Cunoaștere ezoterică

Orice început, schimbare sau acţiune are la bază o Intenţie Pozitivă. Procedurile terapeutice bazate pe intenţie, reiki, bioenergie, meditaţie sunt activate şi întreţinute prin antrenament. Fiecare din ele are nevoie de un timp de “aşezare”, de înţelegere şi practică pentru a fi cu adevărat eficiente.

După fiecare inițiere reiki, energia caută să pătrundă în toate acţiunile şi gândurile noastre. Uneori, chiar şi dacă ne luăm cu alte treburi, uităm că am fost iniţiaţi sau petrecem mult timp în activităţi administrative, considerate banale sau inutile, energia lucrează prin noi permanent.

În meditaţie, mai ales în cele ghidate, după un timp se simte nevoia de a renunţa la ghidarea exterioară şi accedem la o înţelegere  a liniştii.

În alte forme de terapie durează până introducem în “sistem” obiceiul de am folosi acea tehnică şi apoi devine o doua natură. Practica constantă ne aduce mai aproape de desăvârşire. Pe parcurs, odată cu acumularea de cunostiinte şi dezvoltarea de noi deprinderi în direcţia aleasă, constatăm că multe din etapele procesului terapeutic par în plus. Ele au un rol în perioada de învăţare, şi , la un moment dat, le ştim atât de bine încât , la o adică, ne vin primele în minte când avem nevoie de acţiune. Graţia este să ştim să le folosim eficient.

şi atunci apar întrebări

“Oare e bine ce fac?”…… “au mai trecut şi alţii prin asta”……”maestrul a zis”…….

    Afirmaţiile Pozitive

  „Afirm că Sunt/Este…….” orice “….Acum”

Pentru diverse nevoi şi modalităţi de schimbare, putem face “afirmaţii pozitive”. Le ştim le practicăm, ni le spunem în faţa oglinzii, unele au efect imediat, alte mai durează, sunt utile.

Afirmaţiile Pozitive au efect de mantră. Prin repetare creează un traseu neuronal setat pe îndeplinirea acelei afirmaţii şi rezultatul se imprimă în subconştient conducând în viitor la acţiuni involuntare care adeveresc afirmaţia. La fel ca şi celelalte tehnici se recomandă practica în stare de relaxare.

Există, undeva în străfundurile noaste, o porţiune de creier care se ocupă cu conectarea celorlalte porţiuni. Unii îi mai spun “Creierul Ancestral” pentru că în meditaţie această porţiune se activează şi dă stări de reverie sau chiar imagini din trecut. Modul cum se activează această zonă se aseamănă foarte mult cu contracţia muşchilor. De aici şi ideea de antrenament. Medităm, se activează, ne relaxăm revine la starea iniţială. Facem reiki, bioenergie, radiestezie, rugăciuni….. se activează. Ne oprim revine. Orice acţiune asupra acestei porţiuni are efect peste tot în organism, în chakre şi în câmpurile energetice.

Intenţia

Intenţia este o afirmaţie nespusă. Un gând nerostit. Poate chiar un gând neînceput. Este o acţiune bruscă, emoţională a schimbării mentale de la nimic la ceva.

Surprinzător activează Amigdala.

Pe măsură ce repetăm procesul de activare dezactivare, prin metodele descrise mai sus, durata până la obţinerea rezultatelor devine mai redusă.

În reiki se afirmă “reiki” şi apoi aştepţi să curgă. În alte terapii, de exemplu în theta healing, parcurgi întreaga călătorie, uneori în o fracţiune de secundă, până în al şaptelea plan al existenţei, şi abia apoi apare “afirmaţia”, algoritmul necesar îndeplinirii scopului pentru care te-ai apucat de la bun început.

Chiar şi asta activează „creierul ancestral”. Pentru o bună practică şi ca să respectăm tradiţia, toate aceste tehnici le facem constincios.

Intenţia Pozitivă  este şi ea o practică terapeutică, doar că se bazează pe intenţie. Doar intenţionez. Practicată constant are efecte benefice în terapie şi în alte domenii ale vieţii. Nu este o dorinţă, este o practică a activării resurselor interioare.

MihaiB

Consiliere Spirituală

Pentru Programări Sunați la 0723377860