Decizia spirituală

Decizia de a te întoarce la origini este dată de întrebările care apar mereu când mergi pe un drum spiritual. Este un moment când te miri de ce ai făcut până acum şi care a fost motivaţia ta.

Unii din noi am luat-o pe căi spirituale şi cu tradiţie, însă contactele permanente cu lumea ezoterică ne fac să ne dorim să testăm şi alte căi sau cel puţin să avem cunoștiință de ele.

Cum să descoperi ce e pentru tine în spiritualitate?

Orice ai practica, indiferent cât de straniu ţi se pare la prima vedere este bun la momentul actual pentru tine. Când vei cunoaşte şi alte adevăruri despre orice, poţi să te hotărăşti dacă mergi mai departe sau te adaptezi.

Pe lume sunt câteva repere spirituale care nu se vor schimba prea curând. Unul din ele ar fi meditaţia. Orice formă de meditaţie te conectează în primul rând cu tine şi abia când reuşeşti să fii centrat ai acces la lumea invizibilă şi la mulţimea de entităţi benefice sau nu din astral. Până atunci doar ne punem întrebări fără răspuns.

Nu suntem influenţaţi nici de îngeri, nici de reptilienti sau alte entităţi conlocuitoare. Una la mâna că e fiecare cu treaba lui, dar nici noi nu avem vibraţia necesară să ajungem la nivelul de la care am putea, teoretic să fim băgaţi în seamă de aceste entităţi. Când medităm, dacă ne punem problema că vom fi influenţaţi atunci când pierdem contactul cu realitatea, de frică, nu mai intrăm în starea de meditaţie.

Şi se cheamă că rămânem la acelaşi nivel.

Alt reper important este felul cum te simţi când începi să practici. Îţi este bine şi încep să se mişte lucrurile. Este foarte bine. Apar blocaje de orice fel, poate practica ta mai are ceva secrete şi nu o ştii pe toată.

Miturile spirituale

Să fii spiritual înseamnă să te comporţi ca un sfânt, să nu mai mănânci ce îţi place şi să stai toată ziua în rugăciune? Ei bine este doar o cutumă în mediile ezoterice. De fapt Spiritual înseamnă să fii liber. să nu mai fie nevoie să crezi în ceva anume sau să ai un comportament de călugăr.

Și, în primul rând, nu ai nevoie să faci ASCULTARE.

Nu poate nimeni să îţi impună ce să faci ce să gândeşti sau cum să te porţi. Este karma ta. Și dacă te inspiră un lucru sau o situaţie pe colo vei trece. Poţi să ţii cont şi de experiențele celor care au mai parcurs acest drum înaintea ta, însă tu eşti unic şi vei găsi cu siguranţă moduri noi şi inedite să te manifeşti.

Sunt persoane care consideră că a fi terapeut nu înseamnă automat şi creştere spirituală.  Şi că este nevoie să descoperi de fiecare dată cum să te reinventezi. Pe lângă practica terapeutică să mai ai și preocupări spirituale, altfel nu ai cum să evoluezi. Sau că un terapeut sau Maestru a ajuns deja la desăvârşire şi nu mai are nevoi, dorinţe sau necazuri.  E ca şi cum un om ar începe de la grădiniţă să spună bancuri şi ai putea să crezi că la pensie le-a terminat. Karma ne ajută să ne desăvârşim, chiar dacă schimbăm direcţia pe traseu. E drumul nostru.

Practica spirituală în sine nu garantează creşterea. Ea este făcută să ne conectăm cu divinitatea. Nu avem cum să măsurăm progresele dacă ne raportăm doar la ce simţim. Putem avea  extrasensibilitati de la început sau să apară pe parcurs. Asta nu insemana că am evoluat. Însă când ştii că ai atins un punct de la care nu te mai poţi întoarce atunci începi să îţi dai seama cine eşti ce ai fost şi ce vei fi. Şi ai un reper. Dacă te raportezi şi te compari cu alte persoane vei trăi în iluzie.

Atunci când descoperi că sufletul tău îşi doreşte altceva decât promite acea practică spirituală mai întâi caută să vezi dacă Maestrul tău a reuşit să facă ce îţi doreşti tu şi întreabă-te de ce el propovăduieşte altceva. Oare nu cumva tehnica este bună dar folosită incomplet? Și credinţele cu care ai plecat la drum au nevoie să se schimbe?

Și atunci calea ta este acolo unde ai ajuns şi ca să mergi mai departe doar e nevoie să modifici puţin şi să ajustezi modul cum privești lumea.

Cu cât avansezi pe un drum spiritual îţi dai seama că devii imun oarecum la influențele celor din jurul tău, pentru că ajungi într-un punct în care te trezeşti singur pe drum, şi te miri că de ce nu mai vine nimeni după tine. Chiar dacă pare că ai luat-o într-o direcţie care duce în neant, tu mergi mai departe convins că este calea ta.

Sau NU.

începi să practici cam tot ce găseşti în domeniu, toate activităţile conexe şi îţi păstrezi mintea deschisă la noutăţi. Practica unei singure tehnici de zeci de mii de ori ţi se pare desuetă şi chiar o consideri un blocaj. Pentru mulţi chiar este. Însă testarea a zeci de practici duce, la fel, la blocaj.

Şi apoi apar idei despre faptul că tehnica ta, chiar îndrăgită şi curată, este de fapt opera la cine știe ce entităţi, ca să te manipuleze și ca îţi facă rău. Şi începi să e îndoieşti până şi de judecata ta sănătoasă. Mai ales că acum se şopteşte cum să nu mai gândeşti. Ganditu face rău.

Şi că eşti în minte şi e nevoie să simţi. Și simți. Că nu e bine și că dacă ar fi nu ai mai simți. Şi dacă simţi că e manipulare vei fi exclus din societatea celor care încă gândesc. Adică sunt destule persoane care simt doar ce au fost îndemnați să simtă. Logica ta îți spune că daca simți diferit e neplăcut.

Și revii la practica ta veche care a dat mereu rezultate. Dar, până la urmă tot ce contează este să-ţi fie ţie bine. Și te detașezi. Şi chiar în momentul când vezi ce e dincolo de vălul iluziei îţi dai seama că ești împăcat cu viaţa ta, şi cu ce ai realizat până în prezent.

MihaiB

Cursuri

Pentru Programări Sunați la 0723377860

One Comment

  1. Pingback: Momentele de cumpănă – Reiki Masaj

Comments are closed.