Cu ce mai combinăm Reiki

Reiki ca sistem de vindecare este el însuşi o combinaţie între mii de idei, tehnici şi credinţe populare de pe unde a fost inventat, asimilat sau promovat ca o minune. El, ca sistem, la origine, avea un singur scop, să evoluăm spiritual în maniera rigidă japoneză, după codul lor de reguli şi principii.

Nici nu avea cum să apară ca un produs al entităţilor de suflet al popoarelor europene, zâne, elfi sau îngeraşi diafani. Credinţele Orientale au în componenţă dragoni şi entităţi puternice, răzbunătoare, la fel ca şi în alte Phanteoane de Zei de prin alte părţi ale lumii.

Şi totuşi dacă dai la o parte frazele frumoase despre evoluţia prin entităţile care ne înconjoară, Reiki este de fapt o manieră de a comunica cu o altă persoană de la suflet la suflet. Toate celelalte proiecţii mentale se pot îndepărta şi ne alegem cu o tehnică universală care ne poate ajuta la nevoie.

Până şi simbolurile, pentru unii suspecte şi ciudate, se pot evita dacă credinţele noastre ne arată că nu rezonăm cu ele, Însă, la o adică, nici Mikao Usui nu le folosea. Şi atunci ne putem lipsi. Ele sunt doar chei către o sursă specifică de energie şi nu elemente esenţiale în practica ezoterică.

Se poate invoca energia din spatele lor şi fără a le vizualiza, desena sau utiliza în orice fel. Este adevărat că unele proceduri, cum ar fi ințierile sau sintonia de vindecare au fost concepute, pentru eficienţă, să se servească de simboluri, dar, cu puţină imaginaţie şi creativitate,  se pot ocoli.

Medicina alternativă compatibilă cu Reiki

Reiki este doar o energie care ne creşte vibratia şi ne măreşte biocâmpurile fizice suficient de mult ca să intrăm în starea de vindecare. Această energie o regăsim peste tot în lume şi majoritate vindecătorilor, chiar dacă nu o denumesc Reiki o folosesc. În majoritatea timpului energia se modifică în funcţie de filtrele noastre interioare, pentru că trece prin noi, însă fiind chemată de la o sursă superioară, divină, benefică, ea ne vindecă şi pe noi cei care o folosim şi ne rafinează acele filtre.

Sunt persoane, bioenergeticienii, care au învăţat să folosească energia mediului înconjurător, să ceară ajutorul entităţilor superioare benefice şi să creeze pentru pacient un mediu sigur, uneori din propria lor energie, urmând că ulterior să se reîncarce singuri sau cu ajutorul altor entităţi. Aceştia sunt vindecători care consideră că folosesc energie universală. În majoritatea cazurilor Reiki îi ajută să acceseze mai uşor sursele de energie cu care sunt obişnuiţi.

Zona  de “terapeuţi isihaşti” are o abordare mai generală. Ei sunt împărţiţi în mare între cei care folosesc puterea rugăciunilor şi cei cu afirmaţii pozitive. Cu Reiki se reduce timpul alocat acestor practici pentru că se deblochează calea acestor afirmaţii către subconştient şi se răspândeşte mai uşor în univers informaţia că noi acţionăm în cel mai benefic mod pentru evoluţia noastră. Avem acces la Straturile Superioare Ale Astralului şi modul cum percepem impactul rugăciunilor devine mai puternic.

Mai sunt cei care folosesc energia plantelor, principiile de vindecare prin alimentaţie şi tratamentul cu arome. Reiki completează cu energie toate acestea şi le optimizează pentru a fi compatibile cu sulfetul nostru.

Masajul, cu formele lui diverse, de relaxare, terapeutic, reflexoterapie sau vertebro terapie, crează o stare mentală permisivă a pacientului şi acceptatea energiei transmise prin palme. Oricum contactul direct cu pielea pacientului ar fi avut efect şi fără reiki, însă cu palmele activate se reduce timpul de relaxare, de eliberare de toxine şi efectele benefice se amplifică.

Presopunctura, acupunctura, plasturii şi moxele şi procedurile cu ceară devin acesibile unor practicanți de reiki pentru că aceștia încep să simtă modul cum funcţionează meridianele energetice şi îşi pot da seama intuitiv unde să acţioneze.

Radiestezia, Inforenergetica şi alte sisteme de vindecare care folosesc algoritmi au aceleaşi beneficii ca cei care folosesc afirmaţii pozitive cu diferenţa că se pot trimite sesiunile de vindecare nu numai la distanţă ci şi în timp, către trecut sau viitor, după cum avem nevoie.

Yoga este ea însăşi complexă şi cu multe ramuri şi combinarea cu reiki, în meditaţie sau în menţinerea mai îndelungată a posturilor este de ajutor, însă cea mai eficientă este procedura în care folosim simultan Emisia Reiki cu Binecunvântarea.

Multe beneficii pe care le poate aduce reiki se pierd când combină simultan mai multe proceduri, inclusiv din un singur sistem pentru că nu conştientizăm eficienţa fiecăruia în parte.  La un moment dat vor apărea singure in vizualizare, intuitiv, procedurile care completează ședința de terapie. De aceea recomandarea Maeştrilor este să practicăm separat orice fel de terapie sau procedură până o stăpânim şi apoi să introducem pe rând orice altceva mai vrem să combinăm.

Este la fel ca atunci când vrei să ai un grup de pacienţi la distanţă care au nevoie de terapie personalizată, şi nu ai cum să creezi şedinţe de terapie separate. Se introduc pe rând fiecare şi apoi se trimite după cum necesită proceduri sau emisii.

MihaiB

Terapie Reiki

Pentru Programări Sunați la 0723377860

One Comment

  1. Pingback: Trezește Puterea Ta Interioară – Reiki Masaj

Comments are closed.