Cele 7 Chakre esențiale

1. MULADHARA sau chakra rădăcină, este prima chakra. Este situată între anus şi organul sexual. Este asociată cu instinctul de supravieţuire, securitatea, forţa vitală

Muladhara are ca simbol lotusul cu patru petale şi  culoarea roşie. Dacă muladhara nu funcţionează în armonie și echilibru vei căuta rezona cu persoane cu manifestări apropiate sau similare: confuzia şi haosul, îngrijorări în legătură cu banii, stare psihică nervoasă,

ELEMENT: PĂMÂNT;
SILABĂ (sanscrită): LAM;
NOTĂ MUZICALĂ: DO;
AROMOTERAPIE: uleiurile de mesteacăn, cedru, santal, cuişoare, chiparos, mir;
CRISTALOTERAPIE: rubin, cuarţ fumuriu, hematit, jasp, obsidian

2. SVADHISTHANA sau chakra sacrală, este  chakra a 2-a. Este amplasată în zona sacrală, la baza coloanei vertebrale şi este asociată ovarelor şi testiculelor, glande  ce produc hormonii sexuali implicaţi în reproducerea speciei.

Ea controlează zona genitală (ovare, uter, testicule, prostată), rinichii, vezică urinară, intestinul gros, splină precum şi gestaţia, nutriţia, tonusul, asimilarea alimentelor, forţa fizică şi vitalitatea, sexualitatea, relaţiile interpersonale. La nivel mental, Svadhisthana guvernează creativitatea, emoţional – bucuria, spiritual – entuziasmul. Are ca simbol lotusul cu şase petale şi culoarea portocaliu sau orange.

ELEMENT: APA;
SILABĂ (sanscrită): YAM;
NOTĂ MUZICALĂ: RE;
AROMOTERAPIE: uleiul de trandafir, iasomie, ylang-ylang, santal.
CRISTALOTERAPIE: coral, carneol, opal

3. MANIPURA, sau chakra plexului solar, este chakra a 3-a . Apare la vizualizare sub stern, în zona Plexului Solar. Este asociată metabolismului şi sistemului digestiv.

Joacă un rol important în digestie şi  transformarea hranei în energie pentru corp. Manipura are efect și în   vitalizarea sistemului nervos simpatic, echilibrarea energiei vitale, coordonarea sentimentelor, autocontrolul. Are ca simbol lotusul cu zece petale şi culoarea galben.

ELEMENT: FOC;
SILABĂ (sanscrită): RAM;
NOTĂ MUZICALĂ: MI:
AROMOTERAPIE: uleiul de lavandă, rozmarin, mentă, muşeţel, lămâie;
CRISTALOTERAPIE: citrin, pirită, ochi de tigru, topaz;

4. ANAHATA sau chakra inimii, este cea de- chakra a 4-a . Este în zona pieptului şi este asociată timusului, care face parte atât din sistemul imunitar cât şi din cel endocrin.Controlează inima, sistemul respirator, sistemul circulator, umerii, braţele, mâinile, pielea. Este simbolizată de lotusul cu doisprezece petale şi are culorile verde sau roz.

ELEMENT: AER;
SILABĂ (sanscrită): YAM;
NOTĂ MUZICALĂ: FĂ;
AROMOTERAPIE: uleiurile de trandafir şi iasomie;
CRISTALOTERAPIE: cuarţ roz, jad verde, fluorit, aventurin  verde, malachit, kunzit;

5. VISHUDDHA sau chakra gâtului, este chakra a 5-a. Este în zona gâtului, paralel cu glanda tiroidă, care secretă hormonii tiroidieni responsabili cu creşterea şi maturizarea.

Controlează vorbirea, auzul, vibraţia şi comunicarea. Coordonează glandele tiorida, paratiroida, hipotalamusul precum şi gâtul, esofagul, corzile vocale, limba şi orificiul bucal. La nivel emoţional – independenţă, mental – gândirea fluentă, spiritual – sentimentul de securitate. Are ca simbol de lotusul cu şaisprezece petale şi are culorile albastru deschis sau turcoaz.

ELEMENT: ETER;
SILABĂ (sanscrită): HAM;
NOTĂ MUZICALĂ: SOL;
AROMOTERAPIE: uleiurile de salvie, muşeţel, lavandă, eucalipt, santal;
CRISTALOTERAPIE: calcedonie, azurit, sodalit, turcoaz, acvamarin

6. AJNA sau “al treilea ochi”, este chakra a 6-a. Activează în centrul frunţii şi are legătură cu glanda pineale, o glandă sensibilă la lumina care secretă melatonină. Ajna controlează simţul vizual, nasul, urechile, sinusurile. Ea este simbolizată de lotusul cu două petale şi are corespondenţi cromatici culorile alb, indigo sau albastru închis.  Ajna guvernează gândirea, vederea interioară, viziunile şi visele, cunoaşterea spirituală. Este considerată centrul forţei psihice.

ELEMENT: LUMINA;
SILABĂ (sanscrită): KSHAM;
NOTĂ MUZICALĂ: LA;
AROMOTERAPIE: uleiurile de mentă, patchuli, rozmarin;
CRISTALOTERAPIE: azurit, sodalit, aventurin albastru, lapis lazuli, sugilit, opal, fluorit, safir albastru

7. SAHASRARA  sau chakra coroanei, este chakra a 7-a , este considerată ca fiind chakra conştiinţei pure. Ea este corespondenta glandei pituitare, care secretă hormonii cu ajutorul cărora comunică cu restul sistemului endocrin şi se conectează cu sistemul nervos central prin intermediul hipotalamusului.

I se mai spune şi  “lotusul cu o mie de petale” şi este localizată în creştetul capului (zona parietală). Chakra 7 are culorile violet sau auriu şi este corelată cu înţelepciunea şi moartea corpului fizic. Sahasrara este responsabilă de eliberarea karmei, starea fizică de meditaţie,  reprezentând legatura cu Sursă Universală de Energie şi Conştiinţa Colectivă.

ELEMENT: DIVINUL;
SILABĂ (sanscrită): OM (aum);
NOTĂ MUZICALĂ:  ŞI;
AROMOTERAPIE: uleiurile de lavandă, mosc, lotus;
CRISTALOTERAPIE: ametist, cuarţ transparent

Centrii energetici ai omului creează câmpurile energetice

Ei colectează energia specifică organelor interne, şi menţin starea de vitalitate în parametrii optimi. ei se pot activa sau dezactiva în funcţie de activităţile pe care le facem, în funcţie de sentimentele şi emoţiile noastre şi le putem menţine în echilibru fiind atenţi la noi înşine şi prin practici spirituale.

Fiecare din aceste chakre se pot activa/deschide şi la voinţă, prin tehnici de reiki sau în meditaţie. Sănătatea noastră depinde de funcţionarea optimă a lor.

MihaiB

Terapie Reiki

Pentru Programări Sunați la 0723377860