Afecțiunile Coloanei Vertebrale

Programări la 0723377860

Osteopatia (Chiropraxia)

Corpul uman este ca o casă, având oasele șoldului drept bază şi coloana vertebrală drept stâlp de susţinere. Dacă oasele soldului se dislocă, coloana vertebrală se va curba. Coloana vertebrală formată din 26 vertebre este partea cea mai uşor dislocabilă.

Muşchii, ligamentele şi sistemul nervos ne menţin în poziţie verticală echilibrată, însă structura osoasă este cea care menţine greutatea corpului. Cu cât avem exces de greutate cu atât instabilitatea coloanei vertebrale şi riscul de a se deplasa creşte.

Microluxatiile, sau deplasările mici ale vertebrelor de pe poziția de funcționare determină efecte asupra intregului corp prin dureri sau incapacitate de a se adapta la cerințele mediului. Fiecare mișcare devine îngreunată și dureroasă.

De când ne ştim producem gânduri mai frumoase să mai puţin despre cei ce ne înconjoară şi despre noi. Viaţa ne pune în cele mai diverse situaţii şi ne creem obiceiuri corespunzătoare ducerii la un bun sfârşit alt sarcinilor care ne revin.

Că ne asumăm învăţarea unui sport nou, sau condiţiile de muncă implică un nou set de abilităţi, corpul nostru fizic reuşeşte cumva să se adapteze la orice solicitări îl vom supune. Este cunoscut şi faptul a puţin antrenament descoperim calităţi ale noastre de care nu am fost conştienţi.

De exemplu la yoga practicând posturile reverse se ameliorează afecţiuni gen cifoza iar prin masajul chiropractic se accelerează acest proces. Este bine să facem mişcare şi să ne aplecăm cât mai des. În felul acesta păstrăm mobilitatea coloanei vertebrale.

Însă menţinerea mai îndelungată a unei poziţii defectuoase modifică verticalitatea  coloanei vertebrale şi reduce flexibilitatea articulaţiilor. Asfel, în timp, constatăm ca avem o capacitate redusă de mobilitate şi ca apar dureri în locuri în care nici nu ştiam ca pot să doară.

Majoritate neplăcerilor legate de coloana verterbrală afectează strandardul de viață, capacitatea de muncă și placerea de a trăi. Sunt asociate aceste probleme cu stări depresive și lipsa dorințelor.

Când apare dislocarea coxală, se dezechilibrează greutatea corporală asupra gambelor, iar aceasta va avea o influenţă negativă asupra coloanei vertebrale şi chiar asupra întregului schelet. Dislocarea coxală produce de asemenea durere şi încordarea muşchilor şi ţesuturilor conjunctive şi, în final, împiedică circulaţia sângelui.

Vertebrele, dacă sunt dislocate, încep să apese măduva spinării şi apoi baza nervilor spinali. Ca urmare apar dureri în zonele comprimate sau perturbări în organele inervate de aceşti nervi. În afară de aceasta, dislocarea vertebrelor trage cu ea ligamentele şi muşchii şi obstrucţionează circulaţia sângelui şi a limfei.

Probleme datorate dislocării vertebrelor

lumbago, ischialgia, dureri ale oaselor şoldurilor,

genunchi, glezne, degetele de la picioare şi coaste;

hipotermie, diferite dureri de cap,

blocajul sau dureri ale umerilor, constipaţii, diaree,

boli ale femeilor: dureri la menstruatie, menstruaţie nenegulată, infertilitate;

boli de ficat, stomac, intensine, inimă,

pancreas, rinichi, splină,

probleme ale sângelui, etc.

MihaiB

Masaj, Terapie, Relaxare, Chiropraxie

Pentru Programări Sunați la 0723377860