De ce Practicăm

Sistemele de reiki în general şi mai nou cele derivate din acestea, fie că sunt printre primele apărute au creat confuzie sau goana după diplome, la un moment dat s-au calmat. Cine a avut de experimentat a reuşit după o perioadă să ajungă la concluzia că nu rezonează cu acestea sau au trecut la altceva mai interesant.

Iar cine a auzit de reiki doar din poveşti a rămas cu amintirea unui curs care promitea să devină life changer şi nu a fost. Sau tentaţia apărută imediat după aceea, un alt curs despre altceva, l-a făcut să uite la ce ajută şi cum se lucrează cu reiki. Ca să funcţioneze eficient Reiki are nevoie să fie practicat.

Uneori nu avem răbdare sau nu suntem pregătiţi să ne asumăm o viaţă de detaşare. Avem nelămuririle noastre şi uneori chiar nu îți mai vine să faci ceva cu speranţa că în viitor vei ajunge să produci, dacă nu miracole, cel puţin o schimbare semnificativă în viaţa ta.

Dar, după cum spun maeştrii din vechime, nu neapărat de reiki ci şi de yoga, meditaţie, thai chi, qi gong şi altele „dacă nu practici zilnic la ce te mai plângi că nu merge?”

Explicaţia ar fi destul de simplă. pe măsură ce avansăm cu practica de orice fel de ştiinţă ezoterică, inclusiv autotratamentul reiki, se acumulează energie în sistemul de câmpuri. Și aura personală devine mai stabilă, mai luminoasă şi mai puternică.

Astfel ne creăm câte puţin nivelul de vibraţie la care staţionăm zi de zi. O iniţiere sau o procedură/tehnică avansată de reiki ne poate duce vibraţiile până la o valoare destul de mare şi ne simţim extrem de bine şi de conectaţi cu universul. Însă după ce revenim la vibraţia anterioară, poate puţin mai mult, dar totuşi avem aceleaşi preocupări şi rămânem pentru mult timp pe nivelul respectiv.

O soluţie ar fi să ne auto disciplinăm să lucrăm în fiecare zi la aceeaşi oră, fără să devenim obsedaţi, însă să ne facem conştiincioşi practica. Există riscul să ne plictisim sau să renunţăm foarte repede fiind constrânşi de regulile care le vedem peste tot, cum ar fi ora fixă de mers la serviciu, sau de respectat un program anume. La care se mai adaugă şi meditaţia sau ce mai facem.

Asta poate duce la frustrarea că oricum facem prea multe pentru alţii şi pentru noi încă nu am început. Și clar la anumite persoane, liniştirea minţii semăna cu distrugerea armoniei şi creativităţii. Însă dacă adoptăm un stil de viaţă care să nu ne impună reguli, care să ne lase să practicam doar dacă simţim nevoia şi care ne conectează mai întâi cu energia şi abia apoi cu necesitatea să o folosim devine un proces care ne va motiva în direcţia respectivă.

Când începe să curgă energia din palme, din braţe, tălpi sau orice altă parte a corpului nu ne mai punem întrebarea dacă e bine sau nu să o redirecţiona spre ceva anume. Dorinţele noastre cele mai ascunse vor trmite energia în locuri de care nu am auzit ale subconştientului nostru scoţând la suprafaţă tendinţele naturale ale personalităţii noastre.

Și astfel vom desluşi schimbări semnificative.

MihaiB.

Terapie Reiki

Pentru Programări Sunați la 0723377860