Arta Masajului

 

Scopul Masajului Artistic este doar sa fie. Asa a fost conceput sa existe ca forma de arta divina si nimeni, dar nimeni, nu a avut ceva impotriva.

„work of art with its own rare design”

….  asa suna definitia specialistilor in Art Massage   ….

o arta cu propria sa forma rara de exprimare”

Persoana binecuvantata care sta pe masa de masaj, desi traieste constant senzatii divine, pluteste in sfere inalte si se deconecteaza fabulos, este ignorata.

Tot ce conteaza la acest tip de masaj este trairea artistului. Maseorul prin atingerile, mangaierile si miscarile sale creeaza o opera de arta efemera, ca un dans, o succesiune de atingeri diafane ce creeaza, pentru el insusi in primul rand ( woooaaaaa ce egotic), un ritual, un camp energetic aproape solid, o iluzie facuta din mii de atingeri, repetate obsesiv, alunecari elegante pe portiunile moi ale corpului si pasi adaugati in ritmul muzicii interioare.

In timpul acestui masaj, in plutirea creeata de miscarile ritualice, hipnotice, maseorul intra in transa, pierde contactul cu realitatea, camera si mediul inconjurator dispar datorita efectulul de tunel, de ingustare a privirii sale numai asupra palmelor alunecand pe pielea persoanei masate.

Contactul permanent dintre palmele maseorului si pielea celui care sta pe masa de masaj creeaza o intrepatrundere intre campurile celor doi si astfel orice traire experimenteaza maseorul se simte si la cealalta persoana. Invers, pentru faptul ca cel de pe masa de masaj este pasiv si raspunde la orice stimul ca un amplificator, maseorul simte si mai intens. Are loc un efect in cascada de retransmitere a senzatiilor fiecaruia pana la instalarea semitransei si accesarea subconstientului.

Acesta este momentul cand totul dispare, cand amandoi isi dilata constiinta si ating stari Beatifice.

Pana acum am crezut ca acestea se pot atinge prin meditatie, prin rugaciune, sau iubire dar niciodata prin masaj. Uneori este bine ca cei doi sa nu se cunoasca intial, sa fie compatibili energetic si dispusi sa participe la asemenea experiment.

Exista mai multe nivele ale acestei arte. A fost descoperita in Franta, se recomanda a se face cu pantofi de lac, are reguli de conduita si se poate face in public.

Masajul ca forma de arta, in public, se face dupa regulile unui spectacol. Pe primul loc vine incantarea privitorului. Pentru asta sunt pantofii de lac. :) Apoi pe masura ce masajul avanseaza tesatura virtuala a urmelor palmelor pe piele devine fascinata prin repetare.

Cand are loc in particular, Masajul Artistic devine o forma avansata de meditatie in care mintea se retrage in zone adanci si linstite si doar mainile se misca de a lungul suprafetei de masat cu miscari precise, lente, lungi si continui.

Masajul Artistic nu este o forma de terapie, sau relaxare, nu are implicatii erotice de nici un fel, exista doar pentru el insusi.

Automasaj – “ai grija de tine”

Ce poate fi mai placut decat o ora in compania ta?

Cu exceptia cazului cand chiar ai o problema, credinta sau preocupare excesiva catre orice altceva in afara de tine, o ora “special rezervata” pentru tine in care sa te “pigulesti”, sa te masezi, sa te rasfeti cu o baie parfumata te va remonta cu siguranta, pentru ca vei acorda atentia ta celei mai “speciale” persoane din lume.Tu.

Printre activitatile de luat in seama in “ora ta de relaxare” este Automasajul.

Automasajul reprezinta aplicarea unor manevre de masaj pe corpul propriu , cu mainile sau cu instrumente/aparate specializate.

Automasajul este limitat numai la locurile la care poti sa ajungi cu mana in acest moment. In timp masajul acesta te va ajuta sa devii flexibil suficient sa ajungi  aproape peste tot corpul tau.

Automasajul poate fi aplicat pe ceafa si gat, pe articulatiile scapulo-humerale, regiunile pectorale, abdomen, regiunea lombara (dorsal), pe brate si antebrate, articulatiile pumnilor si ale degetelor mainii, pe articulatiile coxofemurale, coapse, gambe, genunchi, glezne si picioare.

Manevrele de masaj manuale posibile de executat :

–          Efleurajul, framantatul, frictiunea si tapotamentul pe zonele musculare (ceafa, gat, muschi pectorali, abdomen, regiunea lombosacrala, coapse si gambe, brate si antebrate).

–          Vibratiile in special la membre.

–          Cernutul-rulatul in special la musculatura gambelor si a coapselor.

–          Scuturarile la degetele mainilor si picioarelor.

–          Tensiuni, presiuni si ciupiri pe majoritatea segmentelor descrise.

 

Pentru eficienta automasajului:

–          Persoana sa aiba o stare de sanatate si o stare generala buna pentru a putea face fata efortului respectiv ;

–          Persoana sa cunoasca procedeele de masaj, efectele si scopul urmarit ;

–          Persoana sa aiba o stare de igiena corporala, in special a mainilor, corespunzatoare ;

–          Persoana sa organizeze sedinta de automasaj intr-o ambianta placuta, confortabila ;

–          Persoana sa nu ia masa 2-3 ore inainte si 1 ora dupa o sedinta de automasaj ;

–          Persoana sa se hidrateze dupa automasaj (apa, ceai indulcit, lapte, sucuri naturale de fructe ) ;

–           Persoana sa fie motivata pentru automasaj.

Este preferabil ca primele sedinte de automasaj sa fie supravegheate de un maseur.

Daca in timpul sedintelor de automasaj apar unele inconveniente : oboseala, palpitatii, paloare a fetei sau cianoza (invinetirea) extremitatilor, se va suspenda automasajul si se va consulta medicul.

Automasajul se poate practica zilnic 8-10 min. in scop profilactic, de intretinere corporala si a mentinerii ‘’tonusului ’’, fizic si psihic.

Automasajul pentru cei ce obisnuiesc sa practice anumite activitati fizice si/ sau sportive pentru sanatate, inaintea acestor activitati 5-6 min. de automasaj pot stimula mai ales muschii si circulatia sangelui, ca incalzire pentru efortul care urmeaza, pentru a nu suprasolicita organismul;

Automasajul dupa activitati fizice-sportive sau la sfarsitul zilei pentru persoanele active, o sedinta de automasaj , insotita de o baie relaxanta si de cateva extensii si miscari, va ajuta cu siguranta la refacere, la combaterea oboselii induse de efort, reducand  aparitia starilor de suprasolicitare si de stress.

 MihaiB

Masaj

pentru programari sunati la 0723377860