Cum simti energia celorlalti

 Cu cat exersezi si practici Reiki mai mult, cu atat devii mai sensibil la energiile fine, pure, si cu atat mai usor o sa fie sa-ti stabilesti propriul sistem de senzatii in palme sau in alte parti ale corpului, care iti semnalizeaza cu ce te confrunti.

In acelasi timp trebuie sa stii ca aceste semne sunt doar pentru tine.

Esti singurul care poate sa decodifice ceea ce simti. De aceea este bine sa NU dai diagnostice (mai ales daca nu ai pregatire in acest sens), si chiar mai mult, sa astepti cu rabdare ca semnalul primit sa se repete.

Unii spun ca daca traiesti un miracol, te minunezi de ceva, o intamplare sau un sentiment inaltator, ai rabdare pana mai apare, la aceeasi intensitate, de inca cateva ori. Este foarte important sa se repete. Evenimentele miraculoase unice sunt inselatoare. Ai putea sa iti spui ca ti s-a parut. Ca e o iluzie a Mintii tale.

Chiar daca esti sigur pe senzatiile primite, si intuitia iti spune sa crezi in tine pentru ca este adevarat, recomandarea este sa mai astepti. Stim foarte bine ca actiunea este prima idee pentru progres, insa in spiritualitate rabdarea este calea cea mai rapida de evolutie. Ca sa spui unui om ce simti la el, despre el, sau in legatura cu el, in afara cazului ca esti un clarvazator nativ, pana nu capeti o minima experienta si detasare de rezultat, vor fi doar presupuneri, ghiceli si proiectii.

Detasarea de rezultatul semnalelor primite aduce o stabilitate emotionala necesara unei atitudini de profesionist. Un rezultat nesatisfacator, negativ, sau toxic pentru persoana scanata ne poate ingrozi si pe noi si pe celalalt. Si atunci, cu un minim de bun simt si de tact, vom pastra strict pentru noi rezultatul si comunicam doar ce este necesar celuilalt la nivelul sau de intelegere.

Exista persoane manate de entuziasm, aflate la primele experiente paranormale, care spun tot imediat ce simt. Uneori prin asemena atitudini, se pierde credibilitatea. Altii spun de la inceput varianta cea mai nefericita sau negativa cu scopul bine definit de a furniza solutia optima, prezentandu-se ca fiind numai ei in masura sa rezolve situatia.

Scanarea Campurilor

Metoda principala a practicantilor Reiki Usui este aceea de a trata acele parti ale corpului care au nevoie de mai multa dragoste si atentie. Poate fi simtita ca exces de caldura, de frig, de vibratie, un camp magnetic simtit intre palme, intepaturi sau ace sau altceva de acest fel. Practicand Reiki mainile devin mai sensibile si capabile sa distinga partile sanatoase de cele afectate printr-una din aceste senzatii.

Incepeti scanarea energetica a pacientului, incepand cu crestetul capului. Miscati-va palmele incet, deasupra corpului sau, acoperind toata aura. Incercati sa simtiti, cu palmele, zonele cu tulburari (senzatie de caldura sau de raceala sau “goluri” in aura). Cand ajungeti la o astfel de zona, opriti-va palma pe locul respectiv si lasati sa curga energie Reiki.

CELE CINCI NIVELE ALE SENZATIILOR CURGERII REIKI

Primul nivel este:

1. Caldura. Aceasta caldura este despre temperatura corpului
2. Caldura puternica. Iti face palmele sa transpire….
3. Intepaturi. Intepaturile pot fi simtite ca ace sau pioneze, ca o senzatie magnetica sau ca si cum mainile tale ar fi adormit.
4. Pulsatie, rece. Pulsatia poate fi puternica sau slaba, rapida sau lenta. Cand locul atins se simte rece, nu e greseala mainilor tale, ci un semn al byosenului de nivel 4.
5. Durere in mana practicantului. Durerea poate fi simtita in maini, in degete sau pe dosul mainii. Se poate misca in mana in sus pe antebrat, si poate continua pana la umar.

Daca se intampla asta, nu te ingrijora. Koyama Sensei spunea ca durerea survine cand energia pozitiva Reiki intalneste o zona foarte puternic negativa. Tot ce trebuie este sa stai acolo pana trece. Schimba mainile daca nu te simti confortabil, sau ia-le de acolo pentru o vreme.
Apoi plaseaza-le din nou in acelasi loc. Nu-ti fie teama ca te “contaminezi” cu energie negativa. Reiki este o energie cu sens unic….

Ca alternativa pentru cei care isi folosesc mai mult intuitia decat palmele. utilizarea corpului ca un receptor deschide posibilitatea de a „vedea” si distinge culori sau nuante in aura persoanei scanata. Pentru fiecare noua senzatie sau imagine este necesar sa se repete pentru a o cataloga corespunzator.

Lasati-va condusi de Reiki. Deveniti un canal de lumina, fara sa incercati sa participati mental la proces. Realizati scanarea fara graba si opriti-va palmele pe zonele cu probleme.

Pentru cei care cauta sa convietuiasca mai armonios cu partenerul si mediul social, exista o serie de senzatii universal aceptate de terapeuti, care s-au dovedit, prin practica ca au semnificatia respectiva

 Senzatii Energetice

Furnicaturi: de obicei semnaleaza locul unei inflamatii, dar faptul ca e vorba de o inflamatie acuta sau cronica se va putea observa numai pe baza senzatiilor directe. Poate insemna insa si o lipsa de energie.

Acesta senzatie se poate simtii in oricare parte a corpului, nu numai in palme. Mai poate semnifica o emotie profunda cand o simtim pe tot corpul. Persoana scanata se bucura de intalinirea cu noi si campurile energetice se intrepatrund.

Senzatia de raceala: poate fi un blocaj vechi de energie, care influenteaza puterea de viata a organismului, dar poate semnaliza si lipsa unui organ. Pentru dizolvarea blocajelor energetice ai nevoie de o munca perseverenta.

Acesta senzatie mai apare la persoanele cu probleme de sanatate deja instalate in corpul fizic. Daca suntem terapeuti, persoana a aparut in viata noastra pentru ca are nevoie de ajutor. Poate nu ne este pacient, insa la un moment dat stilul nostru de viata ar putea sa-l ajute. Cei care simt asa ceva la persoanele dragi este bine sa le indrepte atentia delicat catre preocupari din domeniul ingrijirii personale.

Senzatia de fierbinteala: semnalizeaza faptul ca energia vitala este bine primita. Senzatia de caldura este cea mai frecventa senzatie in timpul sedintelor terapie Reiki. Cu cat mai intensa este aceasta senzatie, cu atat mai mare nevoie este de Energie.

Senzatia de lipire ferma a palmei: probabil inseamna ca este nevoie urgent de energie. In urma incarcarii cu energie a locului respectiv, aceasta senzatie dispare.

Senzatia de respingere: sau este vorba de un blocaj foarte vechi de energie, sau Reiki este refuzat. Trebuie sa clarifici cu persoana respectiva daca este dispusa sa constientizeze problema cu care se confrunta

Senzatia de curgere (flow): Reiki este bine primit si circula fara oprelisti prin tot organismul.

Senzatia de durere: poate fi un semnal pentru eliberarea unor energii blocate, dar o durere estompata poate semnaliza si o aglomerare de energie.

Senzatia de materie vascoasa: persoanele care simt asa ceva pot fi fericite. acela este campul energetic al celorlalti. Pe masura ce avansam in perceptia campurilor energetice, din in ce mai multe senzatii apar disponibile. Mai putem simti/ intui chakrele, energiile din jurul unei persoane, legaturile cu alte persoane sau entitati, si in general ni se deschide incetisor o noua viziune asupra vietii.

Reguli stricte nu exista, tot ce a fost spus mai inainte este doar o sugestie. Senzatiile difera unele de altele. Cel care canalizeaza Reiki sau orice alta forma de energie si cel care percepe energia nu au in mod obligatoriu aceleasi senzatii. Nu te descuraja. Asculta-ti intuitia si palmele, deoarece acestea sunt cei mai buni sfetnici.

Dupa terminarea scanarii, indepartati-va putin de pacient si asezati-va intr-o pozitie confortabila. Puneti-va mainile pe genunchi, cu palmele indreptate spre tavan. Respirati profund, simtind ca la fiecare inspiratie energia Reiki va patrunde, iar la fiecare expiratie transmiteti Lumina prin palme.

Intentionati sa transmiteti energie Reiki pacientului. Repetati in gand numele simbolului puterii, devenind un canal curat de energie Reiki. Daca apar ganduri care va perturba, indepartati-le usor si reveniti la constiinta Reiki. Energia se va transmite pacientului in toate zonele care trebuie curatate si energizate. Pastrati aceasta pozitie timp de 15-20 de minute. Daca doriti, va puteti folosi palmele ca niste radare, indreptandu-le spre zonele care simtiti ca necesita energie.

Nu va concentrati asupra procesului, nu perturbati cu gandurile voastre tratamentul. Reiki stie mai bine ce zone au nevoie de energie si cat de multa energie le este necesara.

Pentru cei care nu au intentia sa faca terapie energetica unei alte persoane este suficient sa memoreze si sa analizeze informatiile primite pentru o mai buna colaborare cu cei din apropiere. intuitia iti va spune care sunt persoanele benefice pentru tine, care sunt persoanele ce au nevoie de ajutor si pe cine sa eviti.

 

 

 

MihaiB

Consultanta Spirituala

Pentru Programari Sunati la 0723377860