În chi gong de exemplu este micul circuit, o tehnică care trece energia din chakră în chakră, cu răbdare, activându-le pe rând. Și se tot repetă până când devii sigur pe tine şi te poţi descurca pe mai departe. Nu treci la nivelul următor fără a stăpâni bine acest exerciţiu. Iar acest nivel nu este altul decât marele circuit, unde, pe lângă acea trecere succesivă prin chakre, mai accesezi şi un punct de referinţă al Divinităţii, un loc undeva la zenit unde simţi că ai acces. Și te conectezi la din ce în ce mai sus pe măsură ce practica ta avansează.

Printre altele, Ordinul lui Melchisedek face cam acelaşi lucru cu diferenţa că acolo chemi spiritul divin să acceseze traseul tău de Lumină, începând de la cap, mâini, picioare şi, foarte important, chakra telurică. Care de obicei este ignorată. Iar la final te înconjori de energia creată.

În reiki se face respiraţia violet, o tehnică de activare a tuturor chakrelor cu lumina violet şi cu simbolul de maestru tibetan, care amplifică vibraţia suficient de mult pentru a ne pregăti când facem inițieri. Această tehnică se poate practica şi de sine stătătoare. Efectele ei sunt spectaculoase pentru că rămâi în starea necesară şi la vibraţia unui maestru.

Apoi, vine theta healing unde, nu-i aşa, mai întâi trece prin chakre, activându-le până în mama Pământ şi abia apoi, aducând în corp energie de manifestare, ne deplasăm către infinit, în al şaptelea plan al existenţei, unii îi spun cerul 10, dar cine stă să numere. De acolo în mod sigur eşti conectat cu Divinitatea.Şi depinde de tine încotro te îndrepţi.

Însă nu asta este subiectul acestui material ci însăşi ideea că majoritatea mai întâi activează chakrele. Unii, încep de sus, alţii îşi ridică kundalini şi în mod evident încep de jos. Până la urmă tot reciclare se cheamă facem, fie că avem mult energie potenţială în chakrele inferioare, pământ, materie şi aspiram către Divinitate, sau din contră mai întâi medităm şi aducem energie în corp. Necesare sunt amândouă.

Dacă ai nevoie de un surplus de energie cosmică pentru tine, în drumul tău evolutiv, normal ca în meditaţie vei cere de la Divinitate şi începi de la chakrele superioare. Trimiţi energie în jos spre tine. Poţi să faci invers doar dacă eşti sigur că ai de unde să trimit în sus. Și că eşti împământat corespunzător. Ideea de a sublima, de duce totul în sus este perfect valabilă când ai ce să duci.

De aceea s-au realizat aceste tehnici pentru a ne echilibra şi abia apoi să aspirăm către Divinitate. Dacă vrei să ajuţi pe cineva că terapeut vei aduce energie Divină în sistemul lui de chakre, le vei echilibra iar apoi laşi natura să ridice energiile stagnante către chakrele superioare.

Dacă complicam niţel lucrurile, fiecare chakra emite un câmp energetic. Care toate împreună formează aura. Faptul că mutăm energia uneia în alta declanşează şi alte procese de evoluţie şi ne trezim cu stări de care nu am mai auzit. Ele fac parte din drumul nostru energetic.

MihaiB.

Terapie Reiki

Pentru Programări Sunați la 0723377860

One Comment

  1. Pingback: Respirația Luminii – Reiki Masaj

Comments are closed.