Practica Reiki

 

Legenda spune că tehnica Reiki tradițională

– sistemul Usui Reiki Shiki Ryoho-

de vindecare și relaxare a fost redescoperit prin meditație de către preotul catolic, de origine japoneză dr. Mikao Usui (1865-1926), care a dorit să afle modul în care a realizat vindecările Iisus Hristos.
Astfel, Usui a urcat pe muntele sacru Kurama, și într-o peșteră și-a găsit locul propice pentru meditație.

După 21 de zile de meditație, timp în care nu a mâncat și nu a băut nimic a avut o revelație: a văzut o sferă luminoasă ce avea înscrise în interiorul său simbolurile de vindecare. După ce această sferă ”l-a cuprins”, Usui a dobândit o capacitate naturală extraordinară de a vindeca cu ajutorul mâinilor.
Ulterior în urma altor experiențe de meditație (zen) a învățat să transmită și altora abilitățile sale.

” Uimitor este faptul că după 21 de zile de post, când s-a întors în sat, preotul s-a hrănit normal, cu mâncarea de la han, fără însă a se simți rău.”


Se presupune că înainte de a mânca Usui și-a încărcat hrana cu energie Reiki, făcând-o în acest fel compatibilă cu vibrația energetică a corpului său. De aici și obiceiul practicanților Reiki de a-și energiza mâncarea înainte de a o consuma”.

Ai observat ca atunci cand te intalnesti cu cineva dureaza 15 minute pana incepeti sa spuneti ce aveati de spus de la bun inceput? Pentru ca e nevoie de timp sa te acomodezi cu persoana, cu energia si emotiile ei. Si apoi, relaxat, confortabil intram in subiect.

Ai observat, in cazul ca practici o forma oarecare de meditatie ca dureaza 15 minute doar sa intrii in starea respectiva? si aici ma refer inclusiv la pregatire….. te aduni dupa drumuri, te potrivesti la temperatura si luminozitatea camerei, inchizi sursele de distragere (telefon , internet), te asezi comod si golesti mintea de ganduri….upss asta dureaza.

Exista tehnici ezoterice care sunt recomandate a fi practicate exact 15 minute. Dar constiicios. La aceeasi ora mereu, cu aceleasi gesturi si aceleasi scopuri. Relaxare, sanatate, progres. Dupa un timp constati ca ultimul minut e cel mai frumos,si te simti nemaipomenit. Parca iti vine sa continui. Numai ca recomandarea este sa faci numai 15 minute. Este facuta special pentru ca ultimul minut e cel mai bun. Este minutul cel mai important. Daca te opresti te vei gandii la el toata ziua. Iti vei dorii sa repeti.

La un moment dat minutul acela zilnic de practica iti va aduce „saltul”. Vei fi la alt nivel si de aici apare claritatea in practica.

Meditatia reiki

In reiki, in afara de autotratament, simboluri, tehnici si metode, mai exista meditatia.

Este o forma de meditatie in care „lasi” reiki sa curga. El, reiki, stie mai bine pe unde sa se duca si apoi asa se face reiki. Sa „lasi sa curga”. La inceput se simte o usoara furnicatura, la palme si talpi, poate te incalzesti, simti nevoia sa te misti, „sa te mai asezi”. Pana dupa 15 minute.

Atunci explodeaza totul.  Se deschid meridianele, incep chakrele sa iti atraga atentia ca sunt si ele in peisaj, constati dezechilibrele in campul auric. Devii observator.

Stiu…. inca nu e momentul sa repari ceva…. doar observa. Reiki stie ce face. Este greu sa te abtii. Esti obisnuit sa faci ceva, orice, numai sa actionezi. Ti se pare ca stai degeaba. Asa se face la exterior. Pentru interior, pentru sufletul tau ai nevoie de liniste.

Reiki doar „curge” prin intenție tacută

Prin intenție tacută in reiki se intelege o actiune a voinței noastre.

Pur si simplu ne miscam vointa .Prin a ne misca vointa nu inseamna faptul ca ea merge undeva. Ea este ca un generator nemiscat, ce incepe sa se invarta, atragand energiile din Univers, de la sursele de putere si chiar de la Sursa Reiki. Pentru reiki este necesar mai intai o initiere. Reiki este o practica a carei abilitati se transmite de la maestru la elev. In momentul initierii elevul primeste, pe langa accesul mai facil la simboluri si tehnici, in mod subtil la nivel de subconstient, o parte din experienta maestrului. Si pentru ca e o cale spirituala in momentul initierii se transfera asupra elevului si o parte, importanta, a experientei tuturor maestriilor maestrului care face initierea.

Nu e nevoie sa spunem nimic cu voce tare sau chiar în tacere. Cuvintele nu sunt necesare. Aceasta nu este o afirmatie. Aceasta miscare tacuta a vointei voastre nu are nevoie de cuvinte. Este actiunea vointei noastre, care determina forțele cosmice sa se alinieze cu intenția noastră.

”În primul rând pentru a putea ”face” Reiki trebuie să accesăm sursa energetică.
Aceasta poate fi: fie Dumnezeu, fie energia vitală a Pământului, sau Energia Universală. Fiecare în funcție de credința pe care o are și de religia căruia îi aparține o poate numi cum dorește.

 Această sursă poate fi accesată de către orice ființă umană, însă numai în urma unui ritual special executat de către un Maestru Reiki calificat.

În metoda tradițională de vindecare Usui, energia Reiki este structurată pe mai multe nivele și în funcție de filtru către sursă pe care îl aplicăm, adică de simbolurile Reiki, putem spune că energia divină acționează asupra corpului fizic, emoțional, mental, spiritual și cauzal al persoanei”.
Simbolurile Reiki sunt de fapt ca „niște chei” , ancore spirituale care îi permit maestrului să acceseze, prin vizualizarea simbolului potrivit, tipul de energie specifică pentru fiecare boală, în așa fel încât să se elimine toate blocajele energetice existente în aceea ființă.

Terapia reiki trebuie dorita si acceptata

nu se face cu forta, nici fara stirea persoanei

Energia Reiki este deosebita din punct de vedere informational si se autoghideaza prin relatiile pe care le stabileste cu subconstientul pacientului, determinandu-i astfel si necesitatile sale energetice. Din acest motiv, terapeutul trebuie doar sa permita curgerea acestei energii, nu  sa stabileasca o anumita cantitate de energie si nici scopul transmiterii ei.

Asa cum permiterea curgerii energiei este data de terapeut, la fel pacientul va primi unde si cat are nevoie daca permite aceasta.

 Sigilarea

La sfarsitul oricarui tratament energetic sau activitate ezoterica, in mod special in Reiki, se face „incheierea tratamentului”. Se mai numeste si Sigilare.

Sigilarea se face in functie de scoala reiki in moduri diferite.

sigilare reiki

In maniera japoneza, se face Gashho, si se multumeste ghizilor reiki. Se face afirmatia „am terminat”. Se pot pune simboluri care inchid , sigileaza sau protejeaza zona in care s-a lucrat energetic. Se poate lucra pe intentie. Se pot face gesturi ritualice in anumite sisteme reiki. Sau, cu palmele activate se cauta marginile campului deschis si se apropie pana se unesc.

Mihai B

Alege un Curs de Reiki

Pentru Programari Sunati la 0723377860