Organizarea Cursurilor de Reiki

Motivul principal pentru care un curs de reiki se face în maniera clasică, „la sală” şi tine ore şi ore şi ore, este pentru că diferenţa între cunostiintele maestrului, vibraţia lui, modul în care acceseza informaţiile din mediul înconjurător şi elev/cursant face ca procesul de armonizare să dureze ceva timp.

Într-o locaţie unde sunt prezenţi toţi participanţii la curs, armonizarea se face gradual pe măsură ce luăm contact cu energia şi informaţiile prezentate. Ştim despre ce curs vorbim, prezentarea succintă a cursului poate fi doar denumirea, uneori este suficient.

Ne adunăm undeva, oriunde, să ne cunoaştem. Maestrul deschide SURSA Reiki şi apoi vorbeşte despre cursul respectiv , uneori, ghidat de SURSĂ, alteori din experienţa personală, ideal din amândouă. 

La un moment dat, ghidat de Sursa Reiki se trece la procedura de iniţiere. Acum are loc MIRACOLUL  reiki. Iniţierea constă în deschiderea către Sursa Reiki a elevului. În timpul iniţierii are loc, foarte important, şi transferul de informaţii cunostiinte şi experienţă dinspre Maestrul Reiki şi elev.

Unii spun că iniţierea o fac Îngerii,alţii…., că Dumnezeu şi că e un dar Divin.

curs de reik, ingeri


Şi atunci Maestrul ce face?  Conduce. Dirijează energia către zonele unde este nevoie de ea în timpul iniţierii. Să nu uităm : „Reiki e mai deştept ca noi, ştie el unde să se ducă”. Doar ca are nevoie de noi ca vehicul, de un corp fizic prin care să se mişte.

Maestrul se „mişcă”.

Poate să o facă fizic şi să îşi plimbe „fizicul” de colo colo, foarte relaxant de altfel, sau să o facă mental. După intiere, în general se fac discuţii depre materialul primit, sau se creează legătura conştientă între cunostiintele ezoterice anterioare ale elevului şi noile abordări din reiki.

Se poate şi altfel? Da

Curs de Reiki cu Maestrul

Aceasta este o  abordare Zen. Eşti numai tu şi Maestrul. Are multiple avantaje. Cursul poate fi personalizat, abordările şi tematica se pot diversifica. Plus se crează o legătură puternică de încredere între cei doi. Evoluţia fiecărui cursant poate fi monitorizată cu atenţie şi iubire.

Stilul seminar
Se fac mai multe întâlniri pregătitoare în care viitorul practicant reiki ia contact cu lumea reiki gradat, prin exemplul personal a Maestrului, meditaţii şi armonizare în colectiv. Atunci când maestrul reiki simte, este un momet bun pentru iniţieri.

Stilul terapeutic
Majoritatea viitorilor cursanţi au fost la început pacienţi, şi în scopul de a le oferii şansa să îşi continue terapia şi singuri se organizeza un curs de reiki special pentru ei.

Stilul la distanţă
Utilizat frecvent, are avantajul ca e mai rapid. în acest mod de abordare armonizarea este creată anterior cursului. dacă tot trimit la distanţă de ce nu şi în timp. Se trimite energie pentru ziua cursului. Elevul, la început are un mic şoc, în sensul ca „ce-i cu asta?, numai atât?” şi apoi i se recomandă să îşi facă „autotratament”, să-şi creeze singur un stil de viaţa corespunzător noilor cunostiinte.

Pentru unii e dificil să se organizeze, trebuie să vadă la altcineva,….(n.a. „exemplul personal”).

Pentru cei care deja au ceva practică în alte domenii, cum ar fi dezvoltare personală, arte marţiale, yoga, religie şi altele organizarea şedinţelor de reiki este o adăugare firească la ceea ce fac deja.

După fiecare initere se recomandă  timp de studiu  suficient pentru a înţelege nivelul cu care lucrezi.

Curs de reiki online

Un curs de reiki, în oricare din sitemele actuale, se poate face şi la distanţă.

Cursul de listă
Când se organizează un eveniment /iniţiere reiki în care este necesară înscrierea on line şi apoi la ora stabilită, uneori este dat un interval de timp, se face iniţierea, atunci tot ce trebuie să faci este să „primeşti”. Materiale de curs se trimit ulterior.

Maestrul oferă iniţierea în mai multe moduri, în funcţie de experienţa sa.

Cea mai frecventă manieră de a iniţia, în timpul unui curs de reiki este „lansarea” intenţiei de iniţiere în univers. Necesită pregătire îndelungată a maestrului pentru a realiza astfel de iniţieri. „Lansarea” intenţiei de intiere poate fi o rugăciune adresată entităţilor/îngerilor care fac posibilă iniţierea, o invocare a „sursei” reiki sau o sferă de lumină care conţine procedură de iniţiere.

Sfera de lumină creează oportunitatea de a lăsa elevul să „descarce” singur la momentul propice propria iniţiere. Are avantajul ca elevul devine asfel independent şi se poate dedica în ritmul propriu căii lui personale de evoluţie.

Curs de reiki online în direct cu mai mulţi participanţi
Maestrul pregăteşte anterior cursului , uneori cu mai multe zile în avans, procedurile de iniţiere şi le directioneza către eveniment, în timp şi spaţiu.Are avantajul ca elevii care simt nevoia de îndrumare continuă beneficiază de prezenţa Maestrului.

Curs  de reiki online cu Maestrul
Se poate face iniţierea şi cu un singur elev. Materialele de curs pot fi trimise on line în diverse moduri şi se pot comenta în direct cu maestrul reiki.

Maestrul poate face iniţierea în una din modalităţile de mai sus sau poate alege să facă o iniţiere clasică , ca şi cum persaona este prezentă în camera în care se face iniţierea, cu speficatia ca este o initere la distanţă. Avantajul acestei modalităţi este ca atunci când elevul este compatibil cu maestrul şi calea personală a acestuia, poate urma, copia, replica calea.

Cum şi ce se face?

Curăţarea spaţiului în care te afli când primeşti iniţierea se poate face cu tămâie, agheasmă, beţişoare chinezeşti sau un bol cu apă sărata care neutralizează energiile negative şi chemi îngerii, arhanghelii să cureţe acel spaţiu.
Protecţia şi invitaţia: “Îndrumătorii mei spirituali, ghizii reiki sau Sfinte Dumnezeule, „sursa”, sau la cine te rogi tu, vă rog ajutaţi-mă să îmi purific spaţiul pentru iniţiere”. Se spune o rugăciune, se invită maeştri spirituali să vină să te asiste desfăşurarea iniţierii  şi să te protejeze.

Grounding. Se face legătura cu pământul, întâi intenţia „acum îmi stabilesc conexiunea cu planul terestru şi cel cosmic”, Se vizualizează lumina, care coboară de sus din univers, trece prin cap, trunchi, braţe, picioare.

Din centrul tălpilor de formează canale sau ramuri care merg până în centrul pământului unde se ancorează şi prin care coboară fluxul energetic.
Declararea acceptului: ” primesc cu dragoste, încredere şi recunoştinţa, iniţierea de gradul I în tehnica Reiki Usui”

Stai relaxat cam 20 -30 de minute. S-ar putea să simţi: furnicături, senzaţie de cald, poate vizualizezi ceva, relaxare şi poate la sfârşit simţi diminuarea fluxului energetic. Mulţumeşti „sursei reiki”, maeştrilor înălţaţi, arhanghelilor, îngerilor păzitori, ghizilor spirituali din planul astral care au participat la acest acordaj Reiki.

Curs de  reiki plăcut,

MihaiB

Cursuri

Pentru Programări Sunați la 0723377860