Dezvoltarea Spirituala

Sunt mai multe directii in dezvoltarea personala. O planificare eficienta poate tine cont in principal de planul fizic (odihna, alimentatie, exercitii fizice), emotional (se poate intra constient si planificat in experiente pline de sens si care ne pot impresiona), mental (concentrarea, memoria, viteza de reacție, atenția, luarea deciziilor, flexibilitate, antrenament cerebral) si spiritual (experiente de inspiratie divina, evolutie spirituala, lucrul cu energiile si lumina, terapii energetice si neconventionale)

Cunoscut și sub denumirea de „self help” sau „evoluție personala”, conceptul de dezvoltare personală include și practici pentru a dezvolta abilitati si competente pentru rolul de profesor, ghid, consilier, instructor, coach, mentor sau maestru.

O componenta importanta in acest concept este dezvoltarea spirituala.

 

Cursurile de reiki, cu multiplele lor fatete si abordari, pot fi  parcurse in doua moduri. La fel ca orice dezvoltare personala, se pot planifica sau se pot parcurge in mod haotic, pe insight, ambele variante avand adeptii lor.

Evolutie Spirituala prin Reiki

 

După primirea inițierii în Reiki, dupa un curs de reiki, tot ce trebuie făcut pentru ca Reiki să înceapă să curgă, este să-i cerem să o faca. Doar cereți-o sau menționati-o și o va face. În acest sens, este suficient să se pronunțe „Reiki” la începutul sesiunii de vindecare. 

Când o persoană primeste tratament Reiki  energia vindecătoare curge, de obicei, catre blocajul cel mai apropiat de palme. Totusi, uneori, se va duce catre blocajul care este cel mai important, chiar dacă este departe de maini. Energia Reiki lucreaza apoi cu gândurilesi emoţiile negative care blocheaza curgerea naturală a Ki-ului si le vindeca si pe ele.

Curgând direct prin partile afectate ale campului energetic si incarcandu-le cu energie pozitiva, Reiki ridică nivelul de vibratie în copul fizic al pacientului si în campurile energetice unde gandurile, sentimentele negative si influentele exterioare sunt atasate. Aceasta duce la ruperea in bucăţi şi îndepărtarea energiei negative.

Procedând astfel, Reiki curata, purifica, indreapta si vindeca, traseele energetice si meridianele, permitand astfel ca energia (Ki-ul) sa curga  natural. Uneori, întreaga energie blocata este ridicata  la un inivel de energie mai inalt, unde este modificata.

Alteori, este topita si indepartata, sau arsa. Când este îndepartat un blocaj, persoana simte uneori o senzaţie de rece, şi când este topit sau ars, o senzaţie de fierbinte. Odată ce energia curge natural, organele fizice si tesuturile sunt apoi capabile sa termine procesul de vindecare.

Cind cineva primeste un acordaj Reiki, in timpul cursului de reiki, sau un tratament cu energia Reiki,  urmeaza un proces de curatare de 21 de zile. Acesta este un timp al schimbarilor, al detoxifierilor si al integrarii energiilor.

Ne vom schimba si vom creste in multe moduri, dar pentru a putea face acest lucru, trebuie sa lasam sa plece energiile vechi si sa le acceptam pe cele noi. 

La fel se intimpla si cu Reiki, trebuie sa lasam vechile mentalitati emotionale, fizice si spirituale, sa plece pentru ca nu mai avem nevoie de ele, si pentru a face loc nivelului nou de vibratie al energiei noastre.

Terapeutul are acces la acesta energie si datorita INITIERII pe care o primeste, care elimina blocajele din canalele de energie ale corpului sau. Initierea, acordajul, punerea pe lungimea de unda cu energia Reiki, ii creste terapeutului propria energie universala. In acelasi timp  conecteaza practicantul Reiki cu sursa de energie universala. Persoana initiata primeşte un dar magic de la Dumnezeu.

de Mihai B

Consultanta Spirituala

Pentru Programari Sunati la 0723377860