Cum se face un curs de reiki

 

Motivul principal pentru care un curs de reiki se face in maniera clasica, „la sala” si tine ore si ore si ore, este pentru ca diferenta intre cunostiintele maestrului, vibratia lui, modul in care acceseza informatiile din mediul inconjurator si elev/cursant face ca procesul de armonizare sa dureze ceva timp.

Intr-o locatie unde sunt prezenti toti participantii la curs, armonizarea se face gradual pe masura ce luam contact cu energia si informatiile prezentate. Stim despre ce curs vorbim, prezentarea succinta a cursului poate fi doar denumirea, uneori este suficient.

Organizarea Cursurilor de Reiki

Ne adunam undeva, oriunde, sa ne cunoastem. Maestrul deschide SURSA Reiki si apoi vorbeste despre cursul respectiv , uneori, ghidat de SURSA, alteori din experienta personala, ideal din amandoua. La un moment dat, ghidat de Sursa Reiki se trece la procedura de initiere. Acum are loc MIRACOLUL  reiki. Initierea consta in deschiderea catre Sursa Reiki a elevului. In timpul initierii are loc, foarte important, si transferul de informatii cunostiinte si experienta dinspre Maestrul Reiki si elev.

Unii spun ca initierea o fac Ingerii,altii…., ca Dumnezeu si ca e un dar Divin.

curs de reik, ingeri

Si atunci Maestrul ce face?  Conduce. Dirijeaza energia catre zonele unde este nevoie de ea in timpul initierii. Sa nu uitam : „Reiki e mai destept ca noi, stie el unde sa se duca”. Doar ca are nevoie de noi ca vehicul, de un corp fizic prin care sa se miste. Si atunci Maestrul se „misca”. Poate sa o faca fizic si sa isi plimbe „fizicul” de colo colo, foarte relaxant de altfel, sau sa o faca mental. Dupa intiere, in general se fac discutii depre materialul primit, sau se creeaza legatura constienta intre cunostiintele ezoterice anterioare ale elevului si noile abordari din reiki.

Se poate si altfel? Da

Curs de reiki cu Maestrul

Aceasta este o  abordare Zen. Esti numai tu si Maestrul. Are multiple avantaje. Cursul poate fi personalizat, abordarile si tematica se pot diversifica. Plus se creaza o legatura puternica de incredere intre cei doi. Evolutia fiecarui cursant poate fi monitorizata cu atentie si iubire.

Stilul seminar

Se fac mai multe intalniri pregatitoare in care viitorul practicant reiki ia contact cu lumea reiki gradat, prin exemplul personal a Maestrului, meditatii si armonizare in colectiv. Atunci cand maestrul reiki simte, este un momet bun pentru initieri.

Stilul terapeutic

Majoritatea viitorilor cursanti au fost la inceput pacienti, si in scopul de a le oferii sansa sa isi continue terapia si singuri se organizeza un curs de reiki special pentru ei.

Stilul la distanta

Utilizat frecvent, are avantajul ca e mai rapid. in acest mod de abordare armonizarea este creata anterior cursului. daca tot trimit la distanta de ce nu si in timp. Se trimite energie pentru ziua cursului. Elevul, la inceput are un mic soc, in sensul ca „ce-i cu asta?, numai atat?” si apoi i se recomanda sa isi faca „autotratament”, sa-si creeze singur un stil de viata corespunzator noilor cunostiinte.

Pentru unii e dificil sa se organizeze, trebuie sa vada la altcineva,….(n.a. „exemplul personal”).

Pentru cei care deja au ceva practica in alte domenii, cum ar fi dezvoltare personala, arte martiale, yoga, religie si altele organizarea sedintelor de reiki este o adaugare fireasca la ceea ce fac deja.

Dupa fiecare initere se recomanda  timp de studiu  suficient pentru a intelege nivelul cu care lucrezi.

Curs de reiki online

Un curs de reikiin oricare din sitemele actuale, se poate face si la distanta.

Cursul de lista

Cand se organizeaza un eveniment /initiere reiki in care este necesara inscrierea on line si apoi la ora stabilita, uneori este dat un interval de timp, se face initierea, atunci tot ce trebuie sa faci este sa „primesti”. Materiale de curs se trimit ulterior.

Maestrul ofera initierea in mai multe moduri, in functie de experienta sa.

Cea mai frecventa maniera de a initia, in timpul unui curs de reiki este „lansarea” intentiei de initiere in univers. Necesita pregatire indelungata a maestrului pentru a realiza astfel de initieri. „Lansarea” intentiei de intiere poate fi o rugaciune adresata entitatilor/ingerilor care fac posibila initierea, o invocare a „sursei” reiki sau o sfera de lumina care contine procedura de initiere.

Sfera de lumina creeaza oportunitatea de a lasa elevul sa „descarce” singur la momentul propice propria initiere. Are avantajul ca elevul devine asfel independent si se poate dedica in ritmul propriu caii lui personale de evolutie.

Curs de reiki online in direct cu mai multi participanti

Maestrul pregateste anterior cursului , uneori cu mai multe zile in avans, procedurile de initiere si le directioneza catre eveniment, in timp si spatiu.Are avantajul ca elevii care simt nevoia de indrumare continua beneficiaza de prezenta Maestrului.

Curs  de reiki online cu Maestrul

Se poate face initierea si cu un singur elev. Materialele de curs pot fi trimise on line in diverse moduri si se pot comenta in direct cu maestrul reiki.Maestrul poate face initierea in una din modalitatile de mai sus sau poate alege sa faca o initiere clasica , ca si cum persaona este prezenta in camera in care se face initierea, cu speficatia ca este o initere la distanta. Avantajul acestei modalitati este ca atunci cand elevul este compatibil cu maestrul si calea personala a acestuia, poate urma, copia, replica calea.

Cum si ce se face?

  1. Curăţarea spaţiului în care te afli când primeşti iniţierea se poate face cu tămâie, agheasma, betisoare chinezesti sau un bol cu apa sărata care neutralizează energiile negative si chemi ingerii, arhanghelii sa curete acel spatiu.
  2. Protecţia şi invitaţia: “Îndrumătorii mei spirituali, ghizii reiki sau Sfinte Dumnezeule, „sursa”, sau la cine te rogi tu, vă rog ajutaţi-mă să îmi purific spaţiul pentru iniţiere”. Se spune o rugăciune, se invita maeştri spirituali sa vina sa te asiste desfăşurarea iniţierii  şi să te protejeze.

 

  1. Grounding. Se face legătura cu pământul, întâi intenţia „acum îmi stabilesc conexiunea cu planul terestru si cel cosmic„, Se vizualizează lumina, care coboară de sus din univers, trece prin cap, trunchi, braţe, picioare. Din centrul tălpilor de formează canale sau ramuri care merg pana în centrul pământului unde se ancorează si prin care coboară fluxul energetic.
  2. Declararea acceptului: „ primesc cu dragoste, încredere şi recunoştinţa, iniţierea de gradul I in tehnica Reiki Usui
  3. Stai relaxat cam 20 -30 de minute. S-ar putea sa simţi: furnicaturi, senzaţie de cald, poate vizualizezi ceva, relaxare si poate la sfarsit simti diminuarea fluxului energetic.

Multumesti „SURSEI REIKI”, maestrilor inaltati, arhanghelilor, ingerilor pazitori, ghizilor spirituali din planul astral care au participat la acest acordaj la energia Reiki.

Curs de  reiki placut,

Mihai

Alege un Curs de Reiki

Pentru Programari Sunati la 0723377860