Vindecarea Emotiilor

 

        Fie ca este masaj, reiki, bioenergie, mangaiere sau imbratisare, are loc un transfer de energie intre cele doua persoane, o armonizare si vindecare pe toate campurile, chakrele si meridianele noastre.

Supararea, frustrarea, nervii, emotiile puternice, oboseala precum si sursele de stress cronic duc la pierderi de energie vitalasi scaderi de imunitate. Inainte de a incepe un proces de vindecare, pentru  imunitate organismului este bine sa stopam „scaparile” de energie din propriul sistem. Stoparea acestor pierderi de energie implica cooperarea activa a pacientului, in sensul eliminarii cauzelor acestora.

Se recomanda o perioada de observare a comportamentului si reactiilor proprii. In timpul acesteia nu se va lua nici o masura de corectare. Este foarte probabil ca ceea ce denumim in sinea noastra stres sa fie un comporament invatat, o reactie la stimulii exteriori pe care am preluat-o, prin imitare, de la alte persoane. Simpla constatare si constientizare reduce cu mult efectul stimulului exterior. Cu alte cuvinte poate ca ne enervam doar ca asa am vazut la parinti, la colegi, la persoane din anturaj care ne-au repetat insistent „ma enerveaza”.

Cum fac sa nu ma enervez? imi propun sa ma enervez peste „cinci minute”. este o varianta de la clasicul ” numara pana la 5 si respira adanc”.

Campul fiecarui om contine cate un set de programe care determina relatiile sale cu lumea si cu oamenii. Uneori persoana desemnata sa aiba grija de un pacient este condusa doar de entuziasm. Acestei persoane ii este dat sa ajunga in preajma acelui pacient anume pentru a invata.

Energia sa vitala, desi la prima vedere o parte din ea este „absorbita” în mod constant de organismul persoanei aflata în deficit bioenergetic, totusi persoana „descopera” cum sa se protejeze, cum sa se reincarce , sa-si creasca imunitatea si cum sa ajute mai eficient pacientul. Programele cu care este inzestrata din nastere persoana care face terapie scot la suprafata abilitatile latente ale acesteia.

Multe din tehnicile terapeutice actuale au ca scop eliminarea barierelor dintre constientul si subconstientul omului. Tot ce patrunde in subconstient incepe sa functioneze activ. O emotie negativa de mare intensitate poate duce la dezechilibre energetice si imunitate precara. Acesta este motivul pentru care inainte de a „da energie” se elimina cauzele suferintelor. Cauzele suferintelor pot fi exterioare – pierderile de energie sau interioare – credinte limitative. Organismul se poate regenera rapid in lipsa acestora.

Emotiile puternice se atenueaza la masaj

(uneori la reiki dispar complet.)

Masajul impreuna cu reiki da efecte spectaculoase. Cand te doare ceva si esti suparat starea de comfort pe care o ai dupa masaj este unica. Cand adaugi si energie la masaj atunci e special, o senzatie amestecata de moleseala si bucurie, caldura si confort.

Această energie este cunoscută sub mai multe nume:

CHI (în China), PRANA (în India), KI (în Japonia).

O combinatie de tehnici, instrumente si practici spirituale este denumita generic Reiki. Energia Reiki stimuleaza orice forma de procese vitale în locul în care este absorbita. Efectul sau se bazeaza exclusiv pe acest lucru. Astfel, de exemplu, întareste sistemul imunitar, stimuleaza dezintoxicarea, vindecarea si curatarea corpului si a spiritului, flexibilitatea, cresterea si dezvoltarea personala, spirituala, sufleteasca.

Efectul unui masaj de relaxare se vede imediat, starea de vitalitate si energizare ce o aveti dupa fiecare sedinta de masaj este inconfundabila. Dupa mai multe sedinte de masaj de relaxare veti observa si alte efecte benefice precum o stare de sanatate mai buna, rezistenta mai mare la stres si oboseala si imunitate crescuta.

Relaxarea deplina si starea de calm pentru combaterea oboselii si cresterea rezistentei organismului, in scopul intaririi sanatatii, reprezinta beneficiile imediate ale masajului, datorita stimularii producerii de endorfine, hormonul fericirii.

De asemenea, are loc reducerea nivelului concentratiilor hormonilor de stres, adrenalina, cortizolul si norepinefrina. S-a demonstrat ca nivelul crescut al hormonilor de stres dezechilibreaza si sistemul imunitar.

Manevrele de masaj, prin presiunea pe care o exercită asupra vaselor sanguine, produc turtirea acestora. In acest fel, sângele este împins către inimă. Odată cu încetarea apăsării, vasele revin la forma lor iniţială. Sângele însă nu se mai poate întoarce datorită existenţei pe traiectul vaselor a unor valvule care asigură sensul unic al circulaţiei sanguine. Din acest motiv, în vase este aspirat sânge de la periferie, care, la rândul său, este împins către inimă printr-o nouă manevră de apăsare.

Acelaşi mecanism funcţionează şi în cazul circulaţiei limfatice. Ca urmare a activarii circulaţiei sanguine şi limfatice, se asigură o irigare cu sânge proaspăt a tuturor ţesuturilor muşchilor şi organelor interne profunde; sunt eliminate reziduurile metabolice; se reduce efortul miocardului datorită influenţei masajului asupra acestui sistem.

Sunt declanşate reacţii în sistemul de reglare biochimică şi nervoasă a circulaţiei. Se măresc astfel secreţiile hormonale din piele şi ţesutul conjunctiv subcutanat. Prin mecanisme derivative, aceste secreţii conduc la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine la nivel local şi în întregul organism.In acest mod, se produce echilibrarea dintre circulaţia periferică şi cea profundă.In urma unei şedinţe mai lungi de masaj general, sunt stimulate pe cale reflexă organele hematopoetice. Aceasta conduce la creşterea numărului de globule roşii şi albe din sânge. De asemenea, cantitatea de hemoglobina este mărită.

Reducerea tensiunii musculare este in stransa legatura cu inducerea unei stari mentale pozitive, micsoreaza anxietatea si depresia, imbunatateste capacitatea de concentrare si creeaza stari de relaxare profunda, inlatura somnolenta din timpul zilei si insomnia

Terapie Reiki

Pentru Programari Sunati la 0723377860