Cunoastere Interioara

Orice inceput, schimbare sau actiune are la baza o Intentie Pozitiva. Procedurile terapeutice bazate pe intentie, reiki, bioenergie, meditatie sunt activate si intretinute prin antrenament. Fiecare din ele are nevoie de un timp de „asezare”, de intelegere si practica pentru a fii cu adevarat eficiente.

Dupa fiecare initere reiki, energia cauta sa patrunda in toate actiunile si gandurile noastre. uneori chiar si daca ne luam cu alte treburi, uitam ca am fost initiati sau petrecem mult timp in activitati administrative, considerate banale sau inutile, energia lucreaza prin noi permanent. In meditatie, mai ales in cele ghidate, dupa un timp se simte nevoia de a renunta la ghidarea exterioara si accedem la o intelegere linistii.

In alte forme de terapie dureaza pana introducem in „sistem” obiceiul de am folosi acea tehnica si apoi devine o doua natura. Practica constanta ne aduce mai aproape de desavarsire.

Pe parcurs, odata cu acumularea de cunostiinte si dezvoltarea de noi deprinderi in directia aleasa, constatam ca multe din etapele procesului terapeutic par in plus. Ele au un rol in perioada de invatare, si , la un moment dat, le stim atat de bine incat , la o adica, ne vin primele in minte cand avem nevoie de actiune. Gratia este sa stim sa le folosim eficient.

si atunci apar intrebari

„Oare e bine ce fac?”…… „au mai trecut si altii prin asta”……”maestrul a zis”…….

    Afirmatiile Pozitive

  ” Afirm ca Sunt/Este…….” orice „….Acum”

Pentru diverse nevoi si modalitati de schimbare, putem face „afirmatii pozitive”. Le stim le practicam, ni le spunem in fata oglinzii, unele au efect imediat, alte mai dureaza, sunt utile.

Afirmatiile Pozitive au efect de mantra. Prin repetare creeaza un traseu neuronal setat pe indeplinirea acelei afirmatii si rezultatul se imprima in subconstient conducand in viitor la actiuni involuntare care adeveresc afirmatia.

La fel ca si celelalte tehnci se recomanda practica in stare de relaxare.

Amigdala Creierului

Amigdala este singura structura din sistemul limbic care stabileste conexiuni directe cu alte arii corticale, cu hipocampul, cu talamusul, cu nucleul striat si cu trunchiul cerebral. Amigdala are implicatii in aparitia modificarilor somato si visceromotorii legate de somn si trezire, in masticatie si salivatie, in motilitatea gastro-intestinala, in reglarea frecventei cardiace si a presiunii sanguine, in atentie, in comportamentele de teama, furie, in senzatia de deja vu, in memorie, in mecanismele de aparare, de hranire, sexuale si sociale, in invatare si in mecanismele autonome si endocrine.

Cu alte cuvinte, exista undeva in strafundurile noaste o portiune de creier care se ocupa cu conectarea celorlalte portiuni.

Unii ii mai spun „Creierul Ancestral” pentru ca in meditatie aceasta portiune se activeaza si da stari de reverie sau chiar imagini din trecut. Modul cum se activeaza aceasta zona se aseamana foarte mult cu contractia muschilor. De aici si ideea de antrenament. Meditam se activeaza, ne relaxam revine la starea initiala. Facem reiki, bioenergie, radiestezie, rugaciuni….. se activeaza. Ne oprim revine.

Orice actiune asupra acestei portiuni are efect peste tot in organism, in chakre si in campurile energetice.

Intentia

Intentia este o afirmatie nespusa. Un gand nerostit. Poate chiar un gand neinceput. Este o actiune brusca, emotionala a schimbarii mentale de la nimic la ceva.

Surprinzator activeaza Amigdala.

Pe masura ce repetam procesul de activare dezactivare, prin metodele descrise mai sus, durata pana la obtinerea rezultatelor devine mai redusa.

In reiki se afirma „reiki” si apoi astepti sa curga. In alte terapii, de exemplu in theta healing, parcurgi intreaga calatorie, uneori in o fractiune de secunda, pana in al saptelea plan al existentei, si abia apoi apare „afirmatia”, algoritmul necesar indeplinirii scopului pentru care te-ai apucat de la bun inceput.

Chiar si asta activeaza amigdala. Pentru o buna practica si ca sa respectam traditia, toate aceste tehnici le facem constincios.

Intentia Pozitiva  este si ea o practica terapeutica, doar ca se bazeaza pe intentie ca  zic asa :)

Doar intentionez

Practicata constant are efecte benefice in terapie si in alte domenii ale vietii

Nu este o dorinta, este o practica a activarii resurselor interioare.

Cheia spre o energie nelimitata, abundenta si  in viata personala si in cea sociala este nimicul.

Nimicul este cel care contine “Punctul de Inflexiune”. Locul de unde se poate schimba irealitatea personala, unde se poate modifica „regia” filmului in care convingerile ne duc spre decizii date de mediu, anturaj, educatie si alti factori externi.

Prin „Nimic” definim starea si energia originara, matricea de retele energetice din care am evoluat si ne-am dezvoltat in ceeea ce suntem in prezent, Sursa.

Traim in iluzie de cand ne nastem si pana murim. La ce ne ajuta iluzia? Ne creaza dorinta a mergem innainte atunci cand interactiunea cu ceilalti ne face sa ne indoim. De ceea ce suntem, de ceea ce stim, de ceea ce ne imaginam ca am putea fi. Iluzia ne face sa credem in ceva, orice, numai sa credem, si atunci ne construim irealitati ideale bazate pe dorinta si impuls.

Si daca nu mai crezi? si totul ti se pare „o apa si un pamant”.  Este momentul ideal sa schimbi ceva

Schimbarea pe care ti-o doresti poate fi atinsa in moduri foarte variate, la vointa ta sau a altuia si una din cai este nimicul.

Te uiti la tine ca si cum nu ai fi……golesti mintea de ganduri.. pe rand fiecare….proces indelungat care necesita rabdare si vointa de transformare……meditezi…….si ajungi in final sa constati o dependenta de o alta iluzie. Iluzia ca ai evoluat si ca esti pe “calea cea buna”.

Asta daca esti atent. Altfel te pierzi in hatisurile si incregaturile caii pe care ai ales-o la inceput. Si este valabil pentru oricine chiar si la nivel de “expert”, “maestru” , “instructor”,”trainer spiritual” sau orice altceva ai devenit intre timp.

Si nu mai iti aduci aminte de ce te-ai apucat de asta si ce voiai sa obtii. Voiai o schimbare stiu. Si ce daca. Probabil daca ai evoluat suficient acum vrei alta. Si tot asa.

Accesarea Nimicului iti ocazia sa te schimbi zilnic. Este poarta catre toate caile si se face mai repede.
Este nimicul original, “Singularitatea iniţială”, fenomenul energiei  infinite când spaţiul tinde către zero.
Exista varianta accesarii prin meditatie….dureaza.

Ai putea avea un soc, o trauma majora……neplacut.

Ai putea sa vezi/simti momentul optim al schimbarii.

Sau prin initiere.

Hmmm …. cum ar fi sa fii MAESTRU in “NIMIC”? Cum suna asta? Sa duci “nimicul” la nivel de arta. Sa ajuti si pe ceilalti in “nimic”. O fi o blasfemie? Si in definitiv la ce ar putea sa te ajute asta? Exact ……ai dreptate …..la “Nimic”.

 

Consultanta Spirituala

Pentru Programari Sunati la 0723377860

One Comment

  1. Pingback: Intreruperea contactului energetic | Cursuri Terapie Reiki Masaj

Comments are closed.