Ritualul De Vindecare

 

Ritualul este un ansamblu de gesturi, acţiuni şi gânduri pe care le repetăm zilnic pentru un scop precis. Scopul ales ne duce la repetarea acestor activităţi până când devine formulă. Pentru Vindecare, mai ales când avem deja cunostiinte suficiente în domeniul Medicinii Complementare, putem pune la punct o succesiune de tehnici de vindecare specifice afecţiunii de care suferim. Recomandările terapeuţilor de a ne schimba şi de a introduce noi obiceiuri în viaţa noastră se referă la creearea acelui ritual care ne va duce la o stare de bine şi ne va vindeca. Unii îi spun mod de viaţă, alţii „calea Spre succes”.

“Ritualul este important pentru acumulare de experienţă”

Fie că este vorba de evoluţie personală, spirituală sau chiar şi în relaţii, pentru a avea o “linie”, o bază de la care să construieşti, ai nevoie de “RITUAL”. Uneori acesta apare automat. Din constrângeri sociale, mediul în care circuli, moştenirea familiei rezultă “tipicuri” şi moduri anume în care faci activităţile zilnice. Dacă ai abilităţi foarte dezvoltate într-un domeniu dar nu ai provocări, te plictiseşti. Dacă nu ai abilităţi dar provocările sunt foarte mari intri în depresie. Pentru cei care chiar activitatea, formarea lor, le creează disponibilitatea pentru ritual, acesta creează premize pentru dezvoltarea abilităţilor necesare.

 Autotratamentul Reiki

Mai simplu, mai complex, după cum ne propunem, autotratamentul Reiki ne echilibrează , ne familiarizează cu energia, cu modul de acţiune a lumii subtile, modifică gândurile şi aşteptările şi ajută în evoluţie. Prin autotratament începi şi înveţi să îţi iubeşti corpul, sufeltul, şi mai apoi spiritul. Te regăseşti pe tine, esenţa fiinţei tale. Palmele au fost făcute să mângâie, să iubească, să dăruiască. Palmele sunt legate direct cu centrul inimii spirituale. Prin plasarea palmelor pe corpul nostru fizic începem un proces iubire cu propria noastră fiinţă. Dăruim binecuvântare fiinţei noaste şi ne iubim, ajutând frumuseţea noastră interioară se manifeste şi să se reverse asupra celor din jurul nostru.

În alte căi spirituale este nevoie de creşterea abilităţilor.

„Focalizează-ţi atenţia pe ceea ce te interesează, suficient de mult timp”, cel mai mare secret al evoluţie personale. Ritualul este de fapt procesul care permite  informaţiilor de care ai nevoie – să ajungă în subconştient şi să facă modificările necesare pentru ca tu să creşti, să te evoluezi personal.

Schimbarea Ritualului
Dar dacă vrei să schimbi?Şi ce ai învăţat, a fost o dată bun, frumos, minunat. Şi nu mai e? Vrei o altă direcţie. Poţi să faci un curs, o formare, un maestru pe lângă care stai……….întrebam îngerii. Excelent. Înainte de a construi din nou, trebuie să învăţăm, încă de la început, să întreţinem. Renunţi, sau te gândeşti la eliminarea unui ritual, foarte bine, dar cu ce înlocuieşti? Echilibrul în evoluţie este dat de o perioadă în care practica zilnică a unei formule, ritual, autotratament se poate reduce la folosirea timpului afectat ritualului pentru contemplare.

( Contemplare = Atitudine de observație pasivă a fenomenelor, opusă atitudinii active.)

Doar fii atent la ce se întâmplă dacă……

Dacă te opreşti brusc din o activitate sportivă, vor fi consecinţe, vei avea stări neplăcute sau te îngraşi. Dacă te opreşti brusc din practica oricărei forme de ritual, la fel, apar dezechilibre. În orice formă de practică o parte importantă de conştientizare a nivelului de evoluţie este observarea. Aştept, experimentez, constat. Dacă ai deja o altă cale, este mai simplu, te angajezi activ în noua practică şi în timp se creează un nou ritual. Oare este bine să uiţi tot ce ai făcut până acum?

Poate simplă contemplare a fiinţei tale, a stărilor fizice şi emoţionale creeate de existenţa sau de lipsa practicii ca atare, îţi va spune mai multe despre tine, de nivelul de echilibru sau dependenţa la care ai ajuns.

Cel mai simplu ritual
Mergi, asta faci oricum zilnic, doar mergi…….. numai că …….mai încet…….imaginează-te făcând dragoste cu aerul, cu plantele, păsările, mediul, şi tot ce te înconjoară. Ai putea să faci dragoste la fel cum mergi acum? Repede, şi în ultima clipă? Dacă poţi foarte bine, da nu mai e dragoste. E sport.

Mergi mai încet şi observă……….eşti şi tu acolo!

Reiki În Mişcare
Este bine să ai o tehnică, care să te ajute să elimini orice sentimente negative care ar putea exista, şi să aduci, în interior , energii puternice şi sănătoase, pentru a-ţi putea îndeplini sarcinile.

Există multe căi prin care poţi să-ţi influenţezi starea mentală, şi una dintre cele mai puternice este cea prin folosirea corpului. Există o legătură directă între minte şi corp. Starea mentală este direct afectată de poziţia şi energiile subtile implicate în felul în care îţi foloseşti corpul. Prin urmare, iţi poţi schimba starea mentală direcţionându-ţi corpul să se deplseze pe o cale pozitivă şi plină de resurse. De aceea dansul, exerciţiul şi poziţia pot fi puternic vindecătoare când sunt folosite în acest sens. Dacă nu te simţi plin de resurse, atunci să te mişti ca cineva care este plin de energie şi, în curând, starea ta mentală se va schimba.

Această meditaţie Reiki în mişcare integrează energia Reiki în mod direct, în corpul fizic. Este similară exerciţiilor Tai Chi sau Qi Gong şi include energia Reiki, împreună cu afirmaţii şi mişcări fizice. Acest exerciţiu ajută la ancorarea Reiki-ului în aura şi corpul fizic. Creează legături puternice cu pământul şi vindecă chakrele inferioare. Te ajută să devii mai stăpân pe propriile puteri şi aduce claritate minţii. Scopul nostru pe pământ este aducerea conştiinţei spirituale în corp.

Folosirea simbolurilor în meditaţie activează conectarea cu Sursa Reiki şi înlătură blocajele din câmpurile energetice. Mişcarea are efect de purificare asupra câmpului eteric, iar prin conectarea cu Sursa acesta se măreşte, se fortifică şi crează acel surplus de energie care duce la vindecare.

La gradul 3 în sistemul Reiki Uşui Tibetan, există un ritual de practică pentru ridicarea vibraţiei care uneşte chakrele superioare cu cele inferioare, purifică câmpul energetic şi împământează.

Meditația în Mișcare

Se începe prin a sta în picioare, relaxând mintea şi corpul până la punctul în care reuşim să intrăm în starea de „lucru”, activăm simboluri, inclusiv în palme,  aşa cum le ştim şi apoi mişcăm mâinile, cu palmele deschise, în jurul nostru în aşa fel încât palmele să fie mereu la marginea energiei care ne înconjoară. Intenţia este să adunăm metodic orice fel de energie, bună rea, de care o fi, din câmpul energetic şi să o conducem către pământ. Activarea sursei reiki măreşte capacitate ckakrelor superioare de a primii energie, iar conducerea acesteia spre pământ crează efectul de împământare.

Orice fel de energie am avea în câmpuri, conectarea prin aceste mişcări simultan la Divinitate şi la Mama Pământ se armonizează între ele şi devin căi de a ne vindeca. Stabilitatea obţinută prin această tehnică, mental, emoţional şi fizic, duce la echilibrarea necesară evoluţiei spirituale. Începând de aici putem considera că intrăm în „Drumul energetic al Vieţii noastre”

Cum să „faci” Reiki când te plimbi?

Accesarea subconştientului, aşa numitele „stări alterate de conştienţă” se poate face în diverse moduri, inclusiv prin semnalele date de corpul fizic. Putem experimenta căldură, senzaţii şi intuiţii despre direcţia în care ne mişcăm. Coordonarea diferitelor părţi ale corpului poate părea automată, complexă şi greu de înţeles, însă este dată de energia care circulă prin meridiane, câmpuri şi chakre. Influenţele exterioare, cele vizibile, ne determină să mişcăm corpul mai repede sau mai încet şi pe măsură ce vibraţia creşte, influenţele lumilor subtile au importanţă sporită în felul cum ne mişcăm , cm interacţionăm cu ceilalţi, şi locurile spre care suntem atraşi.

În timpul mersului, pe lângă preocuparea pentru „destinaţie”, putem adăuga latura spirituală.

Se activează palmele, se crează ceva protecţii, inclusiv pe chakre şi apoi suntem atenţi la senzaţiile create de interacţiunea cu ceilalţi şi cu mediul înconjurător.

La început reiki curge în direcţia de mers, apoi picioarele se mişcă din ce în ce mai uşor, găsim „portiţe” în aglomeraţie şi avem sentimentul că „ne descurcăm”.

Starea alterată de conştiinţă

Majoritatea tratatelor de specialitate recomandă aceste experimente în medii controlate, acasă sau în grupuri unde o persoană cu experienţa te conduce pe drumul desăvârşirii tale.

Dar cum ar fi să experimetezi când te plimbi?Este important să ştii că eşti protejat, te susţin energiile proprii, îngerii şi ghizii de lumină.

Uneori se întâmplă. Brusc.

Relaxează-te şi savurează.Paşii te vor conduce instinctiv în locuri puţin aglomerate, parcuri sau străduţe cu circulaţie redusă. Marginile obiectelor se estompează, drumul devine fluid în faţa ta, copacii se mişcă, zidurile se umflă ca în desenele animate, vântul bate mai tare, păsările şi pisicile se uită mirate la tine :) şi lumea devine mai colorată. Simţi cum aerul este mai pur şi totul pare ireal. Este doar o creştere a percepţiilor subtile. Un experiment.

Pe măsură ce toate acestea apar reiki curge mai mult ca niciodată, în toate direcţiile, şi te simţi extraordinar. Energia reiki este inteligentă. Poţi oricând să ieşi din această stare, deţii controlul total, e nevoie doar să vrei să te opreşti.

Și dacă nu mai vrei?????? 

Energia se va opri singură, este inteligentă. Mersul oricum te impamnateaza şi îngerii au grijă să nu exagerezi. La primul semn de pericol, o trecere de pietoni care necesită atenţie la traversare, telefonul, sau cineva care te întreabă cum să ajungă undeva, toate acestea te vor scoate din stare şi revii la normal. Este un dat, o stare firească, un experiment, o extensie a conştiinţei personale.

La început a fost ENERGIA. Mai pe urmă au venit ideile Maeştrilor despre cum se face una sau alta dintre proceduri. În reiki sunt tehnici de vindecare , de meditaţie, poziţii ale mâinilor şi multe altele. La început par că nu se mai termină şi merită să le „încerci” :) pe toate. mai ales dacă vrei o abordare profesionistă. Altfel „reiki doar curge”

„precum în cer aşa şi pe pământ”

Viaţa noastră este „modelată” de convingerile interioare cu privire la posibilităţile noastre, la succesul pe care l-am putea avea sau referitor la fericire.

Orice experientam în starea conştienţă, orice am spus la un moment dat, orice am auzit, simţit, mirosit sau gustat vreodată sunt asimitate de subconştient şi transformată în deprindere sau convingere. Convingerea este o reprezentare interioară care guvernează comportamentul. Dacă noi credem în reuşită vom putea găsi posibilităţile necesare pentru aceasta.

Sintonia de vindecare

Sintonia de vindecare – este un complex etapizat de tehnici reiki în care pacientul este conectat la surse multiple de energie simultan. Acestea vor avea efecte benefice. Scopul principal este pornirea „doctorului interior”, un impuls asupra organismului viu de a începe un proces de vindecare şi regenerare ajutat de sursele de energie şi de armonia rezultată în urma acestei tehnici.

SINTONÍE s.f. 1. (Fiz.) Stare a două sisteme care oscilează cu aceeași frecvență.    (sursa DEX.)

Practica reiki de nivel avansat presupune cunoaşterea prin senzaţii a celui cu care lucram. Prin tehnici specifice putem pune în rezonanţă câmpul pacientului sau al partenerului de practică cu vibraţiile înalte ale sursei reiki.

Tehnica de vindecare prin sintonie se realizează în mod asemănător unei iniţieri cu diferenţa că persoană, după aceea, nu va fi iniţiată, ci doar conectată cu sursa reiki pentru binele sau cel mai înalt.

Pregătirea specifică unei iniţieri se recomandă a fi respectată, ex:

– pregătirea camerei

– pregătirea terapeutului

– pregătirea pentru procedura respectivă

În momentul când ne afirmă intenţia să aplicăm „Sintonia de Vindecare” reiki oferă un moment magic, o trăire excepţională de iubire, o deschidere a sufletului, şi o curăţare sistematică şi rapidă a energiilor negative, a convingerilor limitative şi a tuturor blocajelor apărute în curgerea liberă a energiei. Prin aceasta dăm posibilitatea corpului fizic de a se armoniza cu sine şi cu sursa reiki simultan.Toate acestea se petrec instantaneu prin conectarea chakrei inimii la sursă. Totuşi efectele se lasă aşteptate. Memoria subconştientului ar putea reface o parte din aceste blocaje.

Armonizarea cu sursa trezeşte „doctorul interior”. „Atunci când spunem cu convingere că putem, îi dăm un ordin subconştientului nostru, convingerile noastre vor fi benefice şi ne vor orienta fiinţa către succes, care deschide astfel, calea către acele resurse interioare pentru a ne împlini dorinţele.”

În mod similar, însă independent de starea conştientă a persoanei, Sintonia de vindecare acţionează asupra resurselor subconştientului de a ne vindeca, de a ne relaxa şi modifică stările neplăcute şi convingerile personale că ne conduc la aceste stări.

Sintonia este prin esenţa ei o armonizare. La aceasta participă energiile simbolurilor reiki, activate în o anumită ordine prin care purificăm sistemul de chakre, activăm sediul sufletului şi trezim modul prin care persoana se poate vindeca. O mare parte din efectele benefice alea sintoniei de vindecare constă în ridicarea rapidă a vibraţiei persoanei astfel încât conştientizările personale, nedumeririle, blocajele de orice fel, le putem privi din altă perspectivă, mai luminoasă, mă clară, cea ce duce la creşterea stimei de sine şi a încrederii în capacităţile proprii de vindecare.

Unele şcoli  de reiki folosesc  alternativa Reiju, metoda de activare a resurselor interioare prin accesarea sursei fără simboluri. Fiecare din ele prezintă avantaje în funcţie de afecţiunea tratată

Sintonia de vindecare se foloseşte la începutul şedinţei de terapie pentru „a pune început bun” în modul la care ne raportăm la sursa reiki.

Reiju

…. metoda reiki de conectare cu sursa fără simboluri…… conectează cerul cu pământul prin meridanul central, purifică chakrele principale şi le umple cu lumină, creşte vibraţia corpului fizic până la nivelul de vindecare şi relaxează. Forme avansate de Reiju – proceduri de reconectare la sursele personale de energie. Acestea pot fi energii vitale, energia familiei, energia grupului de suflete din care facem parte, energia vocaţiei, şi a mediului în care trăim.

Cum se face reiju?

Maestrul efectuează GASSHO – meditaţia iluminării – timp de câteva minute, ridică mâinile în sus cu intenţia de a se conecta la sursa reiki şi apoi la sa reiki să curgă deasupra capului persoanei care primeşte reiki.

Intenţia de a te conecta cu sursa poate fi un gând, o afirmaţie, un suspin sau o inspiraţie. Modul de a „intenţiona” şi-l face fiecare pe măsură ce avansează în practica reiki. Preluăm energia de deasupra capului şi o conducem prin câmpul eteric până sub tălpi cu intenţia de a ne conecta cu energia pământului. Energia pământului, spre deosebire de Sursa reiki, este mai „palpabilă” se simte diferit şi ne ajută la obţinerea stabilităţii, emoţionale, fizice şi mentale. Se mai spune că „ne împământăm”. Combinaţia dintre energia pământului şi cea a sursei reiki este esenţa vieţii noastre. Suntem permanent atraşi simultan către cele două. A trăii în armonie înseamnă să fii conştient că TU le poţi uni, le poţi face să lucreze împreună în folosul tuturor. Şi că poţi fi împlinit.

Se fac rugăciuni cu puterile cereşti, se meditează, se …. în fine, multe. Dar, aceste puteri, energii activează chakrele superioare. pentru echilibru, cele telurice (na. energia pământului) se ocupă cu chakrele 1,2,3 şi astfel ne armonizăm.

Ridicăm de sub tălpi energia şi conducem prin câmpul persoanei, periind în trecere toate sistemele energetice până deasupra capului unde, cu palmele suprapuse pentru obţinerea unui efect de amplificare, lăsăm din nou energia să curgă.

Reiki armonizează, echilibrează, relaxează şi vindecă. Şi atunci devine firesc să urmeze echilibrarea emisferelor cerebrale, proiecţia din faţă a „ochiului al treilea” cu cea din spate, echilibrarea emoţională prin armonizarea lobilor tiroidei şi centrarea în inimă.

Centrarea în Inimă, echilibrarea în chakra a 4 a energilor cereşti cu cele pământene crează efecte  foarte benefice asupra persoanei care primeşte reiju. Se crează stabilitate emoţională, creşte vibraţia personală şi stima de sine, orizontul şi zona de comfort devin mai largi şi mai clare,  avem stări de recunostina mai dese şi în general IUBIM.

Capacitatea de a iubi, char şi pe noi înşine ne face mai sănătoşi, armonioşi şi optimişti.

Procedura continuă către picioare, unde lăsăm să curgă amestecul rezultat, cu energii reziduale, uzate, cu reiki, cu iubire şi tot ce mai găsim direct în pământ, la reciclare.

Apoi, stabilizaţi, recunoscători, preluăm energiile telurice şi le trecem prin toate câmpurile până sus mult deasupra capului cu intenţia de a conecta totul la sursa reiki.

Astfel împământaţi, conectaţi cu sursa, echilibraţi, ne putem „mişca” mai prezenţi şi mai liberi. Pentru noi este doar o procedură. Pentru Univers este o nouă legătură între cele două energii benefice, care vor lucra prin noi şi pentru noi.

Namaste

Mihai B

 

Cursuri de Reiki

Pentru Programari Sunati la 0723377860