Cunoaștere ezoterică

Orice început, schimbare sau acţiune are la bază o Intenţie Pozitivă. Procedurile terapeutice bazate pe intenţie, reiki, bioenergie, meditaţie sunt activate şi întreţinute prin antrenament. Fiecare din ele are nevoie de un timp de “aşezare”, de înţelegere şi practică pentru a fii cu adevărat eficiente.

După fiecare initere reiki, energia caută să pătrundă în toate acţiunile şi gândurile noastre. uneori chiar şi dacă ne luăm cu alte treburi, uităm că am fost iniţiaţi sau petrecem mult timp în activităţi administrative, considerate banale sau inutile, energia lucrează prin noi permanent. În meditaţie, mai ales în cele ghidate, după un timp se simte nevoia de a renunţa la ghidarea exterioară şi accedem la o înţelegere liniştii.

În alte forme de terapie durează până introducem în “sistem” obiceiul de am folosi acea tehnică şi apoi devine o doua natură. Practica constantă ne aduce mai aproape de desăvârşire. Pe parcurs, odată cu acumularea de cunostiinte şi dezvoltarea de noi deprinderi în direcţia aleasă, constatăm că multe din etapele procesului terapeutic par în plus. Ele au un rol în perioada de învăţare, şi , la un moment dat, le ştim atât de bine încât , la o adică, ne vin primele în minte când avem nevoie de acţiune. Graţia este să ştim să le folosim eficient.

şi atunci apar întrebări

“Oare e bine ce fac?”…… “au mai trecut şi alţii prin asta”……”maestrul a zis”…….

    Afirmaţiile Pozitive
  ” Afirm că Sunt/Este…….” orice “….Acum”

Pentru diverse nevoi şi modalităţi de schimbare, putem face “afirmaţii pozitive”. Le ştim le practicăm, ni le spunem în faţa oglinzii, unele au efect imediat, alte mai durează, sunt utile.

Afirmaţiile Pozitive au efect de mantră. Prin repetare creează un traseu neuronal setat pe îndeplinirea acelei afirmaţii şi rezultatul se imprimă în subconştient conducând în viitor la acţiuni involuntare care adeveresc afirmaţia.

La fel ca şi celelalte tehnci se recomandă practica în stare de relaxare.

Amigdala este singura structură din sistemul limbic care stabileşte conexiuni directe cu alte arii corticale, cu hipocampul, cu talamusul, cu nucleul striat şi cu trunchiul cerebral. Amigdala are implicaţii în apariţia modificărilor somato şi visceromotorii legate de somn şi trezire, în masticaţie şi salivaţie, în motilitatea gastro-intestinala, în reglarea frecvenţei cardiace şi a presiunii sanguine, în atenţie, în comportamentele de teamă, furie, în senzaţia de deja vu, în memorie, în mecanismele de apărare, de hrănire, sexuale şi sociale, în învăţare şi în mecanismele autonome şi endocrine.

Cu alte cuvinte, există undeva în străfundurile noaste o porţiune de creier care se ocupă cu conectarea celorlalte porţiuni.

Unii îi mai spun “Creierul Ancestral” pentru că în meditaţie această porţiune se activează şi dă stări de reverie sau chiar imagini din trecut. Modul cum se activează această zonă se aseamănă foarte mult cu contracţia muşchilor. De aici şi ideea de antrenament. Medităm se activează, ne relaxăm revine la starea iniţială. Facem reiki, bioenergie, radiestezie, rugăciuni….. se activează. Ne oprim revine.

Orice acţiune asupra acestei porţiuni are efect peste tot în organism, în chakre şi în câmpurile energetice.

 

Intenţia

Intenţia este o afirmaţie nespusă. Un gând nerostit. Poate chiar un gând neînceput. Este o acţiune bruscă, emoţională a schimbării mentale de la nimic la ceva.

Surprinzător activează Amigdala.

Pe măsură ce repetăm procesul de activare dezactivare, prin metodele descrise mai sus, durata până la obţinerea rezultatelor devine mai redusă.

În reiki se afirmă “reiki” şi apoi aştepţi să curgă. În alte terapii, de exemplu în theta healing, parcurgi întreaga călătorie, uneori în o fracţiune de secundă, până în al şaptelea plan al existenţei, şi abia apoi apare “afirmaţia”, algoritmul necesar îndeplinirii scopului pentru care te-ai apucat de la bun început.

Chiar şi asta activează amigdala. Pentru o bună practică şi ca să respectăm tradiţia, toate aceste tehnici le facem constincios.

Intenţia Pozitivă  este şi ea o practică terapeutică, doar că se bazează pe intenţie că  zic aşa :)

Doar intenţionez

Practicată constant are efecte benefice în terapie şi în alte domenii ale vieţii

Nu este o dorinţă, este o practică a activării resurselor interioare.

Cheia spre o energie nelimitată, abundenţă şi  în viaţa personală şi în cea socială este nimicul.

Nimicul este cel care conţine “Punctul de Inflexiune”. Locul de unde se poate schimba irealitatea personală, unde se poate modifica “regia” filmului în care convingerile ne duc spre decizii date de mediu, anturaj, educaţie şi alţi factori externi.

Prin “Nimic” definim starea şi energia originară, matricea de reţele energetice din care am evoluat şi ne-am dezvoltat în ceeea ce suntem în prezent, Sursa.

Trăim în iluzie de când ne naştem şi până murim. La ce ne ajută iluzia? Ne crează dorinţa a mergem innainte atunci când interacţiunea cu ceilalţi ne face să ne îndoim. De ceea ce suntem, de ceea ce ştim, de ceea ce ne imaginăm că am putea fi. Iluzia ne face să credem în ceva, orice, numai să credem, şi atunci ne construim irealităţi ideale bazate pe dorinţa şi impuls.

Şi dacă nu mai crezi? şi totul ţi se pare “o apă şi un pământ”.  Este momentul ideal să schimbi ceva. Schimbarea pe care ţi-o doreşti poate fi atinsă în moduri foarte variate, la voinţa ta sau a altuia şi una din căi este nimicul.

Te uiţi la tine ca şi cum nu ai fi……goleşti mintea de gânduri.. pe rând fiecare….proces îndelungat care necesită răbdare şi voinţa de transformare……meditezi…….şi ajungi în final să constaţi o dependenţă de o altă iluzie. Iluzia că ai evoluat şi că eşti pe “calea cea bună”.

Asta dacă eşti atent. Altfel te pierzi în hăţişurile şi incregaturile căii pe care ai ales-o la început. Şi este valabil pentru oricine chiar şi la nivel de “expert”, “maestru” , “instructor”,”trainer spiritual” sau orice altceva ai devenit între timp. Şi nu mai îţi aduci aminte de ce te-ai apucat de asta şi ce voiai să obţii. Voiai o schimbare ştiu. Şi ce dacă. Probabil dacă ai evoluat suficient acum vrei altă. Şi tot aşa.

Accesarea Nimicului îţi ocazia să te schimbi zilnic. Este poarta către toate căile şi se face mai repede.
Este nimicul original, “Singularitatea iniţială”, fenomenul energiei  infinite când spaţiul tinde către zero.
Există varianta accesării prin meditaţie….durează.

Ai putea avea un şoc, o traumă majoră……neplăcut.

Ai putea să vezi/simţi momentul optim al schimbării.

Sau prin iniţiere.
Hmmm …. cum ar fi să fii MAESTRU în “NIMIC”?

Cum sună asta? Să duci “nimicul” la nivel de artă. Să ajuţi şi pe ceilalţi în “nimic”. O fi o blasfemie? Şi în definitiv la ce ar putea să te ajute asta? Exact ……ai dreptate …..la “Nimic”.

MihaiB

cursuri reiki

Cursuri Reiki

Pentru Programari Sunati la 0723377860