Energia Schimbarii

 

 

Cine produce schimbarea?

Diferentele de atitudine dintre persoane aflate in situatii similare de viata pot modifica semnificativ rezultatele. Majoritatea celor aflati pe o cale spirituala tind sa devina mai interiorizati si mai retrasi in fata evenimentelor cotidiene. Ei pretind ca timpul alocat trairilor interioare este important. Este, da, insa nu ne scuteste de lumea exterioara. Astfel confruntati cu situatii comune, simple, care anterior nu ar fi cauzat efecte, au senzatii si emotii amplificate.

 

Uneori chiar, posibil datorita formarilor in diferite sisteme de vindecare, pe langa emotia puternica, aproape incontrolabila, apare si o analiza profunda a evenimentelor. Pana la un punct este perfect, avem un instrument pentru autocunoastere, ne dam seama cum functionam in relatia cu cei apropiati sau chiar cu strainii.

Ai observat ca te porti mai frumos cu un necunoscut?

El de obicei poarta cu sine un potential pericol. Si educatia ne invata ca cu cat vom fi mai politicosi, interactiunea cu ceilalti va fi mai scurta. De fapt este o forma de aparare energetica. Reactionam la stimuli exteriori prin a ne ridica un scut de protectie, in public, care ne face sa supravietuim. Insa cand ne aflam in preajma celor dragi, scutul energetic dispare. El este inlocuit cu fire energetice, stringuri, care transmit vizibil sau inconstient, orice fluctuatie, cat de mica, a campurilor noastre, si a emotiilor. Iar filtrele celuilalt le primeste amplificate. Asa incat apar „scantei”.

Si apoi ne miram de ce ne contram.

Schimbarea prin Iubire

Normele societatii, in afara regulilor de comportament  si de rutina (cum sa ne imbracam, cum sa vorbim, cum sa ne ascundem emotiile), implica si o componenta energetica. Suntem creati sa interactionam mai intai prin campuri si abia apoi prin celelalte mijloace de comunicare.

Pentru ca energia este peste tot, cand ne aflam intr-o situatie care implica un numar semnificativ de oameni ea tinde sa creeze armonie. In jurul nostru, nevazute si putin probabil sa fie detectate altfel decat cu extrasimturi, exista si forme de energie compacta, unii le spun entitati, ingeri, sau altfel, care coexista in spatiile comune. Si acelea sunt predispuse sa se armonizeze cu grupul.

Procesul in sine, pentru cei mai sensibili, poate deveni neplacut. Ne putem imagina ca avem nevoie sa ne adaptam si la oamenii cu care ne aflam la un moment dat impreuna dar si la lumea nevazuta.

In cel mai scurt timp.

Pentru majoritatea persoanelor nu este ceva nou sau intens, ei fac asta oricum in fiecare zi si chiar intre ei sunt cumva pe acelasi nivel. Si efortul de adaptare apare doar cand au loc schimbari.

 

La baza deciziilor noastre stau aceste norme

Ne influenteaza modul cum gandesc celalalti. Unii se incadreaza in tendintele majoritatii, si nu produc valuri energetice, altii au idei noi insa nu si le pot exprima. Chiar si cel mai mic gand de modificare a realitatii conteaza. Insa in momentul cand este doar o mica parte care gandeste intr-un fel, schimbarea se lasa asteptata.

De exemplu in reiki  se manifesta un fenomen, care a fost de altfel in toate sistemele ezoterice de pana acum. El consta in folosirea simbolurilor. Cu cat mai multa lume le foloseste ele devin mai puternice. Insa atunci cand majoritatea constata ca nu mai au nevoie de ele ce se intampla?

La inceput au fost doi Maestri care au „devenit” simbolul.

Si apoi nu le-a mai trebuit. Pe urma din ce in ce mai multi. Chiar nu au mai considerat ca practica reiki. De fapt non reiki este tot aceeasi energie. Doar evolueaza odata cu noi. A fost nevoie ca o mica parte din practicanti sa depaseasca momentul de invatare si sa ajunga sa practice.

Schimbarea datorata influentei minoritare se manifesta mai mult in plan privat. Trairile interioare ajung sa influenteze mai intai pe cei apropiati si apoi se raspandesc in univers. Spre deosebire de parerea majoritatii care apare mai tarziu. Ceea ce ne framanta ajunge oricum in constiinta colectiva si la un moment dat apar si raspunsuri. Insa dupa ce tendinta devine obectivul majoritatii. Pana atunci doar asteptam sa se manifeste.

Actiunea constienta

Un curent determinant de cunoastere ezoterica  este ca tot ce ne opreste din evolutie sa fie inlaturat. Prin rugaciuni, intentie sau orice alte cai de vindecare. Se ajunge  la ideea ca noi suntem suficient de puternici sa schimbam inclusiv programele sociale, pe cele mostenite si pe cele induse de educatie.

Sunt metode de a scapa de credintele limitative, de a le inlocui cu ganduri pozitive sau care ne cresc vibratiile. La fel ca in interactiunea cu alte persoane, cu cat sunt mai multi  cei care cred ca au reusit sa schimbe ceva, cu atat sansele ca acestea sa se schimbe devin mai puternice.

Una din cele mai relevante tehnici energetice este invocatia. Se poate folosi si ca rugaciune, ca o cerere adresata Divinitatii, insa mai eficient este cand ne adresam subconstientului, ca pe o comanda de a  aduce schimbarea. Activarea energetica, sau cum se mai spune in reiki “ pregatirea terapeutului”  este prima idee care are efect in orice ne propunem. Acest simplu inceput ne ridica vibratia suficient ca sa ne lasam ghidati apoi sa efectuam orice este necesar pentru sanatatea noastra.

“dezleg tot ce este legat pe viaţă, pe voinţă, pe memorie, pe conştiinţă, pe iubire, pe cunoaştere, pe căsătorie, pe afaceri, pe profesie, pe sănătate, (pe problema pe care o are fiecare…)” ……

pe toate le energizez intens pozitiv

MihaiB

 

 

Consultanta Spirituala

Pentru Programari Sunati la 0723377860