Ritualul De Vindecare

 

Ritualul este un ansamblu de gesturi, actiuni si ganduri pe care le repetam zilnic pentru un scop precis. Scopul ales ne duce la repetarea acestor activitati pana cand devine formula. Pentru Vindecare, mai ales cand avem deja cunostiinte suficiente in domeniul Medicinii Complementare, putem pune la punct o succesiune de tehnici de vindecare specifice afectiunii de care suferim. Recomandarile terapeutilor de a ne schimba si de a introduce noi obiceiuri in viata noastra se refera la creearea acelui ritual care ne va duce la o stare de bine si ne va vindeca. Unii ii spun mod de viata, altii „calea Spre succes”.

“Ritualul este important pentru acumulare de experienta”

Fie ca este vorba de evolutie personala, spirituala sau chiar si in relatii, pentru a avea o “linie”, o baza de la care sa construiesti, ai nevoie de “RITUAL”. Uneori acesta apare automat. Din constringeri sociale, mediul in care circuli, mostenirea familiei rezulta “tipicuri” si moduri anume in care faci activitatile zilnice. Daca ai abilitati foarte dezvoltate intr-un domeniu dar nu ai provocari, te plictisesti. Daca nu ai abilitati dar provocarile sunt foarte mari intri in depresie. Pentru cei care chiar activitatea, formarea lor, le creeaza disponibilitatea pentru ritual, acesta creeaza premize pentru dezvoltarea abilitatilor necesare.

 Autotratamentul Reiki

Mai simplu, mai complex, dupa cum ne propunem, autotratamentul Reiki ne echilibreaza , ne familiarizeaza cu energia, cu modul de actiune a lumii subtile, modifica gandurile si asteptarile si ajuta in evolutie. Prin autotratament incepi si inveti sa iti iubesti corpul, sufeltul, si mai apoi spiritul. Te regasesti pe tine, esenta fiintei tale. Palmele au fost facute sa mangaie, sa iubeasca, sa daruiasca. Palmele sunt legate direct cu centrul inimii spirituale. Prin plasarea palmelor pe corpul nostru fizic incepem un proces iubire cu propria noastra fiinta. Daruim binecuvantare fiintei noaste si ne iubim, ajutand frumusetea noastra interioara se manifeste si sa se reverse asupra celor din jurul nostru.

In alte cai spirituale este nevoie de cresterea abilitatilor.

Focalizeaza-ti atentia pe ceea ce te intereseaza, suficient de mult timp„, cel mai mare secret al evolutie personale. Ritualul este de fapt procesul care permite  informatiilor de care ai nevoie – sa ajunga in subconstient si sa faca modificarile necesare pentru ca tu sa cresti, sa te evoluezi personal.

Schimbarea Ritualului

Dar daca vrei sa schimbi?Si ce ai invatat, a fost o data bun, frumos, minunat. Si nu mai e? Vrei o alta directie. Poti sa faci un curs, o formare, un maestru pe langa care stai……….intrebam ingerii. Excelent. Inainte de a construi din nou, trebuie sa invatam, inca de la inceput, sa intretinem. Renunti, sau te gandesti la eliminarea unui ritual, foarte bine, dar cu ce inlocuiesti? Echilibrul in evolutie este dat de o perioada in care practica zilnica a unei formule, ritual, autotratament se poate reduce la folosirea timpului afectat ritualului pentru contemplare.

( Contemplare = Atitudine de observație pasivă a fenomenelor, opusă atitudinii active.)

Doar fii atent la ce se intampla daca……

Daca te opresti brusc din o activitate sportiva, vor fi consecinte, vei avea stari neplacute sau te ingrasi. Daca te opresti brusc din practica oricarei forme de ritual, la fel, apar dezechilibre. In orice forma de practica o parte importanta de constientizare a nivelului de evolutie este observarea. Astept, experimentez, constat. Daca ai deja o alta cale, este mai simplu, te angajezi activ in noua practica si in timp se creeaza un nou ritual. Oare este bine sa uiti tot ce ai facut pana acum?

Poate simpla contemplare a fiintei tale, a starilor fizice si emotionale creeate de existenta sau de lipsa practicii ca atare, iti va spune mai multe despre tine, de nivelul de echilibru sau dependenta la care ai ajuns.

Cel mai simplu ritual

Mergi, asta faci oricum zilnic, doar mergi…….. numai ca …….mai incet…….imagineaza-te facand dragoste cu aerul, cu plantele, pasarile, mediul, si tot ce te inconjoara. Ai putea sa faci dragoste la fel cum mergi acum? Repede, si in ultima clipa? Daca poti foarte bine, da nu mai e dragoste. E sport.

Mergi mai incet si observa……….esti si tu acolo!

Reiki In Miscare

Este bine să ai o tehnică, care să te ajute să elimini orice sentimente negative care ar putea exista, şi să aduci, în interior , energii puternice şi sănătoase, pentru a-ţi putea îndeplini sarcinile.

Există multe căi prin care poţi să-ţi influenţezi starea mentală, şi una dintre cele mai puternice este cea prin folosirea corpului. Există o legatură directă între minte şi corp. Starea mentală este direct afectată de poziţia şi energiile subtile implicate în felul în care îti foloseşti corpul. Prin urmare, iţi poţi schimba starea mentală direcţionându-ţi corpul să se deplseze pe o cale pozitivă şi plină de resurse. De aceea dansul, exerciţiul şi poziţia pot fi puternic vindecătoare când sunt folosite în acest sens. Dacă nu te simţi plin de resurse, atunci sa te mişti ca cineva care este plin de energie şi, în curând, starea ta mentală se va schimba.

Această meditaţie Reiki în mişcare integrează energia Reiki în mod direct, în corpul fizic. Este similară exerciţiilor Tai Chi sau Qi Gong şi include energia Reiki, împreună cu afirmaţii şi mişcări fizice. Acest exerciţiu ajuta la ancorarea Reiki-ului în aura şi corpul fizic. Creează legături puternice cu pământul şi vindecă chakrele inferioare. Te ajută să devii mai stăpân pe propriile puteri şi aduce claritate minţii. Scopul nostru pe pământ este aducerea conştiinţei spirituale în corp.

Folosirea simbolurilor in meditatie activeaza conectarea cu Sursa Reiki si inlatura blocajele din campurile energetice. Miscarea are efect de purificare asupra campului eteric, iar prin conectarea cu Sursa acesta se mareste, se fortifica si creaza acel surplus de energie care duce la vindecare.

La gradul 3 in sistemul Reiki Usui Tibetan, exista un ritual de practica pentru ridicarea vibratiei care uneste chakrele superioare cu cele inferioare, purifica campul energetic si impamanteaza.

Se incepe prin a sta in picioare, relaxand mintea si corpul pana la punctul in care reusim sa intram in starea de „lucru”, activam simboluri, inclusiv in palme,  asa cum le stim si apoi miscam mainile, cu palmele deschise, in jurul nostru in asa fel incat palmele sa fie mereu la marginea energiei care ne inconjoara. Intentia este sa adunam metodic orice fel de energie, buna rea, de care o fi, din campul energetic si sa o conducem catre pamant. Activarea sursei reiki mareste capacitate ckakrelor superioare de a primii energie, iar conducerea acesteia spre pamant creaza efectul de impamantare.

Orice fel de energie am avea in campuri, conectarea prin aceste miscari simultan la Divinitate si la Mama Pamant se armonizeaza intre ele si devin cai de a ne vindeca. Stabilitatea obtinuta prin aceasta tehnica, mental, emotional si fizic, duce la echilibrarea necesara evolutiei spirituale. Incepand de aici putem considera ca intram in „Drumul energetic al Vietii noastre

Cum sa „faci” Reiki cand te plimbi?

Accesarea subconstientului, asa numitele „stari alterate de constienta” se poate face in diverse moduri, inclusiv prin semnalele date de corpul fizic. Putem experimenta caldura, senzatii si intuitii despre directia in care ne miscam. Coordonarea diferitelor parti ale corpului poate parea automata, complexa si greu de inteles, insa este data de energia care circula prin meridiane, campuri si chakre. Influentele exterioare, cele vizibile, ne determina sa miscam corpul mai repede sau mai incet si pe masura ce vibratia creste, influentele lumilor subtile au importanta sporita in felul cum ne miscam , cm interactionam cu ceilalti, si locurile spre care suntem atrasi.

           In timpul mersului, pe langa preocuparea pentru „destinatie”, putem adauga latura spirituala.

Se activeaza palmele, se creaza ceva protectii, inclusiv pe chakre si apoi suntem atenti la senzatiile create de interactiunea cu ceilalti si cu mediul inconjurator.

La inceput reiki curge in directia de mers, apoi picioarele se misca din ce in ce mai usor, gasim „portite” in aglomeratie si avem sentimentul ca „ne descurcam”.

Starea alterata de constiinta

Majoritatea tratatelor de specialitate recomanda aceste experimente in medii controlate, acasa sau in grupuri unde o persoana cu experienta te conduce pe drumul desavarsirii tale.

Dar cum ar fi sa experimetezi cand te plimbi?

Este important sa stii ca esti protejat, te sustin energiile proprii, ingerii si ghizii de lumina.

Uneori se intampla Brusc. Relaxeaza-te si savureaza.

Pasii te vor conduce instinctiv in locuri putin aglomerate, parcuri sau stradute cu circulatie redusa

Marginile obiectelor se estompeaza, drumul devine fluid in fata ta, copacii se misca, zidurile se umfla ca in desenele animate, vintul bate mai tare, pasarile si pisicile se uita mirate la tine :) si lumea devine mai colorata. Simti cum aerul este mai pur si totul pare ireal. Este doar o crestere a perceptiilor subtile. Un experiment.

Pe masura ce toate acestea apar reiki curge mai mult ca niciodata, in toate directiile, si te simti extraordinar.

Energia reiki este inteligenta. Poti oricand sa iesi din aceasta stare, detii controlul total, e nevoie doar sa vrei sa te opresti.

si daca nu mai vrei?????? 

Energia se va opri singura, este inteligenta. Mersul oricum te impamnateaza si ingerii au grija sa nu exagerezi. La primul semn de pericol, o trecere de pietoni care necesita atentie la traversare, telefonul, sau cineva care te intreaba cum sa ajunga undeva, toate acestea te vor scoate din stare si revii la normal. Este un dat, o stare fireasca, un experiment, o extensie a constiintei personale.

La inceput a fost ENERGIA. Mai pe urma au venit ideile Maestrilor despre cum se face una sau alta dintre proceduri. In reiki sunt tehnici de vindecare , de meditatie, pozitii ale mainilor si multe altele. La inceput par ca nu se mai termina si merita sa le „incerci” :) pe toate. mai ales daca vrei o abordare profesionista. Altfel „reiki doar curge”

„precum in cer asa si pe pamant”

Viata noastra este „modelata” de convingerile interioare cu privire la posibilitatile noastre, la succesul pe care l-am putea avea sau referitor la fericire.

Orice experientam in starea constienta, orice am spus la un moment dat, orice am auzit, simtit, mirosit sau gustat vreodata sunt asimitate de subconstient si transformata in deprindere sau convingere. Convingerea este o reprezentare interioara care guverneaza comportamentul. Daca noi credem in reusita vom putea gasi posibilitatile necesare pentru aceasta.

Sintonia de vindecare

Sintonia de vindecare – este un complex etapizat de tehnici reiki in care pacientul este conectat la surse multiple de energie simultan. Acestea vor avea efecte benefice. Scopul principal este pornirea „doctorului interior”, un impuls asupra organismului viu de a incepe un proces de vindecare si regenerare ajutat de sursele de energie si de armonia rezultata in urma acestei tehnici.

SINTONÍE s.f. 1. (Fiz.) Stare a două sisteme care oscilează cu aceeași frecvență.    (sursa DEX.)

Practica reiki de nivel avansat presupune cunoasterea prin senzatii a celui cu care lucram. Prin tehnici specifice putem pune in rezonanta campul pacientului sau al partenerului de practica cu vibratiile inalte ale sursei reiki.

Tehnica de vindecare prin sintonie se realizeaza in mod asemanator unei initieri cu diferenta ca persoana, dupa aceea, nu va fi initiata, ci doar conectata cu sursa reiki pentru binele sau cel mai inalt.

Pregatirea specifica unei initieri se recomanda a fi respectata, ex:

– pregatirea camerei

– pregatirea terapeutului

– pregatirea pentru procedura respectiva

In momentul cand ne afirma intentia sa aplicam „Sintonia de Vindecare” reiki ofera un moment magic, o traire exceptionala de iubire, o deschidere a sufletului, si o curatare sistematica si rapida a energiilor negative, a convingerilor limitative si a tuturor blocajelor aparute in curgerea libera a energiei. Prin aceasta dam posibilitatea corpului fizic de a se armoniza cu sine si cu sursa reiki simultan.Toate acestea se petrec instantaneu prin conectarea chakrei inimii la sursa. Totusi efectele se lasa asteptate. Memoria subconstientului ar putea reface o parte din aceste blocaje.

 Armonizarea cu sursa trezeste „doctorul interior”. „Atunci cand spunem cu convingere ca putem, ii dam un ordin subconstientului nostru, convingerile noastre vor fi benefice si ne vor orienta fiinta catre succes, care deschide astfel, calea catre acele resurse interioare pentru a ne implini dorintele.”

In mod similar, insa independent de starea constienta a persoanei, Sintonia de vindecare actioneaza asupra resurselor subconstientului de a ne vindeca, de a ne relaxa si modifica starile neplacute si convingerile personale ca ne conduc la aceste stari.

Sintonia este prin esenta ei o armonizare. La aceasta participa energiile simbolurilor reiki, activate in o anumita ordine prin care purificam sistemul de chakre, activam sediul sufletului si trezim modul prin care persoana se poate vindeca. O mare parte din efectele benefice alea sintoniei de vindecare consta in ridicarea rapida a vibratiei persoanei astfel incat constientizarile personale, nedumeririle, blocajele de orice fel, le putem privi din alta perspectiva, mai luminoasa, ma clara, cea ce duce la cresterea stimei de sine si a increderii in capacitatile proprii de vindecare.

Unele scoli  de reiki folosesc  alternativa Reiju, metoda de activare a resurselor interioare prin accesarea sursei fara simboluri. Fiecare din ele prezinta avantaje in functie de afectiunea tratata

Sintonia de vindecare se foloseste la inceputul sedintei de terapie pentru „a pune inceput bun” in modul la care ne raportam la sursa reiki.

Reiju …. metoda reiki de conectare cu sursa fara simboluri…… conecteaza cerul cu pamantul prin meridanul central, purifica chakrele principale si le umple cu lumina, creste vibratia corpului fizic pana la nivelul de vindecare si relaxeaza. Forme avansate de Reiju – proceduri de reconectare la sursele personale de energie. Acestea pot fi energii vitale, energia familiei, energia grupului de suflete din care facem parte, energia vocatiei, si a mediului in care traim.

Cum se face reiju?

Maestrul efectueaza GASSHO – meditatia iluminarii – timp de cateva minute, ridica mainile in sus cu intentia de a se conecta la sursa reiki si apoi la sa reiki sa curga deasupra capului persoanei care primeste reiki.

Intentia de a te conecta cu sursa poate fi un gand, o afirmatie, un suspin sau o inspiratie. Modul de a „intentiona” si-l face fiecare pe masura ce avanseaza in practica reiki. Preluam energia de deasupra capului si o conducem prin campul eteric pana sub talpi cu intentia de a ne conecta cu energia pamantului. Energia pamantului, spre deosebire de Sursa reiki, este mai „palpabila” se simte diferit si ne ajuta la obtinerea stabilitatii, emotionale, fizice si mentale. Se mai spune ca „ne impamantam”. Combinatia dintre energia pamantului si cea a sursei reiki este esenta vietii noastre. Suntem permanent atrasi simultan catre cele doua. A traii in armonie inseamna sa fii constient ca TU le poti uni, le poti face sa lucreze impreuna in folosul tuturor. Si ca poti fi implinit.

Se fac rugaciuni cu puterile ceresti, se mediteaza, se …. in fine, multe. Dar, aceste puteri, energii activeaza chakrele superioare. pentru echilibru, cele telurice (na. energia pamantului) se ocupa cu chakrele 1,2,3 si astfel ne armonizam.

Ridicam de sub talpi energia si conducem prin campul persoanei, periind in trecere toate sistemele energetice pana deasupra capului unde, cu palmele suprapuse pentru obtinerea unui efect de amplificare, lasam din nou energia sa curga.

Reiki armonizeaza, echilibreaza, relaxeaza si vindeca. Si atunci devine firesc sa urmeze echilibrarea emisferelor cerebrale, proiectia din fata a „ochiului al treilea” cu cea din spate, echilibrarea emotionala prin armonizarea lobilor tiroidei si centrarea in inima.

Centrarea in Inima, echilibrarea in chakra a 4 a energilor ceresti cu cele pamantene creaza efecte  foarte benefice asupra persoanei care primeste reiju. Se creaza stabilitate emotionala, creste vibratia personala si stima de sine, orizontul si zona de comfort devin mai largi si mai clare,  avem stari de recunostina mai dese si in general IUBIM.

Capacitatea de a iubi, char si pe noi insine ne face mai sanatosi, armoniosi si optimisti.

Procedura continua catre picioare, unde lasam sa curga amestecul rezultat, cu energii reziduale, uzate, cu reiki, cu iubire si tot ce mai gasim direct in pamant, la reciclare.

Apoi, stabilizati, recunoscatori, preluam energiile telurice si le trecem prin toate campurile pana sus mult deasupra capului cu intentia de a conecta totul la sursa reiki.

Astfel impamantati, conectati cu sursa, echilibrati, ne putem „misca” mai prezenti si mai liberi. Pentru noi este doar o procedura. Pentru Univers este o noua legatura intre cele doua energii benefice, care vor lucra prin noi si pentru noi.

Namaste

Mihai B

 

Alege un Curs de Reiki

Pentru Programari Sunati la 0723377860