Deconectarea Energetica

 Fie ca esti psiholog, terapeut de medicina alternativa, coach, maseur, maestru reiki sau practicant tetha healing ai mereu nevoie sa te reinventezi in relatia ta cu ceilalti. La un moment dat vei simti ca persoana cu care ai „lucrat” este inca acolo si te mai framanta cate ceva din ideile si personalitatea respectivului/ei.

Pentru fiecare din categoriile de terapeuti amintite exista metode specifice de a te deconecta, nu numai de campul pacientului/clientului ci si de amintirea emotiilor reciproce rezultate in timpul petrecut impreuna. Astfel de tehnici, foarte specifice unei anume activitati profesioniste, dau rezultate admirabile in majoritatea cazurilor.

Insa ce te faci cand pe langa afectiunile sau deficientele prezentate de pacient, la care ai acces prin pregatirea ta, dai peste idei si mesaje din alt domeniu de activitate? Dai din umeri si il trimiti la un specialist?

Acum apare nevoie de schimbare a procesului terapeutic. Chiar daca pacientul prezinta simptomele unei afectiuni cunoscute, este posibil ca rezolvarea oferita de tine sa fie doar partiala. Sau persoana sa inceapa un proces de constientizare de sine prin ajutorul pe care il vei oferi. Inainte de a lua contact cu cineva da-ti sansa sa respiri. Persoanele apar in viata noastra sa ne invete ceva. Cand luam o pauza inainte de o intalnire devenim mai atenti si ne coordonam mai usor intentiile.

Fiecare contact pe care il realizam cu o persoana, direct sau indirect, prin telefon sau internet, creaza o legatura enegetica. Pana devenim constienti de faptul ca suntem deja conectati intre noi si ca doar ne aducem aminte cand ne vedem, este perfect normal sa ne deconectam temporar la sfarsitul unei sedinte de „lucru” pentru propria noastra evolutie.

Primim permanent informatii din diverse surse (divinitatea, mediul inconjurator, persoanele apropiate). in cazul cand ramanem atasati de o persoana sau doar de ideile ei (pacient, profesor sau ruda) evolutia noastra personala este influentata de acea persoana sau grup de care suntem influentati. Devine astfel o problema de alegere personala daca dorim sa evoluam impreuna cu unii sau altii din cei care ne inconjoara sau dorim sa evoluam inpirati doar de Divinitate.

In reiki, pe perioada in care o persoana beneficiaza de sedinte periodice de terapie, practicantul reiki conecteaza pacientul cu sursa reiki prin o legatura energetica speciala multidimensionala care este intrerupta cand campurile energetice ale pacientului devin stabile si se pot sustine singure.

La fel, o alta legatura energetica foarte speciala se stabileste, dupa o initiere, armonizare sau optimizare energetica, intre Maestru si elev, si intre elev si Sursa Reiki, pe perioada celor 21 de zile de autotratament. In tetha healing la sfarsitul sedintei de terapie se „intentioneaza”/ „cere” divinitatii intreruperea energiei.

La masaj, cu palmele permanent pe cealalta persoana, are loc un transfer de informatii si energii care te pot influenta. Pot fi benefice sau nu. Important este sa devii constient de acest transfer. In psihologie se vorbeste de conceptul de „contratransfer”, unde, pe langa dimensiunea energetica, vorbim despre modul cum percepem emotiile.

Intreruperea contactului energetic

 O masura eficienta de protectie este sa urmezi pasii protocolului terapeutic (indiferent de metoda pe care o aplici) si sa ai credinta ferma ca aceasta este suficienta ca sa te distanteze de campurile persoanei cu care ai lucrat. Daca esti mai sceptic din fire incepi sa cauti si sa adaugi noi protectii din cele mai diverse domenii mai putin cunoscute sau de care doar ai auzit, cum ar fi : „taierea legaturilor cu ajutorul Arhanghelilor”, „rugaciuni de protectie” auzite partial de la alte persoane sau chiar detoxifieri alimentare dedicate cresterii vibratiei pentru a te diferentia de vibratia pacientului.

Toate acestea sunt excelente, sunt benefice, insa necesita practica pentru a deveni eficiente. Cand faci doar masaj te speli pe maini la sfarsit pentru ca ai vibratia necesara sa faci acel masaj si asta nu inseamna ca ai modificat campul energetic al celuilalt in asa masura incat sa devii legat vesnic de el si sa ai nevoie de imense cantitati de energie sa te eliberezi la final.

Daca esti consultant de dezvoltare personala, coach sau chiar psiholog transferul de energie negativa intre tine si pacient/client are loc mai mult la nivelul campului emotional si afectiunile energetice aflate pe campul cauzal sau astral nu interactioneza cu propria ta stabilitate.

Da, cand terapeutul are el insusi mici deformari ale campurilor superioare este nevoie de protectii suplimentare. Sa nu uitam ca persoanele care apar in viata noastra sunt cele pe care le putem ajuta la nivelul nostru actual de evolutie si ca vin sa ne invete ceva. Astfel prima noastra preocupare este sa ne facem constiinciosi meseria pe care o practicam, iar in cazul cand ne simtim oarecum depasiti sa incepem sa ne informam asupra subiectului. Mai stii, poate ajungem specialisti in altceva intre timp.

O specializare pe un anumit tip de terapie (ex: masaj anticelulitic) presupune ca vom avea pacienti pe exact tipul acela de specializare si de exemplu cu ce stim nu avem cum sa tratam depresii sau sa dam sfaturi de bussines, pentru ca acele persoane care au venit la masaj se asteapta sa primesca terapia respectiva.

Avand mai multe specializari ne putem marcheta corespunzator si vom stii cum sa procedam pentru protectie sau deconectare de pacient.

Taierea Legaturilor

Pentru practicantii de Reiki protocolul de terapie uzual implica o minima pregatire a terapeutului si a camerei unde se va efectua sedinta de terapie, iar apoi terapia propriu-zisa. Aceasta pregatire, din timp, devine parte din procesul terapeutic si este foarte utila ca instrument de lucru pentru ca orice energie sau emotie negativa care emerge din pacient ( ATENTIE – se lucreaza simultan pe toate campurile energetice si pe toate liniile temporale ale pacientului si pot veni energii inclusiv din trecut sau din viitor) se disipa in energia pregatita in camera de tratament. De aceea se si recomanda ca la anumite persoane primele sedinte sa se desfasoare in absenta acestora, iar la sfarsitul sedintei sa se repete purificarea camerei.

Utilizarea intentiei pentru intreruperea energiei este una din cele mai utilizate metode in majoritatea practicilor curente. Abordarea unei atitudini profesioniste, creaza o distantare emotionala de pacient astfel incat acesta sa nu se ataseze de noi privindu-ne ca pe un salvator.

Atasamentul creaza ulterior o dependenta de terapeut si o legatura energetica puternica. Abia la acest moment se impune „taierea” acestor legaturi pentru ca ele nu mai sunt benefice. Se activeaza in palmele terapetului energii specifice pentru indepartarea lor.

Crearea unei sfere energetice specifice taierii legaturilor este benefica cand dorim detasarea de toti cei cu care am intrat in contact si nu avem un instrument eficient de detectie a unei persoane anume care ar putea sa aiba legaturi cu noi.

MihaiB

Consultanta Spirituala

Pentru Programari Sunati la 0723377860