Cum să te protejezi

Fie că eşti psiholog, terapeut de medicină alternativă, coach, maseur, maestru reiki sau practicant tetha healing ai mereu nevoie să te reinventezi în relaţia ta cu ceilalţi.La un moment dat vei simţi ca persoana cu care ai „lucrat” este încă acolo, în mintea ta, şi te mai frământa câte ceva din ideile şi personalitatea respectivului/ei.

Pentru fiecare din categoriile de terapeuţi amintite există metode specifice de a te deconecta, nu numai de câmpul pacientului/clientului ci şi de amintirea emoţiilor reciproce rezultate în timpul petrecut împreună. Astfel de tehnici, foarte specifice unei anume activităţi profesioniste, dau rezultate admirabile în majoritatea cazurilor.

Însă ce te faci când pe lângă afecţiunile sau deficienţele prezentate de pacient, la care ai acces prin pregătirea ta, dai peste idei şi mesaje din alt domeniu de activitate? Dai din umeri şi îl trimiţi la un alt specialist?

Acum apare nevoia de schimbare a procesului terapeutic. Chiar dacă pacientul prezintă simptomele unei afecţiuni cunoscute, este posibil ca rezolvarea oferită de tine să fie doar parţială. Său persoana să înceapă un proces de conştientizare de sine prin ajutorul pe care îl vei oferi. Înainte de a lua contact cu cineva dă-ţi şansa să respiri. Persoanele apar în viaţa noastră să ne înveţe ceva. Când luăm o pauză înainte de o întâlnire devenim mai atenţi şi ne coordonăm mai uşor intenţiile.

Fiecare contact pe care îl realizăm cu o persoană, direct sau indirect, prin telefon sau internet, crează o legătură enegetica. Până devenim conştienţi de faptul că suntem deja conectaţi între noi şi că doar ne aducem aminte când ne vedem, este perfect normal să ne deconectăm temporar la sfârşitul unei şedinţe de „lucru” pentru propria noastră evoluţie.

Primim permanent informaţii din diverse surse (divinitatea, mediul înconjurător, persoanele apropiate). în cazul când rămânem ataşaţi de o persoană sau doar de ideile ei (pacient, profesor sau rudă) evoluţia noastră personală este influenţată de acea persoană sau grup de care suntem influenţaţi. Devine astfel o problemă de alegere personală dacă dorim să evoluăm împreună cu unii sau alţii din cei care ne înconjoară sau dorim să evoluăm inpirati doar de Divinitate.

În reiki, pe perioada în care o persoană beneficiază de şedinţe periodice de terapie, practicantul reiki conectează pacientul cu sursa reiki prin o legătură energetică specială multidimensională care este întreruptă când câmpurile energetice ale pacientului devin stabile şi se pot susţine singure.

La fel, o altă legătură energetică foarte specială se stabileşte, după o iniţiere, armonizare sau optimizare energetică, între Maestru şi elev, şi între elev şi Sursa Reiki, pe perioada celor 21 de zile de autotratament. În tetha healing la sfârşitul şedinţei de terapie se „intenţionează”/ „cere” divinităţii întreruperea energiei.

La masaj, cu palmele permanent pe cealaltă persoană, are loc un transfer de informaţii şi energii care te pot influenţa. Pot fi benefice sau nu. Important este să devii conştient de acest transfer. În psihologie se vorbeşte de conceptul de „contratransfer”, unde, pe lângă dimensiunea energetică, vorbim despre modul cum percepem emoţiile.

Întreruperea contactului energetic

O măsură eficientă de protecţie este să urmezi paşii protocolului terapeutic (indiferent de metoda pe care o aplici) şi să ai credinţa fermă că aceasta este suficientă ca să te distanţeze de câmpurile persoanei cu care ai lucrat. Dacă eşti mai sceptic din fire începi să cauţi şi să adaugi noi protecţii din cele mai diverse domenii mai puţin cunoscute sau de care doar ai auzit, cum ar fi : „tăierea legăturilor cu ajutorul Arhanghelilor”, „rugăciuni de protecţie” auzite parţial de la alte persoane sau chiar detoxifieri alimentare dedicate creşterii vibraţiei pentru a te diferenţia de vibraţia pacientului.

Toate acestea sunt excelente, sunt benefice, însă necesită practică pentru a deveni eficiente. Când faci doar masaj te speli pe mâini la sfârşit pentru că ai vibraţia necesară să faci acel masaj şi asta nu înseamnă că ai modificat câmpul energetic al celuilalt în aşa măsură încât să devii legat veşnic de el şi să ai nevoie de imense cantităţi de energie să te eliberezi la final.

Dacă eşti consultant de dezvoltare personală, coach sau chiar psiholog transferul de energie negativă între tine şi pacient/client are loc mai mult la nivelul câmpului emoţional şi afecţiunile energetice aflate pe câmpul cauzal sau astral nu interactioneza cu propria ta stabilitate.

Da, când terapeutul are el însuşi mici deformări ale câmpurilor superioare este nevoie de protecţii suplimentare. Să nu uităm că persoanele care apar în viaţa noastră sunt cele pe care le putem ajuta la nivelul nostru actual de evoluţie şi ca vin să ne înveţe ceva. Astfel prima noastră preocupare este să ne facem conştiincioşi meseria pe care o practicăm, iar în cazul când ne simţim oarecum depăşiţi să începem să ne informăm asupra subiectului. Mai ştii, poate ajungem specialişti în altceva între timp.

O specializare pe un anumit tip de terapie (ex: masaj anticelulitic) presupune că vom avea pacienţi pe exact tipul acela de specializare şi de exemplu cu ce ştim nu avem cum să tratăm depresii sau să dăm sfaturi de bussines, pentru ca acele persoane care au venit la masaj se aşteaptă să primescă terapia respectivă.

Având mai multe specializări ne putem marcheta corespunzător şi vom ştii cum să procedăm pentru protecţie sau deconectare de pacient.

Pentru practicanţii de Reiki protocolul de terapie uzual implică o minimă pregătire a terapeutului şi a camerei unde se va efectua şedinţa de terapie, iar apoi terapia propriu-zisă. Această pregătire, din timp, devine parte din procesul terapeutic şi este foarte utilă ca instrument de lucru pentru că orice energie sau emoţie negativă care emerge din pacient ( ATENŢIE – se lucrează simultan pe toate câmpurile energetice şi pe toate liniile temporale ale pacientului şi pot veni energii inclusiv din trecut sau din viitor) se disipă în energia pregătită în camera de tratament. De aceea se şi recomandă ca la anumite persoane primele şedinţe să se desfăşoare în absenţa acestora, iar la sfârşitul şedinţei să se repete purificarea camerei.

Utilizarea intenţiei pentru întreruperea energiei este una din cele mai utilizate metode în majoritatea practicilor curente. Abordarea unei atitudini profesioniste, crează o distanţare emoţională de pacient astfel încât acesta să nu se ataşeze de noi privindu-ne ca pe un salvator.

Ataşamentul crează ulterior o dependenţa de terapeut şi o legătură energetică puternică. Abia la acest moment se impune „tăierea” acestor legături pentru că ele nu mai sunt benefice. Se activează în palmele terapetului energii specifice pentru îndepărtarea lor.

În reiki, pshioterapie sau orice aplicaţie terapeutică cu abordare holistică există un schimb între terapeut şi pacient. Un schimb la nivel de conştient, inconştient, energetic şi la nivel de suflet. Acest schimb în anumite medii se numeşte transfer atunci când are loc dinspre terapeut către pacient. Acesta este pilonul central al abordării terapeutice.

Este necesar să ne amintim că terapeutul este şi el om. Are emoţii sentimente, revelaţii despre el însuşi.Uneori, trebuie să auzi poveşti ale pacientului care ţi s-au întâmplat şi ţie, alteori ai pacienţi cu concepţii și credințe diferite, şi trebuie să ne asigurăm că putem ajuta pacientul.

În astfel de situaţii are loc un transfer de semn opus care se numeşte contra transfer.

Contratransferul este tot un transfer, un schimb de la inconştient la inconştient,la nivel energetic, emoţional sau cognitiv de la pacient la terapeut..

Reacţiile terapeutului nu sunt golite de conţinut afectiv, pozitiv sau negativ, dar ele nu au aceeaşi cauză că în situaţia pacientului. Contratransferul are două laturi: reacţiile terapeutului ca om şi ceea ce pacientul induce în terapeut.

Fie că este vorba de emoţii, amintiri dureroase sau energii asemănătoare cu evenimentele sau obstacolele ocolite “ELEGANT” (şi uitate/neglijate) de terapeut în procesul personal de pregătire ca terapeut şi în calea evoluţiei lui. Este necesar ca terapeutul să poată face diferenţa, să ştie ce simte pentru pacient şi de ce, ca să poată deosebi între cele două.

Este dificil pentru pacienţi să accepte acele semtimente/emoţii şi trebuie să fim foarte atenţi cum le proiectăm, trebuie mai întâi să le trecem prin noi. Acest proces de filtrare şi de modificare a propriilor sentimente, energii şi aspiraţii personale pe calea evoluţiei şi dezvoltării personale te pot afecta ca terapeut .

În anumite medii populare se numește simplu:

“Ai preluat”.

Orice ….energie negativă, emoţii neplăcute, amintirile, trăirile şi poveştile pacientului.

Când nu are loc contratransferul?
Se vorbeşte adesea de integritatea terapeutului, de “verticalitate”. E na.

Şi dacă s-a certat cu nevasta. Sau e răcit copilu. Sau s-a trezit indispus. Wooow. S-a terminat cu terapia? Se spune că abia după 4-5 ani clienţii nu mai percep emoţiile personale ale unui profesionist.

În toate tipurile de terapie cu abordare holistică se învaţă modalităţi de protecţie.
În reiki există conceptul de “pregătire” a camerei, terapeutului. Este o modalitate excelentă de a te proteja.

Pe parcursul şedinţei şi aici vorbesc inclusiv de psihoterapie ies la suprafaţă energiile uzate ale pacientului şi rămân în cabinet, camera unde are loc terapia. Există o prevedere specială pentru psihologi să nu folosească spaţiul afectat terapiei în alte scopuri în afară de cel pentru are a fost destinat. De ce oare?

Aceasta este valabil, recomandat dar nereglementat prin lege pentru orice alt tip de terapie.

Toate acele energii , sentimente informaţii …… rămân în acel loc. Există multe modalităţi de purificare ulterioară. Fiecare terapeut le ştie foarte bine. Din lipsă de timp totuşi acestea se aplică rar sau de loc.

Ideal ar fi să vină cineva să “cureţe” după noi. Dar suntem terapeuţi. Pentru a ne păstra integritatea în urma analizei şi a insighturilor putem devenii eficienţi dacă urmăm paşii corecţi ai procesului terapeutic.

În reiki “pregătirea” camerei înseamnă ridicarea vibraţiei acesteia până la nivelul în care camera se va comporta ulterior ca un condesator, ca o a treia mână de ajutor. La sfârşitul terapiei este bine să repetăm procedura, în scop de purificare, fiecare cu sistemul, stilul personal, până la un nivel asemănător cu cel de la pregătire.

Este foarte importantă aceasta pentru ca în felul acesta eliminăm inclusiv problemele personale , uitate sau neglijate, rezutate în urma contactului cu sistemul energetic al pacientului.

În psihoterapie în urma analizei personale a terapeutului, IMPORTANT- în cabinet nu acasă, se pot aplica tehnici specifice de eliminare/atenuare a tuturor ideilor, emoţiilor contradicţiilor rezultate în terapie. Făcând asta după fiecare pacient sau la sfârşitul zilei de lucru se purifică cabinetul/camera de terapie.

În scurt timp vom constata că am ajuns la un nivel în care contratransferul ne afectează foarte puţin sau deloc pentru că eliminăm din sistemul propriu rezonanţa energetică, emoţională, empatică cu majoritatea pacienţilor şi astfel îi vom putea ajuta eficient.


MihaiB

Consiliere

Pentru Programări Sunați la 0723377860