Amintiri din Viitor

După ce am înţeles principiile de bază ale regresiei, putem vorbi despre progresie. Progresia se referă la mişcarea înainte în timp. Este folosită şi în timpul regresiei, pentru a aduce pacientul înapoi în prezent.

Progresia are şi alte utilizări. Poate fi folosită pentru a vedea care va fi „soarta” unei anumite decizii pe care pacientul o are în vedere. De exemplu să presupunem că vreţi să vă schimbaţi slujba. Vizualizaţi imaginile care apar pe o perioadă aleasă, de exemplu 2-3 ani în viitor şi aflaţi dacă v-aţi schimbat într-adevăr activitatea şi dacă aceasta a fost în avantajul vostru sau nu.

Aş vrea să se înţeleagă bine că nu mă refer la experienţe paranormale. Şi nici nu este vorba de a ghici viitorul sau să începem să suferim de scenarită. Eliminăm din subconştient tendinţa de a presupune ce se va întâmpla în cazul în care efectuăm o anumită acţiune sau alta.

Doar cerem să ni se arate imaginea clară a modificărilor traseului de urmat. Aşteptăm inspiraţia şi ne detaşăm. O cale de a valida o progresie este de a aştepta şi a vedea dacă un anumit eveniment se întâmpla aşa cum a fost văzut în progresie. Şi abia apoi ne vom reface planurile.

Adaptarea acţiunilor curente, în urma unei vizualizări în viitor, este determinată de rezultatul pe care îl dorim. Este ca şi cum desfăşurarea unor evenimente depsre care nu ştim că vor urma se relevă şi ne dau indicii despre etapele şi schimbările prin care vom trece până la momentul când chiar începe acel eveniment.

Să presupunem că „primim” o imagine cu un copac. Şi nimic altceva. Înainte să presupunem că acel copac are o semnificaţie ezoterică, ascunsă sau interpretabilă, este bine să căutăm locul unde se afla el în realitate.  În cazul în care el chiar există, conjucturile prin care vom ajunge în preajma lui vor fi suficiente să ne dăm seama ce fel de eveniment va avea loc şi ce persoane vor fi prezente.

Este doar un indiciu despre ce ne aşteaptă şi nu toată povestea. Nu ne apucăm să înflorim realitatea şi să o îmbogăţim cu presupuneri de genul „şi dacă”. Acceptăm ca la un moment dat vom fi în locul respectiv cu o misiune şi ne vom strădui să ajungem acolo pregătiţi.

Cum ar fi să privești o hartă cănd îți faci planul de călătorie și la un moment dat constați că pe traseu apare un punct luminos. Este un loc pe lângă care știi deja că vei trece numai că ți se pare complet indiferent și irelevant pentru întreaga călătorie.

Strălucirea aceea nu este de fapt pe hartă, îți apare ție ca o intuiție, ca un indicu de avertizare precum că în acel loc vei avea ceva de făcut, nu neapărat misiunea Divină sau ceva, însă va fi nevoie de atenție când tranzitezi zona.

Este foarte posibil să fie acolo un loc benefic de luat masa, o energie aparte sau un peisaj frumos care te așteaptă pe tine sa te bucuri și să te încarci sau chiar să se afle acolo persoane care necesită atenția ta și ajutorul, după caz.

Progresia

Mai este şi ideea că undeva găsim un text care ni se pare relevant sau o informaţie despre cum va fi vremea la un moment dat. Acestea sunt intuiţii ale subconştientului sau chiar indicii de la Ghizii Reiki. 

Pot face o asociere neaşteptată cu altă zonă a memoriei şi astfel să avem deja cunoștiință de ce va urma. De exemplu, foarte amuzant de altfel, citim un horoscop întâmplător în care ni se spune că zodia noastră va munci într-o anumită perioadă de trei ori mai mult decât până acum.

Şi acum suntem în vacanţă.

Sau la extragerea unor cărți oracol, cu îngeri sau fără, ni se spune că suntem pe drumul cel bun și că nu e nevoie să schimbăm ceva.

Și noi abia ce  ne relaxam.

Cu gândul că ar cam fi cazul să ne apucăm de o activitate doar că nu știam de care. Și este posibil ca oracolul să ne arate că încă nu este momentul să acționăm. Printre alte impulsuri suntem de multe ori prinși în vârtejul altor activități și nu conștientizăm care ne sunt benefice până nu facem o pauză de la toate.

Pare neobişnuită povestea, însă ne vom lua măsuri imediat. Știm că e nevoie să ne pregătim fizic pentru ce va urma, să ne facem deja un program de odihnă şi să ne schimbăm alimentaţia. Pare o autotsugestie, însă pe viitor vom fi mai sănătoşi şi mai activi.

Şi astfel profeţia autoindusă devine realitate.

Mulţi oameni consideră progresia o formă de dorinţă transformată în închipuire. Sunt primul care să recunoască faptul că vederea unei scene din viitor ar putea reflecta influenţele speranţelor şi dorinţelor minţii subconştiente, dacă n-ar exista un fapt crucial: unele persoane văd adesea scene din viitor în care se petrec evenimente asupra cărora ei nu pot avea nici un fel de control.

Un exemplu ar fi citirea unui titlu de ziar apărut cu 5 ani mai târziu, în care este menţionată o catastrofă naturală sau alegerea unui preşedinte sau începerea unui război, sau apariția unei persoane dragi in viața noastră despre care habar nu aveam ca există, după care evenimentul respectiv se petrece exact aşa cum fusese citit în transă.

Experienţa concretă a unei progresii este destul de greu de descris. Majoritatea oamenilor se tem de viitor şi resping orice progresie. Într-o regresie, scenele se pot succeda într-o secvenţialitate logică şi ordonată.

Persoana îşi poate aminti trecutul cu multe detalii, şi aceste călătorii în trecut sunt deseori foarte folositoare pacienţilor pentru a-şi putea înţelege karma prezentă şi problemele actuale de comportament.

În plus, înțelegerea cauzelor suferințelor precum și descoperirea situației care a dus la evenimentul care a cauzat trauma, uneori cu ani de zile mai devreme decat evenimentul propriu-zis, ne ajută să reparăm efectele și să conștientizăm ce am greșit.

Există tehnici de accesare a subconștientului prin care un conflict recent îl putem poiecta în trecut comparându-l cu evenimente similare până când ajungem la prima experiența a unei situații neplacute care a dus la conflictul cu altă persoană.

Prin comparatia cu acel eveniment primar ne putem da seama dacă sentimentele și amploarea pe care o dăm unei situații similare s-a amplificat în timp sau nu.

Și o putem reduce ca intensitate atât de mult încât să proiectăm în viitor un sentiment de siguranță și încredere în noi precum că vom gestiona mai senini și cu o altă atitudine evenimentele asemanătoare sau chiar acestea nu se vor mai petrece deloc.

Se pare că atunci când o persoană este proiectată în viitor, poate fi repede scoasă dintr-o anumită scenă şi transferată în alta fără nici o instrucţiune sau indiciu.

Aceste salturi între scene diferite nu afectează calitatea lor. Este posibil să aibă legătură între ele sau nu, însă mereu au legătură cu intenţia avută în vedere înainte de a începe procedurile.

MihaiB.

Consiliere Spirituală

Pentru Programări Sunați la 0723377860